Jump to content

[DM500S] Geen agc en 55 procent snr met goed uitgerichte lnb


mark1985
 Share

Recommended Posts

Ik heb een goed uitgerichte schotel met 4 lnb's. Bij mijn dm 800 heb ik perfect beeld en zodra ik een dm 500s aansluit krijg ik helemaal geen agc en een lage snr. Ik heb al andere software (pli) erin gezet maar nog steeds hetzelfde probleem. Helemaal in het begin heb ik heel ff beeld gehad op een fta zender maar toen met 76 procent en half beeld alsof de schotel fout staat uitgericht. Zodra ik zapte viel de signaalsterkte weer helemaal weg naar 55 procent en 0 agc. Is dit een tunerprobleem, zo ja is hier iets aan te meten ?? Ik hoor het graag.

 

Gr Mark

Vu+ solo wavefield astra 1 2 3 hotbird, samsung 3dtv PS51D550, logitech z5500, x360, ps3 , wii, psp, ,ds, 3ds

Link to post
Share on other sites


Ja heb henksat, joske en nog een paar settinglijsten geprobeerd ook heb ik de disecqinstellingen goed staan en een directe verbinding gemaakt met astra 1 lnb.

 

Gr Mark

Vu+ solo wavefield astra 1 2 3 hotbird, samsung 3dtv PS51D550, logitech z5500, x360, ps3 , wii, psp, ,ds, 3ds

Link to post
Share on other sites

Dan is waarschijnlijk de tuner in de DM500 defect...

 

Zal niet de eerste zijn die overlijdt.

 

Volgens mij heb ik ooit een fix gezien ergens op internet?

 

Gr,

 

BaZ

There is nothing wrong with having a strong opinion... if it comes with an open mind!

Link to post
Share on other sites

Een fix ? Daar ben ik benieuwd naar, weet iemand hier iets van ? Alvast bedankt voor de reacties.

 

Gr Mark

Vu+ solo wavefield astra 1 2 3 hotbird, samsung 3dtv PS51D550, logitech z5500, x360, ps3 , wii, psp, ,ds, 3ds

Link to post
Share on other sites

Vervang de voeding maar eens. Dan kan, en zal het probleem zomaar over zijn.

Het eerste wat last heeft van een instabiele voeding is de tuner. Deze trekt ook verhoudingsgewijs veel stroom.

 

Toevallig heb ik hier ook zo'n gevalletje liggen maar mijn vaste reparatieadres is helaas onbereikbaar.

Er is zoveel te vragen dat ik het tóch eerst zelf probeer uit te zoeken. Dat is ook verrekte leerzaam.

 

Mijn boxen zijn allemaal powered by PLi.

Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ik heb waarschijnlijk eindelijk min probleem gevonden. De transister q72 op de printplaat schijnt hiervoor verantwoordelijk te zijn. Hier is een simpele vervanging van al genoeg om dit te fixen. Verder is er ook nog een fix met een jumper wire maar dit wordt niet aangeraden. Zoal ik verder heb begrepen kan dit ook weleens de oorzaak zijn van slecht schakelende dreamboxen ( Disecq ). voor meer info ff googlen.

 

Gr Mark

Vu+ solo wavefield astra 1 2 3 hotbird, samsung 3dtv PS51D550, logitech z5500, x360, ps3 , wii, psp, ,ds, 3ds

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.