Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast zaklamp

[mm9500] haperingen in beeld mm9500 (dvb2000)

Aanbevolen berichten

Gast

Ik heb 2 x mm9500 in bezit welke beide hetzelfde probleem geven: eens in de paar uur heb ik haperingen in het beeld, het staat even een halve seconde stil,loopt dan weer een halve seconde, dan weer stil. dit duurt +/- een minuut, daarna valt het beeld 2 seconden op zwart en komt dan weer goed terug. tijdens deze fout loopt het geluid vloeiend door. zap ik de ontvanger opnieuw op hetzelfde kanaal dan is de fout weg. ik heb dit probleem met 2 9500's, beide diverse dvb2000 software varianten geprobeerd, geen resultaat.

Ook op een andere schotelinstallatie blijft dit probleem dus de ontvangst is niet het probleem. Kan iemand mij hiermee helpen/adviseren??

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

Te zien aan de reacties (GEEN) een lastige / niet vaak voorkomende fout? Zelf heb ik het vermoeden dat er een instelling onjuist is. enigste software die ik niet geprobeerd heb is de originele C+ software en fta software, dit ivm de beperkte mogelijkheden. Weet iemand raad?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zet toch maar eens een keer de originele soft er terug in. Even zenders zoeken en daarna weer DVB-soft erin. Kan idd zijn dat er een instelling niet goed staat en door een andere DVB soft niet overschreven word. Op deze manier heb ik ooit een timer probleem (ongeldige datum) verholpen.

 

Kijk ook eens naar de instelling signal tracing. Weet zo niet waar die staat en of dit de goede benaming is.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Citaat:

Te zien aan de reacties (GEEN) een lastige / niet vaak voorkomende fout?

 

lijkt er wel op <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Doet hij dat op alle frequenties ? of alleen in de zeer hoge (ned 1 12575 e.d. )

 

Er zijn Nokia tuner-modules die problemen hebben met teveel signaal , de NDT 1006 [color:"red"] A [/color] heeft daar geen last van .

 

Door de bovenkap heen kun je meestal het type tunerblik zien .

 

Ik zal vanavond thuis eens de menu's doorlopen (tip van Mojo , die nu eigenlijk gewoon aan werk moet zijn)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Guide, 9, A, 9. Onder A staat Signal Track. Bij mij staat ie op off B staat ook op off.

 

@ Trust: Ik mag af en toe ontspannen van mijzelf <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb ze beide op "ON" staan en heb die verschijnselen nog niet gehad .

 

Volgens de manual : (vrij vertaald)

 

[color:"red"] A Signal track ON [/color] : Test of een signaal aanwezig is .

Indien het signaal kortstondig verloren gaat , word een automatische Video en Audio-Decoder reset uitgevoerd .

 

 

Dit laatste ( Audio-Decoder reset ) spreekt echter jouw ervaring tegen .

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

neem aan dat je al een hard reset hebt gedaan(3 knopjes)

hang er eens een bdm aan en gooi de box eens goed leeg alles MEERDERE

malen leeg maken ook eeprom 1meg of 2meg (hangt van type box af)

dus echt goed leeg maken bijv: eeprom 1 meg een keer of 5 achter elkaar

niet te bang zijn met erease

eventueel ook de bootloader vernieuwen

en dan de software er opnieuw in zetten

 

gr metropar

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Iedereen bedankt voor het meedenken; mijn tuners zijn beide 1006A, dus mogelijk miet er dan iderdaad een sat-slope tussen. ik heb de fout overigens op alle commerciele en publieke NL kanalen, ook ngc, animal planet en discovery geven problemen. Hard reset helpt ook niet helaas. Dit weekend ga ik de box (goed) leeg maken en vervolgens eerst originele software plaatsen. Ik zal zodra er nieuwe bevindingen zijn dit laten weten. BEDANKT IEDEREEN!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Oeps te snel gelezen, beide een 1006A tuner dus een sat slope hoeft niet er tussen gezet te worden. de rest probeer ik dit weekend even uit te proberen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Uhhh, welke versie DVB heb je in de tuners zitten?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

op dit moment Jamal 2003, hiervoor de noonemanit (1.82, 2001 uit me hoofd), daarvoor de dvb2000 beta8 NL versie. nog daarvoor zat er FTA in de box, maar dat was echt helemaal niks.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

NoOneManIt loopt stabiel dus daar kan het niet aan liggen. Mijn advies is om er eens de originele soft op te zetten en dan de zenders in te lezen. Kijk of het dan stabiel loopt. Daarna de DVB soft er weer in. Of zoals Metropar al schreef goed leeg maken en opnieuw programmeren.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.