Ga naar inhoud


'Televisieplatform via satelliet in de maak in Wallonie'


Gast Avnu

Aanbevolen berichten

Een Franstalig televisieplatform via de satelliet wordt volgend jaar gelanceerd. Dat meldt Le Soir zonder bronnen te vermelden. TV Vlaanderen, een aanbieder van digitale televisie via de satelliet in Vlaanderen, wou niet op de mogelijke ontwikkeling van het platform reageren in de Franstalige krant.

 

(tijd) - 'Er zijn voorbereidende contacten geweest met TV Vlaanderen om een satellietplatform op te zetten', geeft een bron in de omgeving van een Franstalige tv-zender toe. 'En ook onze concurrenten zijn benaderd.'

 

Kurt Pauwels, de directeur van TV Vlaanderen, weigerde alle commentaar op het bericht. Ook de Frantalige zenders RTBF en RTL-TVI wilden de informatie bevestigen noch ontkennen.

 

TV Vlaanderen meldde recent 50.000 abonnees te tellen, 15 maanden na de lancering van het product. Het platform streeft in 2009 naar 100.000 klanten en een break even-situatie.

 

Bron: http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen/media_telecom/artikel.asp?Id=3213470

Link naar reactie
Delen op andere sites


Was die verguisde 1 april "grap" van onder andere Satplaza, SatMag en Radio.nl dan toch waar ????? <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Zouden de makers van deze "grap" dan toch iets, zonder dat gezeur van bronvermelding, als eerste op dat moment wereldkundig willen maken ?

 

Een wijs man zou mij ooit eens als wijze levensles: "Toeval bestaat niet !" <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dit is toch vrij goed nieuws. Hoewel men met een sterk aanbod gaat moeten komen in Wallonië. Veel Walen hebben namelijk al een abonnement bij CanalSat, TPS en/of ABSat.


Inderdaad, misschien kunnen ze zich als Value Added Reseller (doorverkoper met extra service dus) opstellen. Na de fusie in Frankrijk zouden alle zenders op de Astra moeten terechtkomen. Als het nieuwe initiatief die in België kan vermarkten én bij CanalSat capaciteit huren voor de Belgische kanalen om ze samen in één pakket te verkopen lijken ze me een erg sterk produkt te hebben.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als dat betekend dat er ook een betaalbaar Waals pakket bij TVV beschikbaar wordt vind ik dat wel intressant . Als het het in Vlaanderen enkel kan via een extra smartcard en bijbehorende dubbele kanalen a la Motorstv dan word dat een dure grap.

Vu+ Solo 2
Telenet HD Digibrolx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is natuurlijk ook niet helemaal uitgesloten dat het AB-sat is.

 

Die hebben reeds een op België gericht aanbod, met daarin AB3 en AB4 en waren blijkbaar zinnens om een (groot) deel van de Franse TNT-zenders in hun pakket op te nemen. Om een volledig aanbod te hebben, moet je dan enkel nog de RTB's opnemen, de twee RTL's en Plug TV.

 

Nu om eerlijk te zijn, de uitzendingen van de RTBF zijn niet van die aard om veel publiek te trekken, de rest nml de RTL's en AB-zenders zijn van het ergste soort trash-tv, waartegenover de Nederlandse commerciële zenders van hoge kwaliteit zijn.

 

Als je wat interessant wil zien in het Frans, heb je geen andere keuze dan naar de Franse zenders te kijken (France télévisions, TF1 en M6)

 

Greets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.