Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
jeevanhoof

phiips fl4.26 valt steeds terug in stand by

Aanbevolen berichten

hoi,

 

ik heb hier een tv die plots in stand-by is gevallen.

 

Als je hem terug inschakelt, komt de HS heel even op (<1sec), maar de tv schakelt zich steeds terug in stand by.

 

Voeding met lamp getest, lamp licht soms even op om meteen terug uit te vallen.

 

Led knippert niet, blijft gewoon rood branden.

 

iemand een idee.

 

mvg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gebruik een gloeilamp als belasting, en verwijder de Hor eindtrap als oorspronkelijke belasting... zo weet je of het van de eindtrap of voeding komt, of een andere belasting als geluidseindtrap of vertikale...

Zo kom je een stap verder.

Dan ev horizontale terug aanschakelen, en gloeilamp weg, en de secundaire spanningen en audio eindtrap loskoppelen...

Kan ook een protectieschakeling zijn die je parten speelt!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi,

 

ik zal de audio eindtrap eens losleggen, dat met de lamp had ik al geprobeerd.

 

mvg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hoi,

 

ik heb de eindversterkers los gelegd...maar het lost het probleem niet op.

 

Wat ik wel raar vind is dat op de V-start lijn 21V staat. Volgens schema moet dit maar 17V5 zijn.

De andere spanning uit die voeding klopt echter wel.

 

nog iemand een idee, want ik kan hem niet in service mode zetten, want hij start niet op met de power toets.

 

mvg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Verder kan ik je niet helpen daar ik er geen schema van heb, check maar de protectie lijnen!

Hij heeft toch niet geflashed in Hsp?

Wat gebeurt als je de secundaire spanningen aflegt een na een?

Ook daar kan een overbelasting in zitten vb diode doorslag van een sec sp...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

vervang D6266 dit is een 6,8 v zenerdiode voor de st/by spanning

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hoi, steve en jan

 

bedankt voor de reactie..maar helaas de diode vervangen geeft geen verbetering.

 

Ik ga de protectie lijn maar eens los leggen denk ik.

 

mvg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bij twijfel de hele lijntrafo eruit solderen

door windingsluiting kan deze anders reageren

bij dit type TV ..komt dit maar al te vaak voor

 

Snurker (Media Research) <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb nog wat verder gezocht.

 

Lijntrafo eruitgesoldeerd, voeding start nog niet, de lamp licht heel even een beetje op en de voeding valt terug uit.

 

Dan maar de 13V protectie los gelegd, deze dient om een overspanning te detecteren van de sops, maar voeding start nog niet.

 

Vervolgens de protectielijn los gelegd. Voeding start wel op maar de 141V loopt onmiddellijk op naar 190V.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

De voeding krijgt een protectie bevel, de regeling werkt niet goed!

Tracht de 141V te bereiken en je probleem zal opgelost zijn!

Werkt de regeling van de voeding wel?

Alleen de lamp als belasting eraan en de regeling checken en naar 141V brengen!

Dan de protectie eraan en checken als je de regeling opdrijft naar 160 of ze in protectie gaat, als dat gebeurt, de regeling op 141V afstellen checken, lamp weg en lijntrfo erin en verder de tv checken!

Een geluk dat de beveiliging gewerkt heeft of tv was QRTokio!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ga proberen om een ander regelprintje vast te krijgen.

De spanning is niet onder de 170V te regelen.

 

ik hou jullie op de hoogte.

 

mvg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bekijk op het regelprintje de smd-componenten eens met een vergrootglas. Ik heb al dikwijls voorgehad dat de solderingen van deze componenten aan een zijde losgescheurd zijn. Oversolderen en opnieuw proberen. Vooral de weerstanden.

 

Succes, Boarder

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

 

Mijn philips tv heeft nu ook helaas de geest gegeven (type 28PW9502/12), hij doet t even en valt dan uit (de ene x een kwartier de andere x 5 minuten, de voeding deed al wel eens raar), ledje gaat knipperen, kan het die blauwe elco na de voedingsprint zijn ? , zit ook een weerstand oid. naast (even uit mijn hoofd) , blauw elco is lichtelijk verkleurd maar kan dus ook van de misschien hete weerstand zijn ?

 

 

iemand tips ?

 

het was toch een fijne tv met mooi geluid

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hoi,

 

misschien dat je best een nieuw topic start met je TV want dit is een volledig ander chassis (MD2.12EAA) dan waar het hier over gaat.

 

Ik zou al eens kijken op slechte solderingen.

 

mvg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.