Ga naar inhoud


Beste sat4all leden en moderatoren


Gast

Aanbevolen berichten

Beste sat4all leden en moderatoren,

 

Een aantal weken geleden blijk ik een levenslange ban te hebben gekregen.

Via 1 van de moderatoren (geheel volgens de regels) heb ik enkele misvattingen recht proberen te zetten.

Helaas is dat niet gelukt, de haat zit kennelijk zo diep dat elk weerwoord nog meer misvattingen teweeg brengt en naar wat ik begrepen heb is het helemaal geëscaleerd

 

Ik wil hier mijn kant van het verhaal vertellen.

Als het weer gecensureerd wordt zal dat niet veel uitmaken, ik plaats het ook 1 op 1 bij de ############.

De ban heb ik gekregen voor de opmerking dat ik het scrambelen van het woord ############## en het verwijderen van een avatar kinderachtig gedrag vond.

Dat is in feite het enigste wat mij verweten kan worden.

Het scrambelen lag naar wat ik begrepen heb aan het verwijderen van de Sat-nerds link.

Waarom die link ineens na vele jaren verboden is wordt er niet bij verteld, commercieel is hij niet in ieder geval dus wijs de regel maar aan die overtreden is. Verder zou ik kritiek op het beleid van Sat4all hebben, dat is juist, ik vind het beleid op sat4all ouderwets, achterhaalt en niet van deze tijd en uiterst betuttelend, maar ik heb dat nooit op het board geventileerd , wel heb ik dat de mods laten weten.

Gelukkig mag ik er hier in Nederland een eigen mening opnahouden.

 

Tenslotte werd mijn in de schoenen geschoven dat ik op ########## mijn gal gespuugd zou hebben.

Dat is een grove leugen , ik ben alleen op ########## en hier actief en sporadisch op DXtv en verder op geen enkel ander satellietboard.

Klaarblijkelijk heeft niemand van de moderatoren de moeite genomen om dat na te lezen of te trekken maar het kennelijk klakkeloos voor waar aangenomen.

 

Ik kan me dan ook niet aan de indruk ontrekken dat het hele verhaal alleen tegen de ########### is gericht , dus een puur persoonlijk karakter heeft gekregen.

Communicatie en overleg is in dit stadium kennelijk niet meer mogelijk.

 

Tox en alle anderen, nodig ik uit om hier openlijk over te discussiëren.

Als de censuur het hier niet toelaat dan ben je welkom bij de ##########,

Wij zullen de berichten niet wissen en ook niet scrambelen, zelfs de sat4all link niet.

 

Ik ben niet uit op een opheffing van mijn ban, als zulke kleinigheden niet meer kunnen heb ik een jurist naast mij nodig die eerst de tekst navlooit.

Wel wil ik hiermee een aantal feitelijke onwaarheden aan de kaak stellen.

 

Stardust.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik hoop dat men weer tot elkaar kan komen en er een oplossing voor is.

Enige tijd geleden zijn svetik en Stardust vanwege een

geloof ik ook relatief klein geschil al eens tijdelijk

minder aanwezig geweest op het Sat4all board.

 

Ook dat is gelukkig weer goed gekomen en svetik is nu zelfs moderator <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Volgens mij kan nog wel een moderator, die ook veel weet van C-band,

in het forum Schotelpark van pas komen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik blijf hier mensen zien gaan. Begrijp het niet.

Op mijn eigen forum zijn er in twee jaar twee bans uitgedeeld. Ja, ik weet, hij is veel kleiner. Maar dan toch.

Ik hoop, dat ik mijn account hier niet riskeer puur door te zeggen, dat ik het beleid hier wel erg streng vind en dat ik ook zelf veel moeite heb met het continue in gedachten houden van de plaatselijke regels.

Op een of ander manier lukt het steeds om binnen boord te blijven, maar de risico om er buiten te vallen is hier toch echt heel groot.

 

Verder ben ik het volledig eens met Johan45, al deze geruzie brengt ons niets goeds.

 

Van dit persoonlijke geval weet ik niets, en dus oordeel ik er ook niet over.

TechniSat Digicorder HD S2 Aston 1.07 | TS CryptoWorks

Astra 1,2,3,HB | CDS Fam HD, SkyLink Multi HD

KDL-32P3000 | Onkyo 5.1 receiver

HTC HD2

Vakantie: Extreme Hornet STR Ucas 3.0 - 4xLNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je vergeet de board regels er wordt hier niet openlijk gediscuseerd maar uitsluitend prive, en ik vind jou klaag bericht dus eigenlijk vervuiling op het form en zou je het beter prive kunnen vermelden want de moderators op sat4all zijn geen dictators en jou problemen hoef ik dan eigenlijk ook niet te lezen maar reageer hier even op om jou dat duidelijk te maken, ben je het echt ergens niet mee eens vecht dat dan prive uit en laat ons a.u.b. niet meegenieten van jou feestje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Je vergeet de board regels er wordt hier niet openlijk gediscuseerd maar uitsluitend prive, en ik vind jou klaag bericht dus eigenlijk vervuiling op het form en zou je het beter prive kunnen vermelden want de moderators op sat4all zijn geen dictators en jou problemen hoef ik dan eigenlijk ook niet te lezen maar reageer hier even op om jou dat duidelijk te maken, ben je het echt ergens niet mee eens vecht dat dan prive uit en laat ons a.u.b. niet meegenieten van jou feestje.


Helemaal mee eens; punt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas moet dit nu wederom openbaar. Dat is voor mij reden genoeg ook jouw andere reacties openbaar te plaatsen:

Jouw reactie via e-mail aan een moderator

.....Laat ik vooropstellen dat IK geen achterbakse spelletjes speel maar het uitspeel op Sat4all zelf en met open vizier.

Een IP ban gaat mij echt niet tegenhouden.

Mijn actieviteiten op Sat4all waren al tot een minimum gedaald, dus verlegen zit ik er niet om, maar als ik ergens vals van wordt beschuldigd gaan bij wel alle registers open.

 

Op elke actie volgd reactie Ron, dat zou je moeten weten.

Dat er velen als een stier op een rode lap op jou reageert ligt toch echt aan jou zelf.

Zoals bannen om het minste of geringste, elke reactie gelijk de mond snoeren enz.

Dergelijke censuur kun je in China verwachten maar niet hier in het westen, dit roept gewoon weerzin op.

Bij het opnieuw aanmelden kwam ik er achter dat je een reeks vragen moest beantwoorden.

Ik had het idee terug te zijn in de tijd van brave Hendrik en brave Hendrika uit het begin van de vorige eeuw.

Wat een ongelofelijke betutteling, geen wonder dat bij iedereen de nekharen overeind gaan staan.

Denk nog maar eens goed over het beleid na en stap in de moderne westerse wereld. (gratis advies)

 

Met vriendelijke groet,

 

Ynte,

(Stardust)

Ik vraag mij af hoe blind en dom je moet zijn om nadat 4 a 5 mensen in exact hetzelfde topic een waarschuwing en ban gehad hebben wegens het overtreden van onze vrij simpele huisregels, dan toch door te gaan met commentaar en het wederom plaatsen van een link die eerder om goede redenen verwijderd is.

Je vraagt dan om een ban. Simpel en duidelijk.

De URL werd gecensureerd omdat de link uit onvrede geplaatst werd met het doel bezoekers naar die site te trekken en zeker niet uit informatief oogpunt.

Bovendien stond deze link in handtekeningen van diverse moderators van het bewuste board, iets wat wij niet toestaan en wat duidelijk op de profielpagina van ieder id onder het kopje "handtekening" vermeldt wordt!

1265952-handtekening.jpg

Verder hadden deze mensen de URL ook in hun avatar verwerkt. Hetgeen natuurlijk even ongewenst is als het gebruik van een URL in de handtekening. Wij staan verder geen links naar andere boards toe, mits deze uit zeer informatief oogpunt en on-topic worden geplaats en dan wederom alleen in het geval dat de informatie niet hier te plaatsen valt. Wij staan zowiezo geen links toe naar sites waar je gedwongen wordt om te registreren om iets te kunnen bekijken.

Wij doen dat omdat in het verleden gebleken is dat veel boards uitsluitend links naar hun eigen site plaatsen om bezoekers naar hun eigen site te trekken. Je kunt niet de ene link wel toestaan en een ander niet. Bovendien is het bewuste board in het verleden al eerder in minder vriendelijke "discussies" met sat4all negatief opgevallen, dus reden te meer de URL van sat4all te weren.

Jij ging ondanks een hele duidelijke waarschuwing in het topic en diverse waarschuwingen naar andere leden die om hezelfde "vergrijp" al op hun donder hadden gehad, toch door met commentaar op onze beslissingen en plaatst wederom de eerder verwijderde link en plaatste duidelijk commentaar op een beslissing van een moderator. Dat wordt niet geduld, staat duidelijk in de huisregels van dit board en dus was (en is) de ban terecht.

Daarna commentaar op deze beslissing op andere board(s) en het beschuldigen van sat4all en moderators van communistische neigingen en achterbakse spelletjes per e-mail aan een moderator (zie boven). Dan is voor mij de kous af. Duidelijke zaak.

Een reactie als "sorry, ik was (ben) het weliswaar nog steeds niet helemal eens met de gang van zaken, maar wil toch mijn excuses aanbieden voor het doordrammen in een topic, terwijl ik had kunnen weten dat ik daar een ban voor zou krijgen" was veel vriendelijker geweest en had zeker geen levenslange ban opgeleverd. Nu zie ik geen enkele aanleiding die ban ongedaan te maken. Sterker nog, je krijg nu op deze account uiteraard wederom een ban en je IP adres wordt geblokkeerd.

Wij zijn hier streng maar wel rechtvaardig, omdat wij beslissingen altijd evalueren met een 20 man en als we daar niet uitkomen door een "raad van wijzen" (ons college) dat de beslissing alsnog ongedaan kan maken.

Onze strengheid komt voort uit wantoestanden in het verleden die de leesbaarheid en de stemming op dit board in grote mate negatief beinvloed hebben. Het gaat dan om slechts een klein groepje mensen dat het voor velen verpest. Het huidige beleid wordt slechts door een enkeling (meestal de vervuilers) als te streng ervaren, maar die mensen zijn wij dan ook liever kwijt dan rijk. Leden als Satttaz, tonskidutch, Big fellow en duizenden andere trouwe bezoekers hebben nooit problemen op dit board. Hoe zou dat toch komen? Zou het misschien een kwestie van positiviteit en een goede instelling zijn?

Voor de paar vervuilers en oproerkraaiers die we verliezen, komen er duizenden andere nieuwe leden terug. Dat is voor ons een simpele keuze, want hoe meer actieve leden, des te meer kennis en verscheidenheid en daarmee voor jullie (de leden en lezers) een steeds interessanter message-board.

 

Ron

post-237-1318258911,3657_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

ook mee eens

 

maar effe een verklaring waarom het me pikeert

 

als ik een boete krijg van oom agent

kan ik geen openbare discussie op gang brengen om met meerheid aan stemmen (of stemming maken) de agent te brengen tot het wijzigen van zijn besluit. (gelukkig is dat definitief wel zo geregeld in onze maatschappij)

 

let wel de vergelijking is terzake aangaande de handhaving

 

in die zin zijn moderatoren ook ordehandhavers op ons mooi publiek forum en veel meer dan dat ook nog kundig en eloquent.

 

maar wel bevoegd om orde middels een genomen besluit te handhaven

hetgeen gewoon moet in een publieke omgeving, daar ongeregelde en ongeordende situaties, uitingen en of draadjes (populair geschreven) volgens de regels dienen te verlopen.

 

anders is een publiek medium een toren van babel.

 

cheers

Sapore di sale

Gino Paoli

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het niet dat je akkoord gaat met de huis regels alvorens je jezelf inschrijft? Zoja is er 100% reden niet te gaan klagen of er anders tegen aan te kijken.

 

Affijn de sat4all regels zijn zelfs simpel kind kan de was doen ik ziet hier geen probleem in, en ruzie discussies wil je niet op een open platform dus perfecte regels toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is ook zo, sterker nog, als nieuw lid wordt je de eerste 50 postings steeds weer met de huisregels geconfronteerd. Je kunt je haast niet voorstellen hoeveel mensen zich toch zonder die regels te lezen om dergelijke waarschuwingen heen worstelen en meteen bij hun eerste bericht(en) schaamteloos de fout in gaan. Met 31.000+ leden en +/- 1000 berichten op een dag is dat een flinke kluif voor de gemiddeld dagelijks 5 tot 6 actieve moderators.

Vandaar dat we ook een beetje streng moeten zijn en mensen door regels-bij-registratie, huisregel-pop-ups en zelfs een "quiz" voor het maken van fouten proberen te behoeden. Af en toe wordt er iemand boos vanwege die "kinderachtige" quiz of het feit dat hij of zij vriendelijk op de regels gewezen wordt, maar het is echt pure noodzaak om zo te handelen. Dat blijkt wel.

Een vergeet niet: Het doel van deze regels is jullie leesplezier veilig te stellen. Niets meer en niets minder.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

De kunst van het gezeveren is flink zeveren en niet posten, je bent effe je frusto kwijt en anderen hebben er geen last van. Zo had je jaren gelee de schreeuwbal, een ronde bal van geluidsdempend foom waar je hard in kan bleren en geen hond die je hoort, dus ook hier, flink je frusto vanjeaf schrijven en niet posten.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...