Ga naar inhoud


Deur met cilinderslot sluiten nog zin met "klopsleutelhistorie"?


sattv4iedereen

Aanbevolen berichten

Hi,oud nieuws ik weet het,maar toch even mijn gedurfde vraag.

Enkele weken geleden was ik bij een kameraad,en toen kwam zijn zoon binnen en zei tegen zijn vader,of hij het programma gezien had op de nederlandse televisie over de klopsleutel.Dit was een programma dat ging over een speciale sleutel en een kloptechniek,waar zeer eenvoudige maar ook zeer geavanceerde cilinders te openen waren.Na wat googelen,hebben we na veel "dode" links toch nog het bewuste filmpje gevonden,hoe ze uitlegden hoe ze op een relatieve eenvoudige manier een eenvoudige tot geavanceerde cilinder omdroeien.Ik achte er weinig geloof in,toen een beveiligingsfirma dat mij een tijd vroeger verteld had,maar de vele "dode" links,zouden mij toch doen geloven dat zoiets bestaat.

Ik vraag mij dan af,hoe "veilig" je nog bent als je je deur sluit met een cilinderslot?of gaan we met zijn allen naar de elektronische zeer dure oplossingen moeten gaan.Of is het klopsleutelverhaal toch wat overdreven?

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het is niet overdreven en het is echt makkelijk, ik vrees dan ook in de komende tijd een plaag van deze wijze van inbreken. De ellende is dat je door deze wijze van inbreken geen braaksporen worden achter gelaten waardoor het tov de verzekering ook niet meer zo evident is om een schadevergoeding te bekomen. Ik heb nu sloten met een platte sleutel met putjes, ik hoop dat dit type van slot meer bescherming geeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die sleutels met putjes worden hier vrijwel overal standaard gebruikt voor huisdeuren ect en zijn zeer veilig te noemen tegen inbraak niet vergetende dat als ze echt binnen willen komen ze dit toch wel doen op welke manier dan ook.

 

Hier in Spanje hebben we de tuin moet bomen aan de zijkant voorkant struiken en iets wat afsluit, dan de aanbouw deze heeft een gewone deur met cylinder slot maar is meer van glas dan deur heb je dus niet veel aan, maar dan in de aanbouw zelf naar de huiskamer en slaapkamer stalen tralie deuren met erachter weer de zelfde deur als die van de aanbouw maar dan met een hendelslot, dus deur hendel omhoog en kun je dus enkel van binnen af openen. Huisdeur kant is eerst portiek die je moet openen met weer een cylinder slot maar huisdeur heeft het veel veiligere putjes sleutels. Daarnaast kun je niet naar de voordeur zonder door een patio te lopen met de nodige trappen, zo wordt hier inbraak ontmoedigd en dat helpt ook, het is enkel een pijn in je achterwerk als je gaat verhuizen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Cylinder sloten zijn in ieder geval beslist niet veilig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi sattv4iedereen,

 

Kijk eens op de website van Toool. Hier vind je van alles over het openen van sloten zonder sleutel. Ook de klopsleutel komt aan bod. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Cheers, RAGBAK.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo'n cilinderslot is toch ook niet zo maar te vervangen door een slot met veiligheidssleutels, dacht ik?

Moet toch een compleet ander soort slot in, niet?

DB800 op OpenPLi 2.1 en DB8000 op OpenPLi 4.0 met DVB-S2 en DVB-T
Qnap NAS TS-210 Canal Digitaal & Digitenne
Wavefrontier T55 / Triax 88
met Satconn 1/10 / 2x Spaun 411

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de cilinder past gaat het wel, heb jaren gelee alles al vervangen met certificaat sloten, binnenkort gaat alles eruit en vervangen aangezien een certificaat cilinder een beperkt patent leeftijd heeft.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Als de cilinder past gaat het wel, heb jaren gelee alles al vervangen met certificaat sloten, binnenkort gaat alles eruit en vervangen aangezien een certificaat cilinder een beperkt patent leeftijd heeft.


Ik weet, patenten is mijn werk namelijk. Maar zou gewoon 2 grote honden nemen deze goed trainen zodat ze afzonderlijk indringers benaderen en je inbraak gevoeligheid is afgelopen.

Ik bedoel ik heb 2 podenco´s die zijn vrij klein en een galgo nou die is beslist niet klein en alle 3 zijn pure jagers dus waarom niet op een indringer, we hebben de proef op de som genomen en iemand van werk die ze nog nooit gezien hadden de sleutel van huis gegeven en deze voor ons de deur te openen alvorens wij naar binnen zouden gaan.

Resultaat twee keihard blaffende podenco´s aan de deur en toen onze beste vriend toch doorliep ineens twee poten in zijn nek en viel op de vloer maar toen had ik de galgo al bij zijn nek, deze liet gewoonweg de podenco´s de boel afleiden en viel vanaf de zijkant de indringer aan zonder enig geluid.

Daar kan geen slot tegenop lijkt me. En aangezien het toch om veiligheid gaat is het beste slot toch wel de hond.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...