Ga naar inhoud


France 2, 3, 4, en 5 verdwijnen vanaf 1 jan. 2011 !!!


Marc-Sim

Aanbevolen berichten


  • Reacties 161
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

de ombudsman telecom zal er nooit voor zorgen dat die zenders terug komen; het enige dat je misschien via die weg zal bekomen is schadevergoeding (of compensatie genoemd).

 

zelfs de economische inspectie bevoegd voor handelspraktijken doet hier nauwelijks iets aan.

 

bovendien wordt er toch maar in individuele gevallen opgetreden, nooit voor het terugschroeven van maatregelen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: stefmac

Ok dan mogen ze zelf al de vlaamse er ook afgooien en hebben we nog niets te zeggen.Waar zijn onze rechten?


Daar zal je helaas zelf voor moeten knokken. Je leverancier formeel in gebreke stellen en dreigen met het ontbinden van het contract wegens wanprestatie. Die clausule uit de Algemene Voorwaarden is juridisch te pareren door te onderbouwen dat het om de kern van de overeenkomst, een kernbeding gaat, en dus niet in de AV anders geregeld kan worden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Even verder juridisch brabbelen... Mocht het overhoopt zo zijn dat je je toch niet op een kernbeding zou kunnen beroepen, dan is er nog de zwarte lijst. Relevant in deze lijkt me deze:

 

Citaat:

1. Verboden is het beding krachtens hetwelk de consument onmiddellijk en definitief gebonden is, terwijl de verkoper zich verbindt onder een voorwaarde waarvan de totstandkoming van zijn wil afhangt.

 

Bron: http://www.belgavoka.be/new/index.php?article_id=38&clang=2

 

Kortom, het kan niet zo zijn dat TVV je bij aangaan van het contract onmiddelijk en definitief bindt tot het betalen van het abonnementsgeld voor een bepaalde periode, terwijl TVV zelf maar op eigen houtje beslist of France 2,3,4,5 doorgegeven worden.

 

Deze algemene voorwaarde lijkt me daarmee vernietigbaar.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zijn zo'n contractbepalingen waarbij de verkoper zich 200% indekt in het nadeel van de klant, die mij een afkeer bezorgen voor dergelijke marktsituaties waarbij slechts enkele spelers (TV-VL, Telenet, Belgacom, Electrabel ...) tegenover een massa enkelingen staan. Ze mogen dan nog zoveel campagnes starten om hun klantgerichtheid te verkopen, de werkelijkheid lees je in hun contractvoorwaarden. Ze hebben je en je geld altijd voor minimum een jaar vast.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, maar dat is niet uniek in de televisiewereld. Als je je op een tijschrift abonneert is het niet anders. Bedrijven laten algemene voorwaarden door goed geschoolde juristen opstellen (dat moet ook wel), en die zijn niet geneigd om die voorwaarden in het voordeel van de klant op te schrijven. Neemt niet weg dat een contract tweezijdig is en ook een leverancier verplicht is zijn contracten na te komen, het is geen eenrichtingsverkeer. Doet men dat niet, dan kan je als consument gewoon het contract ontbinden, jij bent immers niet degene die zich er niet aan houdt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is niet omdat bepaalde clausules in de algemene voorwaarden staan, dat deze ook geldig zijn. Vaak worden die voorwaarden bepaald door een wet en het is de wet die telt, niet hetgene wat er in de voorwaarden staat. Volgens juristen van Test-Aankoop is bvb het recht om het aanbod zomaar te wijzigen ongeldig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry Riji. Maar ik ben al klant bij TVV sedert 2007. En geloof me vrij, als ik ook maar één goede uitvalsbasis vond, dan maakte ik gehakt van het zootje. Maar het is nu eenmaal een feit dat, op het moment dat de pakketten een nieuwe naam kregen de logo's van de vier Franse zenders niet meer voorkwamen in de diverse pakketten op hun website. Ik heb toen een email naar TVV gestuurd met de vraag naar het hoe en het waarom. Toen werd geantwoord dat de vier wellicht van de transponder zouden verdwijnen en ze als voorzorg niet meer werden weergegeven. Dus al wie dan niet heeft gereageerd en automatisch is overgegaan - of ze het nu vroegen of niet - naar de nieuwe pakket formules hebben geen reden tot klagen. En, de meesten onder ons zijn redelijk vertrouwd met het satelliet gebeuren en wat er in outer space op die vogels omgaat. Dagelijks verdwijnen er stations, worden stations naar een ander satelliet gegooid, worden bij de diverse providers pakketten aangepast. Dat is een zeer dat zowel bij TVV, Canalsat, Sky, telenet, belgacom etc voorkomt. Maar in de meeste gevallen worden de gaten quasi onmiddellijk opgevuld zodat het aantal te ontvangen stations gelijk blijft. Hier dus niet. En waarom? Omdat ze officieel niet meer tot deze pakketten behoorden. Het waren toemaatjes geworden. En je kunt niet verplicht worden om iets te vervangen dat er eigenlijk niet meer bij hoorde. En goed, ben je niet akkoord, gebruik je recht als consument en verkas. Maar je zal lang moeten zoeken om een gelijke beeldkwaliteit te vinden. Die zal je zeker niet terugvinden bij Belgacom noch bij Telenet. Dus ik knarsetand, vind het niet eerlijk etc maar omwille van de beeldkwaliteit (de occasionele hiks op een hd en canvas hd) er dan maar bij genomen, blijf ik waar ik ben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Lithion
Het is niet omdat bepaalde clausules in de algemene voorwaarden staan, dat deze ook geldig zijn. Vaak worden die voorwaarden bepaald door een wet en het is de wet die telt, niet hetgene wat er in de voorwaarden staat. Volgens juristen van Test-Aankoop is bvb het recht om het aanbod zomaar te wijzigen ongeldig.


Dit vind ik dus ook, maar als de verbruikersverenigingen dit recht niet kunnen/willen afdwingen...
Maar er is nog een groter zeer, afgezien van de haalbaarheid van "ons" gelijk: de inzet is voor de enkeling te klein, zowel voor de particulier als voor wat de advocaat er kan aan verdienen (om zo aan zijn ereloon te komen).
Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: RUF
Sorry Riji. Maar ik ben al klant bij TVV sedert 2007. En geloof me vrij, als ik ook maar één goede uitvalsbasis vond, dan maakte ik gehakt van het zootje. Maar het is nu eenmaal een feit dat, op het moment dat de pakketten een nieuwe naam kregen de logo's van de vier Franse zenders niet meer voorkwamen in de diverse pakketten op hun website. Ik heb toen een email naar TVV gestuurd met de vraag naar het hoe en het waarom. Toen werd geantwoord dat de vier wellicht van de transponder zouden verdwijnen en ze als voorzorg niet meer werden weergegeven. Dus al wie dan niet heeft gereageerd en automatisch is overgegaan - of ze het nu vroegen of niet - naar de nieuwe pakket formules hebben geen reden tot klagen.


Ieder zijn standpunt, maar zoiets zou wel al te gemakkelijk zijn voor TV-VL.
Overigens ik heb sinds ik het toppakket nam niets meer gewijzigd aan mijn abonnement...
Maar inderdaad, je ziet de laatste tijd steeds meer in dit wereldje dat de abonnementsformules een nieuwe naam en samenstelling krijgen (zo hebben ze je weer voor een jaar vast als je hiernaar overgaat; van een contractwijziging maken zij immers een nieuw contract en vaak voeren ze hierbij een verdoken prijsverhoging door). Ik ben er daarbij echter altijd van uitgegaan dat je de vrijheid had om je oude contract te behouden, zoniet moeten ze u de gelegenheid bieden om zonder verplichtingen meteen het contract te verbreken. Maar ja, als je toch niets kunt afdwingen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jij hoeft niets af te dwingen. Als het contract ontbindt wegens wanprestatie, dan moet TVV hard kunnen maken dat geen sprake is van een wanprestatie. Rechters staan doorgaans aan de zijde van de consument (omdat de wet de consument aanmerkt als de zwakkere partij), dus men moet een goed verhaal hebben om de ontbinding van het contract te kunnen aanvechten. Ik verwacht niet dat TVV zo dom zal zijn dat in dit geval te proberen, en als ze het proberen, dan dicht ik ze niet veel kansen toe.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Voodoodoll

 

Citaat:
Ik had het trouwens over de FA Cup met Vlaamse commentaar maar heb het slecht verwoord Coupe de France komt trouwens niet eens op een Vlaamse zender. Ik heb 5°W niet, dat is geen oplossing voor mij.

 

Als je geen bezwaar hebt tegen Duits:

 

Vanavond Ipswitch Town - Arsenal om 20:45

DSF1

Astra 19.2 12480 V 27500 3/4

 

Was gisteren trouwens West Ham - Birmingham op dezelfde zender...

 

M.v.g.

 

Eddy Vl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...