Ga naar inhoud


Duitsland waarschuwt voor Internet Explorer


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Citaat:
Duitsland waarschuwt voor Internet Explorer

BONN/MÜNCHEN - Computergebruikers moeten niet meer met Internet Explorer het internet opgaan voordat Microsoft een nieuw ontdekt kritiek lek in de beveiliging heeft gesloten.

InertiaDit hebben de Duitse autoriteiten vrijdag aanbevolen.

Volgens het Federaal Bureau voor Veiligheid in de Informatietechnologie (BSI) kan door het beveiligingslek de computer geïnfecteerd raken met schadelijke software waarmee de computergebruiker wordt bespioneerd.

Het probleem treedt op met de versies 6, 7 en 8 van Internet Explorer in combinatie met de besturingssystemen Windows 7, XP en Vista. Microsoft werkt momenteel aan een patch om het probleem te verhelpen.

Aanvallen

Volgens Microsoft is waarschijnlijk gebruikgemaakt van de lacune bij recente aanvallen op Google en andere bedrijven in China.

Bron Nu.NL / ANP
Link naar reactie
Delen op andere sites


En nog een bugje.......

 

Citaat:

Microsoft: lek in IE gebruikt bij aanvallen op Gmail

Door Joost Schellevis, vrijdag 15 januari 2010 14:49, views: 19.193

 

Een bug in Internet Explorer is gebruikt voor de recente aanvallen op Gmail-accounts en systemen van andere bedrijven. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt. Het gaat om een tot nu toe onbekend lek waar nog geen patch voor is ontwikkeld.

 

Momenteel wordt er gewerkt aan een software-update die de bug moet pletten. Tegenover Ars Technica heeft Microsoft bevestigd dat de bug is gebruikt voor de aanvallen op systemen van Google en andere bedrijven. Deze hack, die aan de Chinese overheid wordt toegeschreven, leidde ertoe dat Google overweegt om zich uit China terug te trekken. De IE-exploit is volgens Microsoft echter niet de enige gebruikte aanvalstactiek.

 

De bug in Internet Explorer maakt het injecteren van code mogelijk wanneer een object uit het geheugen wordt verwijderd, terwijl er nog wel verwijzingen naar bestaan. De bug kan met speciaal vervaardigde html-code worden misbruikt; Microsoft heeft logischerwijs niet uit de doeken gedaan hoe dit precies in zijn werk gaat. Hoewel de bug in alle Internet Explorer-versies vanaf 6.0 aanwezig is, werd alleen misbruik van de 6.0-versie vastgesteld.

 

Vooralsnog is het gebruik van de beveiligde modus van IE onder Windows Vista of Windows 7 de enige manier om de kans op misbruik te minimaliseren. Uiteraard kan ook een andere browser worden gebruikt. De beveiligde modus wordt standaard gebruikt voor html-mails in de mailprogramma's van Microsoft op Vista en Windows 7; wel zijn gebruikers dan nog kwetsbaar als ze op een link klikken die naar een website met exploitcode verwijst.

 

De door Google ontdekte hack leidde tot de nodige commotie. De Amerikaanse regering sprak haar bezorgdheid over het nieuws uit. Eurocommissaris Neelie Kroes, die in de nieuwe commissie de portefeuille Digitalisering toebedeeld moet krijgen, zei achter Google te staan. Intussen heeft Google de beveiliging van Gmail aangescherpt; gebruikers hebben nu standaard een beveiligde verbinding via https. De https-verbinding was al langer optioneel beschikbaar, maar stond standaard uit. Hoewel het voor de hand ligt, heeft de zoekgigant niet bevestigd dat de verscherpte beveiliging een gevolg van de Gmail-hack is.

 

Bron Tweakers.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou we het toch hierover hebben:

 

Ik kreeg van de week een update binnen van Microsoft (windows XP), na het uitvoeren van de updates begon mijn antivirus (Avira) te alarmeren dat er 3 trojans waren gevonden confused

* VU+ Duo 2 sat/kabel - Amiko A3 combo - Coolstream Trinity - Dreambox 800 HD SE - Xsarius Fusion HD SE - Mag254 iptv *

* LG 65inch smart 3D tv - Playstation 4 *

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Citaat:
Vooralsnog is het gebruik van de beveiligde modus van IE onder Windows Vista of Windows 7 de enige manier om de kans op misbruik te minimaliseren.

 

JaJa..tzal wel. Ook een manier om je produkt aan de man te krijgen.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Ik gebruik ook al een behoorlijke tijd Firefox maar of dit nou echt zo veel beter is qua veiligheid (werkt in ieder geval wel erg prettig).

Er wordt gezegd dat Firefox de meest kwetsbare browser is, met op de 2e plaats Safari en "pas" op de 3e plaats Internet explorer

 

BRON

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vraag me dan altijd af of zo'n lek alleen van toepassing is als de applicatie is gestart, of dat het al foute boel is als de software alleen maar is geinstalleerd.

 

Explorer staat wel op de pc maar wordt nooit gebruikt hier.

Nokia Dboxen Sportster Neutrino,

DM800 Oozoon in flash, Verschillende Gemini's en Newnigma op USB, DM800SE met Pli

88cm Triax, vaste twin opstelling, A1 A2 A3 HB

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...