Ga naar inhoud


UPC en Sling Media introduceren Slingbox in Nederland


Codx

Aanbevolen berichten

Citaat:

Op afstand UPC Digital TV bekijken


AMSTERDAM – IBC 2007 – 10 september 2007 - UPC Broadband en Sling Media hebben vandaag een test aangekondigd voor introductie van de Slingbox voor klanten van UPC Digital TV in Nederland. Deze aankondiging werd gedaan op de IBC 2007 in Amsterdam, Europa’s grootste handelsbeurs voor televisie en de televisie-industrie. Met de Slingbox krijgen klanten van UPC Digital TV de mogelijkheid om hun MediaBox op afstand – via een breedband internetverbinding – te bedienen. Daarmee kunnen klanten op afstand naar hun favoriete digitale televisiezenders kijken of naar de programma's die met de Digital Video Recorder (DVR) zijn opgenomen.

UPC biedt klanten op dit moment al een uitgebreide keuze aan digitale kanalen, Video on Demand (VOD), HDTV en de UPC Digital Video Recorder (DVR). Met de introductie van de Slingbox voegt UPC voor haar klanten een nieuwe kijkervaring toe aan digitale TV.

Intelligent apparaat

De Slingbox is een intelligent apparaat dat het signaal van UPC MediaBox doorzendt en er voor zorgt dat de televisie-uitzending op een pc of laptop thuis of op reis met elke breedbandverbinding bekeken kan worden (*). Met UPC Digital TV in combinatie met de DVR kan een abonnee bijvoorbeeld met een laptop live naar een favoriete sportwedstrijd kijken of de laatste aflevering van hun favoriete soap op de DVR inprogrammeren, terwijl hij of zij op een trein wacht.

Diederik Karsten, algemeen directeur van UPC Nederland: "De Slingbox brengt onze klanten een nieuwe digitale televisie-ervaring. We geven hen de mogelijkheid om, waar ze ook zijn, hun favoriete programma's te bekijken en op te nemen, met behulp van een internetverbinding. Wij denken dat de Slingbox de leidende positie van UPC op de digitale televisiemarkt zeker zal verstevigen."

Stuart Collingwood, adjunct-directeur Europa van Sling Media: "We zijn verheugd over onze samenwerking met UPC om klanten in Nederland een echt rijkere digitale televisie-ervaring te verschaffen. Vanaf nu kunnen klanten van UPC nagenoeg overal live televisie, opgenomen programma’s op hun UPC DVR of zelfs VOD-content en HD-kanalen bekijken op hun laptop of desktopcomputer. De digitale televisie-ervaring van UPC wordt, met de Slingbox erbij, beter dan ooit."

(*) Minimum snelheid van 256 Kbps nodig

Over UPC Broadband (UPC)

UPC is een pan-Europese leverancier van diensten op het gebied van televisie, breedbandinternet en telefonie. Deze diensten worden geleverd aan ongeveer 10 miljoen klanten in 10 Europese landen. UPC is de Europese kabeldivisie van Liberty Global, Inc., de vooraanstaande internationale kabelexploitant.

Over Sling Media

Sling Media, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale lifestyle en biedt consumentendiensten en -producten die een natuurlijke aanvulling vormen op de huidige ‘digitale way of life’. Het productpakket van Sling Media omvat de internationaal erkende, met een Emmy bekroonde Slingbox™, waarmee consumenten altijd en overal programma's op hun televisie thuis kunnen bekijken en opnemen met behulp van computers, PDA's en smartphones. Voor meer informatie over Sling Media of de Slingbox kunt u terecht op de slingbox site.

Bron: UPC

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 78
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

(*) Minimum snelheid van 256 Kbps nodig

 

Wordt goed gecomprimeerd dan.. zal niet veel van over blijven..

Met ong. 30 KB/s download kun je niet veel.. (of ze hebben de hoofdletters verkeerd staat)

Kathrein UFS-910 + T-Rex Super Module 4.6

Sky Plus Digibox

Technotrend S2-3650 HDTV-S2 USB

Visiosat G4 + 4x Alps Quad LNB - Hotbird 13.0, Astra 19.2, Astra 23.5, Astra 28.5

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is de "minimale" snelheid. Je kunt het bitrate net zo hoog maken als je verbinding toestaat. Mijn ervaring is dat je vanaf 800 kbps bekijkbaar beeld hebt.

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn Slingbox hangt aan een Dreambox en met een 1Mb up (Tele2/Versatel) werkt het echt helemaal prima. Via UMTS op een mobiele telefoon kan ik het hele scala aan zenders bekijken. Op een notebook in het buitenland werkt ook helemaal prima. Ondanks de lage bandbreedte is het beeld verbluffend goed.

 

En wat helemaal opvallend was met de installatie: het werkt gewoon in 1 keer. Terwijl er heel veel dingen zijn waarop het zou kunnen mislukken. Maar het is goed doordacht en ontzettend simpel te installeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat wil je weten? Ik weet niet of deze thread dan nog in dit forum moet blijven. Maar goed.

 

Ik heb de slingbox gekocht via een distributeur die hem officieel in Engeland verkoopt, maar ook vestigingen heeft in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk etc. Ik mag de naam denk ik niet noemen. Via Duitsland kon ik hem als import product bestellen en naar Nederland laten sturen.

 

Je ontvangt dan een Engelse Slingbox (classic model, de rest is voor zover ik weet nog niet te koop in Europa). Dus moest er wel een netadapter aan die hier in het stopcontact past. Ik had nog een adapter liggen die paste en dat werkt goed.

Bij de box zit een handleiding waarin in een aantal stappen wordt uitgelegd wat je moet doen:

1. Box aansluiten op internet (je netwerk dus)

2. Box aansluiten op je box (satelliet of whatever)

3. Infrarood zendertjes aansluiten en plaatsen bij de box.

4. Software installeren en eigenlijk ben je dan klaar.

 

Die software vindt zelf de box in je netwerk. Daarna moet je nog wat configureren, zoals wachtwoorden voor Admin en gewone gebruiker. Maar je ziet dan al wat er wordt gestreamd. Want de Slingbox streamt continue wat ie binnenkrijgt.

 

Daarna kun je op elk systeem de Slingbox software installeren en kijken naar de beelden en de aangesloten box bedienen.

 

Als je zorgt dat de poort waarop de Slingbox luistert ook via je router wordt doorgegeven kun je ook van buiten je netwerk (dus vanaf internet) gewoon kijken.

De kwaliteit daarbij is verbazingwekkend goed. Wij hebben hier een 20Mb van Tele2 (is altijd dichtgeknepen trouwens) met een upload van 1Mbit. En dat werkt prima. De software zoekt zelf de bandbreedte die kan. Soms begint hij dus heel slecht, maar dan zie je dat hij steeds meer bandbreedte gaat gebruiken.

 

Ook bestaat er software voor op je mobiele telefoon (verschillende soorten toestellen worden ondersteund). Dus op mijn HTC Tytn heb ik die software geinstalleerd en zelfs dat werkt verbluffend. Ik heb al menigeen verbaasd doen staan door ergens buiten gewoon even naar het Journaal te kijken. Je wordt met veel ongeloof bekeken. (Mijn abonnement is overigens wel een UMTS abonnement).

Via GPRS krijg je wel beeld, maar dat stottert uiteraard heel erg. Radio luisteren zou je via GRPS overigens wel kunnen. Voor vloeiend beeld heb je wel UMTS nodig. Mijn UMTS abo (flatfee, KPN) was overigens beperkt tot 128Kb down. Dat staat in de kleine lettertjes. Dus heb ik het geupgrade naar 768Mb down met 1Gb limiet per maand. In de praktijk is dat toch voldoende. Hangt natuurlijk altijd van het gebruik af.

 

Mochten er nog meer vragen zijn, dan lees ik dat wel terug.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja ben wel benieuwt!! <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> Ik heb je een PM gestuurt. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Mister Tanzer

 

Dreambox DM8000HD

Humax5400 L2.07 en H2.08

Relook 400S

Dreambox 7000-S

Dreambox 500-S

Vantage TS 221

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi pm is weg.

Ik hoop de mijne nu snel te hebben <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> ben benieuwd overal ter wereld naar je eigen sat kijken <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

trouwens wel grappig bij deze leverancier staat hij nu op 11 in de top 20 van meest verkochte artikelen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, VU+ DUO2, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+ , 2bay Asustore Nas

Link naar reactie
Delen op andere sites

ok pm is onderweg

 

De mijne is al onderweg ik hoop er deze week mee te kunnen stoeien <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, VU+ DUO2, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+ , 2bay Asustore Nas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hoor, ik heb hem binnen en inderdaad is erg eenvoudig te installeren dit is echt supereenvoudig daarna software erop .

Software installeren configureren en klaar <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Hebt het hier nu draaien op xp en vista en op mijn nokia e65 met symbian met t-mobile umts flatfee en dit werkt echt verbluffend ,zoals hier al eerder vermeld <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

onvoorstelbaar gewoon tv kijken in de file,op de wc, bij je schoonmoeder als je weer eens mee moet naar de ikea <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> echt geweldig

Heb het trouwens getest met de db 7025 en de 7000 en deze werken beide <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, VU+ DUO2, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+ , 2bay Asustore Nas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Effe een vraagje voor Gerard64 en Freaky. Ik zie dat jullie beide ook een dreambox hebben. Mijn slingbox is op weg naar me maar nu heb ik gelezen dat het moeilijk is om een "virtuele afstandsbediening" aan te praat te krijgen voor de combinatie slingbox - dreambox. Klopt dit of is het inmiddels al opgelost en is er een Dreambox template beschikbaar?

Bedankt alvast!!

Dreambox 800 met Open Pli

Dreambox 7020

Multytenne 45

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja hoor je kan tijdens configureren kiezen voor dreammultimedia=> 7000/7020 dit werkt prima ff kijken welke knoppen maar dat wijst zich eigenlijk prima

Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, VU+ DUO2, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+ , 2bay Asustore Nas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...