Jump to content


[Televisie] Mobistar wil TV-signaal langs kabel gaan aanbieden.


Guest Paullo

Recommended Posts

Citaat:
BRUSSEL - Het digitale televisie-aanbod van Mobistar komt maar traag op gang. De netwerken van concurrenten Telenet of Belgacom kunnen soelaas bieden.

Met 10.000 huishoudens die vandaag televisie kijken via Mobistar voldoet het bedrijf niet aan de verwachtingen. Analisten mikten immers op 15.000 tot 20.000 klanten. De infrastructuur lijkt de spelbreker te zijn.

In september van vorig jaar stelde Mobistar zijn digitale televisie-aanbod voor. Met een geheel eigen product wilde het telecombedrijf inbreken in de markt waar vandaag Telenet en Belgacom de scepter zwaaien. Maar in tegenstelling tot die concurrenten beschikt Mobistar niet over een eigen vast netwerk om dat televisiesignaal in de huiskamer te krijgen. Het alternatief bestond uit een wat ingewikkelde constructie om dat gemis te omzeilen. De tv-kijker moet een satellietschotel op zijn dak installeren om het televisiesignaal te ontvangen, en een ADSL-internetverbinding was dan weer nodig om het geheel interactief te maken.

Die ingewikkelde constructie speelt het bedrijf nu parten. ‘Een satellietschotel en een ADSL-verbinding installeren kost tijd', verklaarde ceo Benoit Scheen gisteren bij de voorstelling van de jaarresultaten. De topman beseft dat het televisie-aanbod geen hoge vlucht neemt en weet dat een parabool op het dak een vertragende factor is. Hij kijkt dan ook met argusogen naar een alternatieve distributiewijze: de kabel van Telenet of de telefoonlijnen van Belgacom, die in zowat elke huiskamer terug te vinden zijn.

In december vorig jaar gooiden gewestelijke en federale regulatoren de knuppel in het hoenderhok. Ze stelden in een verklaring dat Telenet en Belgacom hun fysieke netwerken volledig moeten openstellen voor alternatieve operatoren die er dan, tegen betaling, diensten op mogen aanbieden. Zoals televisie. Momenteel ligt er enkel een advies op tafel. Nu wordt er gewacht op (tegen)voorstellen van de betrokkenen. Telenet kant zich al jaren tegen een openstelling van zijn kabelnetwerk en ook Belgacom zal dat niet zomaar laten gebeuren. Maar Mobistar spreekt al openlijk over ‘nieuwe distributiemogelijkheden door regulatorische ingrepen' en ziet zijn tv-aanbod pas echt floreren wanneer het op zo'n fysieke kabel zit.

Onder de huidige omstandigheden verwacht het bedrijf slechts 60.000 kijkers tegen eind 2011. Ter vergelijking: Belgacom had eind 2009 meer dan 752.000 abonnees voor Belgacom-tv. Telenet had er in september vorig jaar meer dan 1,1 miljoen, en dat enkel in Vlaanderen.

Voetbal

De nationale Belgische sport lijkt de beste manier te zijn om een aanbod van digitale televisie helemaal te lanceren. Belgacom telde enkele jaren geleden veel geld neer voor de uitzendrechten van de Belgische voetbalcompetitie. Dat zorgde voor een massale intrede van Belgacom-TV in de Belgische huiskamers. Het bedrijf had er dan ook erg veel cash voor veil. In de periode 2008 tot 2011 vloeide er 44,7 miljoen euro per jaar van Belgacom naar de Profliga om het voetbal uit te zenden.

Het huidige contract loopt echter op zijn einde, en dit jaar worden de nieuwe uitzendrechten geveild. Bij Mobistar wil men enkel kwijt dat ‘het dossier aandachtig wordt bekeken'. Voorlopig wil het bedrijf nog niet officieel bevestigen of het achter de voetbalcompetitie aan zal gaan.


Bron: De Standaard
Datum: 10-02-2011

Link to comment
Share on other sites


indirect bewijs misschien dat vlamingen niet zitten te wachten op een schotel, zelfs al wordt deze gratis geplaatst? Slecht nieuws ook voor TVV moest hieruit blijken dat zij hun maximum aantal klanten ongeveer hebben bereikt!

Ik ga mijn basisabo maar een jaartje verlengen, want ik wil beslist niet naar telenet of belgacom terug...

sony 50W656A, comag SL100HD pvr, triax 88 cm voor astra 1, 2, en 3

Link to comment
Share on other sites

vergeet niet dat dit de analisten versie is. Mobistar zelf is redelijk tevereden. De 10000 klanten waarvan sprake zijn effectief volledig geactiveerde én geinstalleerde klanten op 31/12/2010. Als je dan bedenkt dat ze pas sinds 8 oktober bezig zijn valt dat toch reuze mee?

Dreambox DM600 pli jade3

Dreambox DM800 Gemini 4.6

Technisat multytenne twin

Link to comment
Share on other sites

valt inderdaad reuze mee indien zij nog een lange tijd doorgroeien met dezelfde snelheid. Van groot belang is ook dat dit geen overgelopen TVV klanten zijn, want hoe meer schotels hoe beter als alternatief voor belgacom of telenet!

sony 50W656A, comag SL100HD pvr, triax 88 cm voor astra 1, 2, en 3

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Zoals @wied al aangeeft, bedenk, dat wanneer TVV de stekker eruit trekt, het wel eens lang kan duren, voordat er weer vlaams gesproken wordt op een satelliet.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to comment
Share on other sites

in vergelijking met de arrogantie van belgacom en telenet zijn die TVV jongens/meisjes slechts amateurs die nooit met beide voeten op de grond hebben gestaan! Hoe meer TVV en Mobistar schotels hoe beter...

Niettemin verkies ik TVV zolang het mogelijk blijft om mijn eigen apparatuur te kiezen en te kopen.

sony 50W656A, comag SL100HD pvr, triax 88 cm voor astra 1, 2, en 3

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.