Ga naar inhoud


TV Vlaanderen noemt niet gecertifieerde ontvangers illegaal!!!


stefke

Aanbevolen berichten


  • Reacties 59
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ja, dat kan je wel zeggen.

 

Waarschijnlijk zullen ze de laatste tijd veel probleem meldingen binnen gehad. Misschien een poging om deze aan te zetten (te dreigen) naar een gecertificeerd toestel.

DM8000 1Tb 2,5"HDD (Openpli2.1)
2xGigaBlue HD Quad Plus 1Tb (Openmips 4.2)
Wavefield T90(Astra1-2-3 Hotbird)
Synology DS214+

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het enige illegale voor het ogenblik bij TVVlaanderen is de kost die wordt gevraagd voor de kaartwissel. :D

 

Maar ik heb het bericht over de "illegale" ontvangers ook gelezen, ik vraag mij af of diegene die het geschreven heeft, wel weet waarover hij het heeft.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator
Origineel bericht van: stefke

http://www.tv-vlaanderen.be/na_ontvangstproblemen.asp

Bron : TVV website

Voor diegenen die het nog niet zou gelezen hebben, TVV noemt niet goedgekeurde ontvangers illegaal...

Toch wel een licht arrogante uitspraak?

Grtz


Wanneer ik het artikel goed lees, gaat het om de software op deze ontvangers en-of ci modules, welke geen licentie hebben. Niet de ontvangers zelf.
Hun stellingname is dus naar mijn mening juist.

Het SECA systeem is auteursrechtelijk beschermde software.
Om die te gebruiken moet een fabrikant een licentie nemen(kopen), en krijgt in ruil daarvoor dan ook meestal een handboek uitgereikt, met daarin de technische specificaties, waaraan hun software moet voldoen.

Uit hun schrijven maak ik op, dat de fabrikanten, waarvan de ontvangers nu decoderingsproblemen hebben, geen Seca licentie hebben.
Een ander woord hiervoor is illegaal.

Eenzelfde licentie systeem is bijvoorbeeld in gebruik bij Dolby Labs of de DVD group.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Een ontvanger met embedded seca software of een ci module voor seca, die niet is goedgekeurd door de licentiegever is inderdaad illegaal.

 

Wanneer jij bijvoorbeeld een Mc. Donalds restaurant opent zonder licentie van hun ben je ook illegaal bezig.

 

Je moet in dit geval ook niet klagen bij de sat. provider, maar bij de leverancier van de ontvanger, die slechts een gedeeltelijke seca compabiliteit heeft.

 

Blijft onverlet, dat de sat provider er alle baat bij heeft, dat zijn betalende klanten niet weg lopen en tv kunnen kijken.

 

Daarom staat op dit moment de basispakketten open, om de klant niet te duperen en de ontvaner leveranciers tijd te geven hun software aan te passen.

 

Ik geef hier alleen aan, hoe de industrie werkt, dit is geen waarde oordeel van mij.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Canal digitaal gaat toch zo gek niet te keer op hun site.

 

Daar wordt het toch heel wat tactvoller aan de man gebracht.

 

Misschien toch weer beter dat dit welles niets spelletje wordt gestopt en er een slotje op komt.

 

En dan ga ik lekker verder kijken met men illegale ontvangertje...

 

Grtz

Link naar reactie
Delen op andere sites

In het begin van TVV stond er een lijst van ontvangers waarop hun kaart werkte.

Deze waren dus niet de goedgekeurde ontvangers, maar een lijst van werkende ontvangers.

Daar stond zelfs de dreambox bij ???

 

Als ik me niet vergis, is hun eerste module ook niet echt compatibel met de nieuwe kaart.

Heeft TVV dan de mensen illegale modules verkocht ?

 

Het seca 2 systeem was maar gedeeltelijks gehackt, ze hadden beter wat langer testen gedaan alvorens die kaart uit te reiken. Nu geven ze iedereen de schuld buiten zichzelf.

Mensen die dus een werkende ontvanger of module hebben van het eerste uur zijn nu plots een stel halve gangsters geworden.

 

Edwin

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben trouwens niet eens zo zeker dat kaart-emulatie software illegaal is omdat het een copie zou zijn en je een Seca-licentie zou moeten hebben.

 

Dat het geen copie is blijkt toch wel duidelijk uit de problemen die er voor het ogenblik zijn met dat soort ontvangers.

 

Als het een copie was zou het feilloos moeten werken.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Paullo

Dat het geen copie is blijkt toch wel duidelijk uit de problemen die er voor het ogenblik zijn met dat soort ontvangers.

Als het een copie was zou het feilloos moeten werken.

Greets

Klopt. De illegaliteit zal hem eerder zitten in de benaming van de functionaliteit van de ontvanger. Als het apparaat wordt verkocht met een kwalificatie die erop neerkomt dat hij geschikt is voor Seca(3) terwijl hij nu grote problemen geeft,dan zou dat toch neerkomen op misleiding als nu blijkt dat er een eigen softwarefantasie inzit?

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier maar even de volledige tekst gedumd van dit twijfelachtige TvVlaanderen bericht.

Ze gaan er gemakshalve even aan voorbij dat de goedgekeurde TvVlaanderen CI module

van het eerste uur ook niet goed werkt met de nieuwe seca3 kaart.

Daarbij komt dat de ervaring opgedaan bij CanalDigitaal leerd dat vandaag goedgekeurt

niet inhoud dat dit morgen ook nog het geval is.

CanalDigitaal garandeerd in de praktijk geen enkele decoder.....

 

 

Origineel bericht van: TvVlaanderen
Ontvangstproblemen met illegale ontvangers en CI-Modules

 

Er zijn problemen geconstateerd met een aantal niet gecertificeerde ontvangers en CI-Modules. Het gaat niet om een algemeen probleem dat van toepassing is op alle abonnees. Het gaat om een probleem met illegale software op enkele niet-gecertificeerde toestellen.

 

Het probleem wordt veroorzaakt door een fout in de software van deze niet-gecertificeerde ontvangers, waardoor de houdbaarheidsdatum van de smartcard niet correct wordt verwerkt. Bij gecertificeerde decoders wordt deze datum dagelijks gewijzigd, maar door een fout in de software van deze niet-gecertificeerde ontvangers is deze wijziging nooit uitgevoerd.

 

Het gevolg daarvan is dat deze datum altijd op 1 juli 2009 is blijven staan, waardoor klanten met een toestel van onder meer het merk Technomate, SAB en König sinds vandaag geen beeld meer hebben op alle betaalzenders van TV VLAANDEREN. Momenteel hebben de fabrikanten van deze niet-gecertificeerde ontvangers nog geen software beschikbaar om de firmware te herstellen.

 

TV VLAANDEREN benadrukt dat deze problemen zich niet voordoen bij de door TV VLAANDEREN gecertificeerde ontvangers en CI-Modules.

 

Hebt u een niet-gecertificeerde ontvanger of een niet-gecertificeerde CI-Module en ervaart u momenteel problemen? Hierbij geven we u enkele mogelijke oplossingen, om uw probleem te verhelpen.

 

 

•Oplossing 1: Naar uw lokale TV VLAANDEREN verdeler gaan met uw smartcard, om deze gratis te laten updaten in een gecertificeerd toestel. Uw kaart zal vervolgens opnieuw voor twee maanden werken. Binnen deze termijn zal uw dealer uw toestel gratis van nieuwe firmware moeten voorzien. Opgelet, dit is een oplossing op korte termijn. Aangezien het om een niet-gecertificeerd toestel gaat, kan TV VLAANDEREN u helaas niet garanderen dat dit probleem zich niet opnieuw zal voordoen. We willen u er dus op wijzen dat deze niet-gecertificeerde ontvangers gebruik maken van illegale, geemuleerde software. Helaas worden niet alle commando's correct verwerkt door deze nagemaakte firmware, met daarbij alle gevolgen van dien.

 

Klik hier voor beschikbare updates

 

•Oplossing 2: Het plaatsen van een officiële TV VLAANDEREN CI-Module. Dit, op voorwaarde dat uw toestel daarop is voorzien. Vanwege deze uitzonderlijke situatie, kunt u deze officiële TV VLAANDEREN CI-Module verkrijgen door contact op te nemen met onze klantendienst op het nummer 02 403 03 33 of via mail op klantendienst@tv-vlaanderen.be. De speciale prijs die wij hiervoor aanrekenen, inclusief gratis levering aan huis op afspraak, is 55 euro (incl. BTW, Betaling bij levering aan huis). Opgelet, het is enkel de TV VLAANDEREN CI-Module waarbij we de werking kunnen garanderen. Andere zogenaamde 'compatibele' modules op de markt worden ten sterkste afgeraden.

 

 

•Oplossing 3: Overschakelen op een officiële door TV VLAANDEREN gecertificeerde ontvanger. Om u tegemoet te komen, kunt u deze kopen aan de uitzonderlijke prijs van 85 euro (incl. BTW). , inclusief gratis levering aan huis op afspraak en belating bij levering. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantendienst op het nummer 02 403 03 33 of via mail op klantendienst@tv-vlaanderen.be. Deze oplossing garandeert u dat u in de toekomst niet meer met dit probleem zal geconfronteerd worden.

 

De tweede en derde oplossing zijn uitzonderlijk en enkel verkrijgbaar via de bovengenoemde kanalen van onze klantendienst. Wij hopen dat u met een van deze oplossingen voorgoed bent verlost van dergelijke technische problemen. Klanten die toch liever via een officieel TV VLAANDEREN verkooppunt een door TV VLAANDEREN gecertificeerde ontvanger -of CI-Module wensen aan te schaffen, raden we aan eerst de volgende link te consulteren welke toestellen officieel gecertificeerd zijn: www.tv-vlaanderen.be/pid_Hardware.asp. Enkel van deze toestellen kunnen wij garant staan voor een goede werking. Niet-certificeerde toestellen worden ten zeerste afgeraden. Wees dus alert

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Johan45
H
Ze gaan er gemakshalve even aan voorbij dat de goedgekeurde TvVlaanderen CI module
van het eerste uur ook niet goed werkt met de nieuwe seca3 kaart.


En die is volgens moderator @Gerdy gewoon om te ruilen. laugh
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast zzzzzzz
Origineel bericht van: ceesv

Het SECA systeem is auteursrechtelijk beschermde software.
Om die te gebruiken moet een fabrikant een licentie nemen(kopen), en krijgt in ruil daarvoor dan ook meestal een handboek uitgereikt, met daarin de technische specificaties, waaraan hun software moet voldoen.

Uit hun schrijven maak ik op, dat de fabrikanten, waarvan de ontvangers nu decoderingsproblemen hebben, geen Seca licentie hebben.
Een ander woord hiervoor is illegaal.

Volgens mij is die redenering compleet verkeerd.
Het gaat hem toch over wat men emulatie noemt.
Met andere woorden, er is een codering (Mediaguard), en de ontwikkelaars daarvan houden de code om het te decoderen geheim.
Om een ontvanger te kunnen maken die dat kan decoderen vragen ze dan dat je een licentie neemt, waarna die ontwikkelaars dan de software krijgen om te decoderen, die ze inbouwen in hun ontvangers.
De 'illegalen' hebben geen toegang tot deze code, omdat ze geen licentie betalen.
Door onderzoek slagen zij erin om het gedrag van de originele Mediaguard na te bootsen (= emuleren) zonder dat ze dus gebruik gemaakt hebben van de code van Mediaguard.
Ik zie niet in wat daar illegaal aan is, tenzij zij die originele code gestolen zouden hebben, natuurlijk.
Het feit dat er regelmatig problemen zijn met die emulatie modules bewijst overigens dat ze geen toegang hadden tot de originele code, anders zou dat gewoon perfect werken.
Precies omdat ze volgens het principe van de black box werken is het imperfect, omdat ze niet alle details kennen.

In de IT wereld is emulatie helemaal niet illegaal, en komt veelvuldig voor.
Denk maar aan de PC's zelf, toen IBM jaren geleden begon met hun IBM PC, werden die veelvuldig nagemaakt (de zogenaamde klonen).
Die hardware makers hadden geen toegang tot het originele BIOS, maar emuleerden de functies ervan.
En wat is de evolutie geweest ?
IBM kreeg ongelijk en kon de klonen niet als illegaal doen verklaren door rechtbanken.
Uiteindelijk spreken we niet meer van klonen, en IBM maakt zelf niet eens meer PC's, dat hebben ze doorverkocht aan Lenovo.
De bewering ILLEGAAL is dus belachelijk, tenzij Mediaguard zou kunnen bewijzen dat de ontwikkelaars van die alternatieve ontvangers toegang hebben gekregen tot de originele broncode.
Mochten die decoders echt illegaal zijn, zouden de makers ervan al lang processen gekeregen hebben, met een verbod om nog nieuwe ontvangers op de markt te brengen.

Het woord illegaal wordt wat emulatie betreft vaak misbruikt, overigens.
Toen men allerlei spelconsoles begon te emuleren op PC, schreeuwde Nintendo dat dit absoluut illegaal was.
Toen ze er zelf brood inzagen, brachten ze zelf klassieke SNES spellen uit op hun nieuwere modellen.
Hiervoor gebruikten ze... een emulator
En uiteindelijk zag je Commodore 64 en andere spelletjes vanuit de jaren '80 plots op moderne spelconsoles draaien.
Allemaal met emulatoren.
En er zijn nog honderden andere voorbeelden die bewijzen dat emulatie helemaal niet illegaal is.
De command prompt in Windows is niets anders dan een emulatie van MS-DOS...

Ik vind dat TV Vlaanderen en Canal Digitaal dus onterecht 'ILLEGAAL' staan te roepen, en misbruik maken van dat stigma om hun eigen ontvangers op te dringen, die zwaar gecastreerd zijn qua mogelijkheden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...