Ga naar inhoud


Agressieve verkoop door TELENET


stefke

Aanbevolen berichten

Aan allen,

 

Heb het zelf nog niet ervaren maar mensen die ik ken wel...

De agressieve aanpak van Telenet om mensen te winnen voor hun digitale TV. Een van die personen heeft een schrijven gericht aan de bevoegde instanties. Hieronder de inhoud van de brief. RONDUIT SCHANDALIG. Alleen de passage over digitale TV in Nederland kan ik niet vatten.

 

citaat :

 

Agressieve verkoop door TELENET

 

Iedereen heeft al ondervonden dat er een oorlog bezig is om zoveel mogelijk klanten te ronselen voor digitale TV. De twee hoofdvertolkers weten, eens je klant bent, je niets anders kan dan klant te blijven vermits de hoge kosten bij overschakeling.

 

We herinneren ons nog het reukje aan de introductieprijs van de aandelen van TELENET. Hier start het verhaal. Er moet geld in het laatje komen, alle middelen zijn goed.

Digitale TV doet zijn intrede in België, In Nederland koop je een TV zonder meer en je bent digitaal. Bij ons dien je een digibox aan te schaffen, 199 Euro en hier nijpt het schoentje. Eens zo’n bakske gekocht, schakel je niet zo maar direct over naar de concurrentie want ieder heeft zijn eigen systeem digibox.

 

Klanten van TELENET die nog niet digitaal gaan worden eerst bezocht door twee vertegenwoordigers, jonge snullen die je psychologisch bewerken: je bent niet modern, bijna iedereen kijkt digitaal, 45 TV-kanalen, zoveel muziekzenders en ander gelul. Best is dat je dat verkoopstel zo snel mogelijk de deur wijst. Ben je nu gerust? Neen! Je verzeilt bij TELENET in het bestand koppige klanten en die moeten subtiel aangepakt. Enkele maanden na dat hartelijk bezoek krijg je een telefoon van TELENET. Van zodra je opneemt is er een bewijs van contact, zelfs al is het met de babysit. De inhoud van het gesprek is van geen belang, wel de verbinding. Een week later ontvang je enkele brochures met een contract “bevestiging aanvraag digital TV” en “dit is uw dubbel van uw contract dat werd opgemaakt op: dd/mm/jjjj”. Dat contract kan je wel vernietigen door een aangetekend schrijven binnen de zeven werkdagen. Echter, je mag dat contract in je bus ontvangen 7 kalenderdagen na de zogenaamde aankoopdatum, nog 2 werkdagen te gaan, heel snugger bekeken. Hoe minder resterende dagen, hoe meer kans dat de klanten niet kunnen reageren. TELENET hoeft alleen nog uw rekening voor 199 + 50 Euro activatiekost lichter te maken. Heel eenvoudig vermits het overgrote deel van de klanten met domiciliëring werkt.

TELENET kent de spelregels en past die dan ook agressief toe. Zij weten dat de consument aan het kortste eind trekt, een bandopname van de telefonische bestelling is er niet, alleen dat telefonisch contact telt. Een contract wordt, buiten uw wil, eenzijdig opgemaakt, jij hebt verplichtingen, TELENET alleen maar rechten.

 

Dit zijn legale maffiapraktijken die ik aan de kaak stel. Het is een schande voor TELENET op dergelijke manier mensen af te persen. Ik stel me de vraag hoeveel “klanten” TELENET op deze manier heeft gerold, hoeveel mensen bezitten digitale TV zonder dat zelf te willen?

 

Heeft u echt noodzaak aan 45 zenders? Naar hoeveel zenders kijk je werkelijk??? Ben je zo verslaafd aan TV dat je alles MOET zien?

 

 

Ik trek de rode kaart voor TELENET wegens onbeschoft en onsportief gedrag. U ook?

 

Einde citaat

 

Wat denkt U daar allemaal van?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 41
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

lijkt me sterk. ik woon dan wel niet in België maar ik kan me niet voorstellen dat je voor een product moet betalen terwijl je daar niet eens voor getekend hebt.

 

als Essent zoiets hier zou flikken dan gingen er koppen rollen op het hoofdkantoor. De enigste digitale meuk die hier binnen komt is gsm-verkeer, internet en satelliet-signalen, meer niet.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk toch niet dat het in Nederland zo simpel is (een TV kopen en je bent digitaal ??).

 

Ik heb wat Familie in Nederland wonen en die kijken :

 

- Analoog (ja gewoon via de kabel zoals de meeste mensen hier in België)

- Digitaal via CDS (moet je OOK een "decoder" voor kopen) ofwel via de Kabel (daar heeft mijn oom toch een UPC-Box voor moeten kopen).

 

Wat de rest van het verhaal betreft lijkt het nogal sterk op wat ik een paar keer op Kassa (op Nederland 3) heb gezien bij andere bedrijven, maar als ze GEEN bandopname hebben en GEEN getekend contract denk ik toch dat als je met een paar consumenten een advokaat onder de arm neemt je het zo ongedaan kan maken (want als je antwoord apparaat opneemt heb je ook een contract ??).

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ben ook niet de grootste fan van Telenet's digitale tv, maar ook mij lijkt dit verhaal toch een beetje te sterk om waar te zijn. Waar is de handtekening en bovenal waar is de digibox zélf??? Want die 199 euro is juist voor die digitale decoder. Hoe kan Telenet dus nu 199 euro van je rekening halen zonder dat je een digibox hebt staan bij je thuis. Zo kijk je dus toch helemaal niet digitaal? en is het contract ook ongeldig want er is dus toch helemaal niks verkocht... broodje aap verhaal

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze kunnen je wel contracten en rekeningen sturen maar als je niet betaald en niet reageert en je neemt niks van hun af, dus ook geen digitale decoder, dan hoef je niet te betalen.

 

Alleen zijn ze wel zo agressief dat ze zelf iets anders beweren en daarmee veel klanten schrik aanjagen.

 

Als je het voor de rechter laat komen dan zullen ze toch kleur moeten bekennen, zelfs in Belgie lijkt me zo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan ook niet oordelen of het juist is of niet. Dit is het grieven dat die mensen komen te vertellen. Vond het ook bizar maar hier het vermelden waard. Binnenkort weet ik misschien meer. En als de betrokken personen toevallig ook hier bezoeker zijn kunnen ze het misschien verduidelijken.

 

Bye

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er bestaat nog altijd zoiets als de Wet op de Handelspraktijken.

 

Indien je zo'n contract als consument zou ontvangen en je wordt vervolgens gefactureerd, moet je - als je de dienst niet besteld hebt - niets vrezen.

 

Telenet kan nooit bewijzen dat je akkoord was, vermits je nooit ondertekend hebt.

 

Het ligt iets anders als je handelaar bent, want dat geldt de Wet op de Handelspraktijken die betrekking heeft op consumenten niet, doch dit laatste geval zal niet vaak voorkomen in Digitale-tv.

 

Je moet natuurlijk wel zien dat je niet - per ongeluk of omwille van verstrooidheid - de eerste factuur voldoet, want dan bewijs je natuurlijk het bestaan van de overeenkomst door de uitvoering ervan.

 

Het blijft natuurlijk een vervelend fenomeen, want het is erop gericht te profiteren van onwetende of verstrooide mensen.

 

Greets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die jongens mogen hier eens op bezoek komen!! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Dan kunnen we gelijk het stop zetten van het analoog kontrakt regelen. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

En zal Ik die jongens eens laten zien dat Ik iets meer dan 45 zenders heb! <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Ik ben benieuwd in welk bakske Ik dan beland.... Snuggere ex klant?

 

mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

telenet is hier niet alleen in, hoor, Elektrabel is hier ook sterk in.

 

zo'n 6 maand geleden kreeg mijn vrouw een telefoontje van elektrabel "in verband met een gezinskorting", ze moesten gewoon weten met hoeveel personen we op dat adres woonden. Zo'n 14 dagen later kregen we een brief "dat we hadden ingestemd met een nieuwe "elektrabel energy plus pakket". Blijkt dat dus een nieuwe prijszetting in te houden 'volgens progressief model' dus als de prijzen dalen dan zouden onze energieprijzen mee dalen. Ze zwijgen natuurlijk in alle talen over wat er zou gebeuren indien die prijzen zouden stijgen. Je had ook nog een vast profiel, maar dat kostte meer dan wat we nu betaalden en daar kreeg je geen gezinskorting voor.

Ik heb dan maar snel een kwaaie brief geschreven naar electrabel dat ik helemaal niet opgezet was met hun manier van zaken doen, en ik heb geeist dat ons huidig contract ongewijzigd zou doorlopen. Ik heb zelfs nog een verontschuldigingsbrief gekregen, ook wel met veel blabla maar toch.

ik ken intussen meerdere mensen die, zonder het te weten, ook op dit "progressief model" zijn overgestap !

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan hadden wij nog geluk met Belgacom,

die stuurde een brief en wat folders (om die ex klanten toch maar terug te winnen) en daar zat toch een geweldig aanbod bij.

als je een speciaal abonnement afsloot dan kon je HEEEEL goedkoop bellen naar het buitenland (1 land naar keuze) omdat de helft van de Familie in Nederland woont (moeder komt uit Eindhoven) leek dat wel interresant maar als je dan de kleine lettertjes bekeek bleek het te gaan over 1 (ÉÉN) nummer, dus daar heb je niks aan als je meer dan 7 broers en zussen wil bellen hè.

 

gelukkig blijft het in het geval van Belgacom dus (nog) bij brieven met voordelige aanbiedingen die na goed lezen toch iets minder voordeel bieden dan ze eerst laten doorschijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij mogen ze gerust eens langskomen, dan mogen ze meteen de kabel doorsnijden.

Ik kijk al een tijdje FTA naar satelliet, sinds 1 september via TVV !

Een klapke zal niet veel meer helpen, m'n gedacht :

ERUIT KUNNEN ZE, ERUIT !!!!

Ik krijg wel zo nu en dan een mailtje van Telenet, ze gaan recht naar de vuilbak !

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

 

Bij een neef zijn die van telenet ook langs geweest.

 

Volgens de verkopers zou de analoge doorgifte binnenkort toch stop gezet worden en kon men nu al maar best overschakelen op digitale tv.

 

Gelukkig was hij slimmer en is hij er niet op ingegaan.

 

mvg

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is nu een "tactiek" die ik wel wil geloven.

ze komen dan bij de "gewone" man die er toch niet zoveel vestand van heeft en dan hangen ze een verhaaltje op dat het binnenkort allemaal digitaal gaat worden, dat je echt wel mee moet en natuurlijk nu betaal u slechts 200EURO voor de volledige installatie en als u te lang wacht dan zijn de acties voorbij en dan kost het u minstens 400EURO voor precies dezelfde installatie.

Dus handel snel en stap over op digitaal.

 

die mensen zullen ook nog wel een commisie krijgen per klant zeker, anders deden ze zoveel moeite niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dat is nu een "tactiek" die ik wel wil geloven.
ze komen dan bij de "gewone" man die er toch niet zoveel vestand van heeft en dan hangen ze een verhaaltje op dat het binnenkort allemaal digitaal gaat worden, dat je echt wel mee moet en natuurlijk nu betaal u slechts 200EURO voor de volledige installatie en als u te lang wacht dan zijn de acties voorbij en dan kost het u minstens 400EURO voor precies dezelfde installatie.
Dus handel snel en stap over op digitaal.

die mensen zullen ook nog wel een commisie krijgen per klant zeker, anders deden ze zoveel moeite niet.


Is er niet zoiets als een afkoel periode. http://www.st-ab.nl/wetten/0062_Colportagewet.htm artikel 25 lid 1 en 2. Ik kan me natuurlijk vergissen, want ik ben alweer 15 jaar weg, maar toch.

Groet, JJK
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...