Jump to content


Opmerkelijke krantenberichten sat/internet/telecom etc


Guest Kimble

Recommended Posts

 

Bron Telegraaf di 29 dec 2009

 

Onderhoudsman op vakantie: dorp zonder internet

 

Het Zweedse dorp Ammarnäs zit wekenlang zonder internet omdat de beheerder van het netwerk op vakantie is.

 

De 160 inwoners van het afgelegen bergdorp in het hoge noorden van Zweden konden vorige vrijdag opeens niet meer internetten door een kapotte kabel, meldt de krant Västerbottens-Kuriren. De zaak zal niet voor 11 januari worden opgelost omdat de onderhoudsman van het plaatsje op vakantie is.

 

De bewoners balen erg omdat de jagers, boeren en vissers, die in de wintermaanden veel toeristen ontvangen, nu veel boekingen mislopen.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Moderator

Hij is kennelijk al terug van vakantie.

 

Aktuellt i AmmarnäsDenna sida www.ammarnasby.com har upphört att gälla. Ny informationssida för Ammarnäs är

 

http://www.ammarnasby.com/

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Kimble

'Millennium bug' treft Duitse bankpassen

 

ANP/DVHN Gepubliceerd op 05 januari 2010, 16:33

 

 

BERLIJN -

Meer dan 25 miljoen Duitse bankpasjes hebben sinds nieuwjaarsdag last van een software-bug. Dat hebben Duitse banken dinsdag bekendgemaakt.

 

Kaarthouders hebben problemen met het pinnen van geld en het doen van betalingen. De software herkent het jaar 2010 niet. Het zou wel een week kunnen duren voordat de problemen zijn opgelost.

 

Tien jaar geleden hield de wereld de adem in toen we overgingen naar het jaar 2000. Destijds werd ernstig rekening gehouden met problemen met computersoftware omdat die het jaar 2000 niet zou herkennen. De bug die toen niet kwam, werd omgedoopt tot de millennium .

 

 

Link to comment
Share on other sites

ipv 10-10-10 bedoelen ze zeker 20-10-2010

xtrend 6500 320G intern / dreambox 800se, 500G intern / dreambox 500hd / azbox elite hd / Skymaster 80cm quad lnb titanium, 19,2 oost / Triax 110 , quad inverto Inverto Black Ultra lnb, 23,5 oost, inverto Inverto Black Ultra lnb, 28,2 oost / No Name 125cm single lnb black ultra draaibaar

Link to comment
Share on other sites

Guest Kimble

iPhone-prijsvergelijker valt in de smaak

 

bron: Nu-zakelijk

Uitgegeven: 6 januari 2010 12:36

Laatst gewijzigd: 6 januari 2010 17:06

 

AMSTERDAM - 'Offline' winkels hebben er sinds gisteren een nieuwe concurrent bij: een iPhone-programma dat dankzij het scannen van streepjescodes online prijzen tevoorschijn tovert. Het programma werd dinsdag 12 duizend keer gedownload. "Boven iedere verwachting", aldus de ontwikkelaar.

De 'app' Streepjescodescanner werd bedacht door **********.info, een website over computerapparatuur. Na het filmen van een streepjescode toont het programma de internetprijzen van hetzelfde product. In totaal zitten er zeven miljoen prijzen bij honderden internetwinkels in de database.

 

Behalve het aantal downloads is het programma op de eerste dag flink op de proef gesteld, weet bedenker en hoofdredacteur Koen Crijns te melden. "Er is gisteren veertigduizend keer gescand." Een variant voor het mobiele softwareplatform Android sluit Crijns niet uit, "maar het gebruik van de Anroid Market valt in het niet bij de App Store van Apple".

 

Onderhandelen

Crijns haalde zijn inspiratie in de VS, waar het programma Redlaser door zo'n miljoen iPhone-bezitters werd gedownload. "Het is daar geen ongebruikelijk gezicht dat mensen na het scannen gaan staan onderhandelen met de verkoper".

 

Het programma zelf is gratis, maar **********.info strijkt een deel van de inkomsten op uit de verkochte producten. Op de mobiele telefoon zelf zijn voorlopig geen aankopen te verwachten, maar het programma stimuleert gebruikers om het prijsoverzicht naar henzelf te emailen, waarna er thuis online gewinkeld kan worden.

 

Crijns erkent dat consumenten bij een klein prijsverschil het product in de winkel niet snel links zullen laten liggen. "Maar als het prijsverschil 70 euro is, dan kan ik me voorstellen dat je liever naar huis gaat en online bestelt."

 

Vergelijkingssites

Streepjescodescanner linkt ook naar prijsvergelijkingssites als *******.nl en ******.nl, onderdeel van ************, de uitgever van onder andere NU.nl en NUzakelijk.nl. Kieskeurig-directeur Bastiaan de Jong is blij met de nieuwe app. "Hier hebben consumenten alleen maar baat bij", zegt hij.

 

De Jong voorziet ook een grote toekomst voor het mobiel scannen van barcodes. "Wij zullen de mobiele telefoon ook meer gaan inzetten om het aankoopproces te verbeteren." Naast prijzen, is hierbij ook het toevoegen van de ervaringen van andere gebruikers van groot belang, meent hij.

 

© NUzakelijk/Maarten Keswiel

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.