Ga naar inhoud


Woede over aanhouding Bavaria-Babes


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Citaat:
Daarom moeten we dat hier niet hebben die flauwekul laat blatter maar een stuk niemandsland huren voor zijn volgende WK.

Kan hij volop de zaak koeieneren met vuzuvela s en zijn sponsoren.

 

Inderdaad, als het inderdaad zo is dat er even "te pas en te onpas" een wet of APV kan worden gemaakt om de commercie te dienen dan is het ver heen met ons stelsel.

"fortuna vitrea est"

VU+ Duo

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 55
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Ik las er een stukje over in "Die Burger", een Zuidafrikaanse krant.

 

Citaat:

Vroue in oranje rokke ‘se regte is geskend’

2010-06-18 23:08

 

Daniëlla du Plooy

 

Johannesburg - Die twee Nederlandse vroue wat in hegtenis geneem is omdat hulle glo “roofbemarking” by die ­Wêreldbeker-sokkertoernooi gedoen het, oorweeg nou stappe teen Fifa en die polisie.

 

Mes. Mirte Nieuwpoort (30) en Barbara Castelein (29) is Woensdag in die selle van die Booysens-polisiekantoor in Johannesburg aangehou voordat hulle in ’n spesiale WB 2010-hof verskyn het.

 

Hulle word van die oortreding van die Wet op Bemarking en 2010 Fifa-regulasies aangekla, het me. ­Debbie Zin, aanklaer, gesê.

 

Die twee was deel van ’n groep van meer as 30 vroue wat sexy oranje rokkies gedra het wat ’n simbool van ’n reklameveldtog van die Nederlandse bierbrouery Bavaria is. Die Amerikaanse bier Budweiser is ’n WB-borg en Bavaria word dus as ’n mededinger van Budweiser beskou. Die woord Bavaria verskyn een keer, piepklein, op die rokkies.

 

Die groep het die rokkies tydens Maandag se wedstryd tussen Nederland en Denemarke in Soccer City gedra.

 

Nieuwpoort en Castelein, wat nie media-onderhoude wil toestaan nie, het in ’n verklaring van hul regsfirma, Bowman Gilfillan, gesê hulle wil uit die openbare oog bly, maar hulle oorweeg stappe teen Fifa en die polisie.

 

Die vroue het gesê hulle glo alles sal goed uitdraai. “Kan jy jou indink ons moet tronk toe gaan omdat ons ’n oranje rok gedra het? Die Wêreldbeker-partytjie is lankal nie meer ’n partytjie vir ons nie.”

 

Bowman Gilfillan het in die ­verklaring gesê die vroue is rustig ondanks die trauma waardeur hulle is.

 

“Ons ondersoeke toon daar was ernstige skending van hul menseregte. Woensdag is hul hotel­kamer deurgesoek en persoonlike items geneem sonder ’n lasbrief.”

 

Bron: Die Burger 18.06.2010

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

afrikaans, ik dacht fries?!

xtrend 6500 320G intern / dreambox 800se, 500G intern / dreambox 500hd / azbox elite hd / Skymaster 80cm quad lnb titanium, 19,2 oost / Triax 110 , quad inverto Inverto Black Ultra lnb, 23,5 oost, inverto Inverto Black Ultra lnb, 28,2 oost / No Name 125cm single lnb black ultra draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fries staat veel verder van het Nederlands af dan Afrikaans. Fries is inglomaanse taal, een groep waartoe ook het Engels behoord. Omdat het met Nederlands in één land zit is het in spreektaal redelijk gaan aansluiten bij het Nederlands, maar zodra je ware aard bekijkt, die tot uiting komt in de schrijftaal zie je toch duidelijke verschillen.

 

Afrikaans bestaat voor deel uit spellings- en taalvereenvoudiging waarvan je er een deel al zo op het Nederlands zou kunnen toepassen. Bijvoorbeeld "Atlantiese Oseaan" versus "Atlantische Oceaan", of "een" versus " 'n", beide hebben niets met taalverschillen te maken.

 

Dan zijn er verdere taalvereenvoudigingen die wel met de taal te maken (zoals dat werkwoorden niet vervoegd worden), en een paar dingen die echt anders zijn. Het kunt het je zo na een beetje oefening eigen maken, iets wat met Fries bij lang na niet gaat.

 

Wel blijft het feit dat het woordgebruik en de manier om dingen te zeggen heel anders zijn, en dat zal je je als Nederlander niet eigen maken tenzij je langdurige contacten hebt. Maar perfectie is ook niet nodig, menig Zuid-Afrikaan beschouwt zo'n tekst geschreven door een Nederlander als wat ongebruikelijk, maar op zich niet onjuist Afrikaans.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zei tegen de FIFA dat ik alle opstellingen bekend zou maken voor heel de WK als ze niet zouden ophouden. Tegen Bavaria heb ik gezegd dat........ whistle

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...