Jump to content

[dm500] opnemen met cifs op vista werkt slecht


hugogertie
 Share

Recommended Posts

Heb hier met een dm500 gemini 3.4 een mount gemaakt naar een Vista basic maschine.

Afspelen van op de dm7020 opgenomen opname's lukt goed wanneer ik een bestand met de 7020 opgenomen in de map movie van de vista maschine zet.Dus het is de opname stream die niet goed gaat.

Opname streams lopen slecht slaan vast of hebben veel freeze's. confused

 

Weet iemand hier een oplossing voor ?

VU Ultimo PLI 4 dvb-c + s / ET 8000 PLI 4 dvb-c + s

Link to post
Share on other sites


maar met vlc moet je toch eerst het programma op de pc starten ?

Met cifs zou het heel gemakkelijk zijn want dan kun je de timer programmeren en hoef je de pc alleen maar aan te zetten.

Dit is voor mijn familieleden nog te begrijpen.

Dan moeten ze maar op de oude manier opnemen met hun oude video recorder en de dreambox van te voren op het juiste kanaal zetten.

VU Ultimo PLI 4 dvb-c + s / ET 8000 PLI 4 dvb-c + s

Link to post
Share on other sites

Guest ds23man

Aangezien mijn 500's ook diverse streaming problemen geven ( nu met movieplayer), ik de osciloscoop maar eens onder het stof vandaan gehaald en ben de voedingspanning eens gaan meten. Op box 1 heb ik hoogfrequente vervuiling van 75mv op de voedingslijn staan als de box aanstaat. Deze wordt groter als de netwerkkabel wordt ingeplugd. Deze box streamt redelijk met af en toe een hapering. Box 2 heeft een vervuiling van 150mv en streamt duidelijk slechter. Ook valt het op dat de hoeveelheid vervuiling varieert als je voedingsplug achter op de box beweegt.

 

Ik heb de indruk dat vele stabiliteitsproblemen hun oorsprong vinden in het voedingscircuit en zal daar eens verder induiken. Valt me zo al op dat er op de print weinig aan voedingstabilisatie is gedaan.

 

Groet Gerhard

Link to post
Share on other sites

Origineel bericht van: hugogertie
Ik heb een 500s
maar mijn buitenlandse talen zijn nu toch wel erg beperkt.
Is hier ook een nederlandse of engelse vertaling van ?


vrij vertaald:

C17 en C23 vervangen door tantaal elco's 4.7 uF 16V
C65 vervangen door elco 220uF 16V

Let bij alledrie de elco's op de polariteit

Dat is goed uit het plaatje daar te halen

't schijnt dat dit 3-tal veroudert met netwerk-problemen als resultaat, als je op ihad de zoektermen "DM 500 Netzwerk setzt aus" ingeeft vindt je een discussie in het duits, da's wellicht beter te volgen dan italiaans.

Niet aan beginnen als de plaatjes niet kloppen natuurlijk wink

mvrgr

1 x Vu+ Solo 2

1 x Vu+ Solo SE

1 x Vu+ Zero allen OpenPLi uptodate incl. EPG Team Rytec EPG data
Visiosat Big Bisat 28.2 23.5 19.2 13 9 4.8

Link to post
Share on other sites

Origineel bericht van: ds23man
Aangezien mijn 500's ook diverse streaming problemen geven ( nu met movieplayer), ik de osciloscoop maar eens onder het stof vandaan gehaald en ben de voedingspanning eens gaan meten. Op box 1 heb ik hoogfrequente vervuiling van 75mv op de voedingslijn staan als de box aanstaat. Deze wordt groter als de netwerkkabel wordt ingeplugd. Deze box streamt redelijk met af en toe een hapering. Box 2 heeft een vervuiling van 150mv en streamt duidelijk slechter. Ook valt het op dat de hoeveelheid vervuiling varieert als je voedingsplug achter op de box beweegt.

Ik heb de indruk dat vele stabiliteitsproblemen hun oorsprong vinden in het voedingscircuit en zal daar eens verder induiken. Valt me zo al op dat er op de print weinig aan voedingstabilisatie is gedaan.

Groet Gerhard


Ik kan het hier wel gaan testen op een zeer gestabiliseerde voeding om te kijken of het dan beter loopt.

uitslag volgt.....

VU Ultimo PLI 4 dvb-c + s / ET 8000 PLI 4 dvb-c + s

Link to post
Share on other sites

Die vervuiling van het voedingssignaal kan best de reden zijn. Een paar weken geleden had ik ineens veel meer last van haperingen bij streamen en opnemen. Zo erg dat opnames en de streams eigenlijk niet meer te bekijken waren.

Toen bovenstaande mod uitgevoerd en nu loopt alles weer prima. Ok, ik heb nog wel eens een hapering, maar dat is marginaal.

Link to post
Share on other sites

Guest ds23man

Ik heb gisteren even een 1000uF elco op de voedingslijn geknoopt, het stoornivo komt gelijk op een tiende te liggen. Qua streamen niet of geen verbetering, maar heb wel de indruk dat de box zelf stabieler is en niet meer zo snel vastloopt.

 

GRG

 

Woensdag even wat onderdeeltjes halen en die mod uitvoeren.

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.