Jump to content

Terug Belgisch voetbal bij Telenet


 Share
Followers 0

Recommended Posts

Telenet heeft de meeste loten van het voetbalcontract verrassend binnengehaald. Belgacom moet het stellen met lot 3, de vijf minst interessante wedstrijden. Alles samen levert de deal de eersteklasseclubs drie jaar lang 55,2 miljoen euro per seizoen op. Telenet heeft samen met zijn Waalse sectorgenoot Voo en de televisiezenders VTM en RTBF geboden.

David Destorme van KV Mechelen, dat wordt gesponsord door Telenet.

 

Het is niet de week van Didier Bellens. Eergisteren moest de topman van Belgacom zijn vertrouwelinge Concetta Fagard de laan uitsturen, na een uit de hand gelopen conflict met Florence Coppenolle, de woordvoerster van de telecomgroep. Vandaag grijpt de gedelegeerd bestuurder naast de topwedstrijden van het eersteklassevoetbal.

 

Tegelijk is het een topweek voor Duco Sickinghe, de topman van Telenet. Eerder op de week werd hij door 9.200 vermogensbeheerders en 2.400 bankiers uit de Benelux verkozen tot beste CEO (gedelegeerd bestuurder) van beursgenoteerd België. Vandaag haalt hij vijf van de zes loten binnen. De belangrijkste zijn de eerste twee. Die geven het Mechelse bedrijf het recht voor elke speeldag als eerste drie westrijden uit te kiezen. Belgacom krijgt lot drie toegewezen en mag dus alle andere wedstrijden uitzenden. Het betaalt daar 3,2 miljoen euro per seizoen voor.

 

Daarnaast krijgt Telenet ook het recht op de samenvattingen, het maandagavondprogramma en het Gala van de Profvoetballer en de Supercup. De samenvattingen en het maandagavondprogramma verkoopt Telenet door aan de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), het bedrijf boven onder VTM, 2Be en Q-Music.

 

VT4, pas overgenomen door De Vijver van Wouter Vandenhaute, vist dus achter het net en zal het eersteklassevoetbal niet kunnen gebruiken om zich te profileren als nieuwe zender. De VRT, die de samenvattingen de voorbije zes jaar mocht uitzenden, zit in een besparingsronde en gaf eerder al te kennen niet mee te zullen bieden.

 

Voor de productie van de uitzendingen doet Telenet een beroep op Studio A, een productiehuis van de VMMa.

Pineut

 

De kijker is de pineut van het gespreide aanbod. Wie elke week zijn favoriete team live aan het werk wil zien, wordt verplicht de decoders van Telenet én Belgacom in zijn living te installeren.

 

Telenet bood niet op alle zes loten. Een gevolg van de Canal+-beschikking. Die bepaalt immers dat Telenet geen recht heeft op exclusiviteit. Als het bedrijf alle loten had binnengehaald, dan was het verplicht de beelden ook aan te bieden aan Belgacom.

 

Telenet was overigens een voorstander van een niet-exclusieve bieding en verdeling van de voetbalrechten. Op die manier zouden alle voetballiefhebbers via hun televisieaanbieder kunnen genieten van het Belgische voetbal. 'In die context heeft Telenet dan ook een substantieel bod gedaan voor niet-exclusieve televisierechten waarvoor onvoldoende draagvlak bleek', stelt Telenet in een persbericht. Belgacom gaf de voorkeur aan exclusiviteit.

Record

 

De eersteklasseclubs doen een goede zaak met de deal. Met 55,2 miljoen euro per seizoen halen ze een recordbedrag op. Voor het vorige contract (2008-2011) betaalde Belgacom de voorbije drie jaar 44,7 miljoen euro per seizoen. Het contract, dat ook naar Belgacom ging, daarvoor was goed voor36 miljoen euro per seizoen.

 

Telenet betaalt 52 miljoen euro per seizoen voor zijn vijf loten. Het geeft wel geen details hoeveel van dat bedrag wordt ingebracht door zijn partners Voo, VTM en RTBF. De belegger komt dus niet te weten hoeveel Telenet netto betaalt voor de rechten.

Reacties

 

'Onze klanten hebben ons herhaaldelijk aangegeven dat zij het toch erg op prijs zouden stellen als ook Telenet het Belgisch voetbal zou kunnen uitzenden', beklemtoont Telenet-topman Duco Sickinghe. 'Om die reden hebben wij ons uiterste best gedaan om aan hun vragen tegemoet te komen en hebben wij financieel een inspanning gedaan om niet alleen een aantal Belgische voetbalrechten binnen te halen.'

 

Belgacom reageert teleurgesteld. 'Na uitvoerig de opportuniteiten en verplichtingen verbonden aan dit project te hebben onderzocht, bracht Belgacom een bod uit op alle loten. Het bod was behoorlijk, maar niet tot elke prijs', staat in het persbericht van Belgacom.

 

Telenet zal de wedstrijden uitzenden op zijn sportkanaal PRIME Sport. Het toont daar vandaag al wedstrijden van Engelse, Duitse, Franse, Nederlandse, Italiaanse en Spaanse voetbalcompetities.

 

De raad van bestuur van Standard moet nog zijn goedkeuring geven over het nieuwe contract, maar Pro League-voorzitter Ivan De Witte toonde zich daarover alvast optimistisch. De nieuwe voetbalcompetitie start op 29 juli.

 

Tijd

Link to post
Share on other sites

Origineel bericht van: JeWeetWelWie
Weet je toevallig of VOO (mijn kabelboer in Elsene) alle wedstrijden uit mag gaan zenden of alleen het pakket van Telenet?
Of zijn we overgeleverd aan de grillen van livetv.ru?


Telenet heeft samen met VOO en met RTBF en Vmma geboden. Dit houdt in dat de samenvattingen in Vlaanderen te zien zullen zijn op VTM en in Wallonië via RTBF. Franstaligen kunnen het Belgisch voetbal volgen bij VOO.

Link to post
Share on other sites

 

VOO klanten krijgen hetzelfde als TN klanten , 3 wedstrijden dus . De overige 5 zullen ook daar via belgacom gaan .

vu+ ULTIMO, SAB titan II, triax 88 cm , multi feed houder triax , 4 vizyon quad lnb's 0,1dB , astra1,2,3, hotbird

Link to post
Share on other sites
Origineel bericht van: RogerDR
Belgacom heeft zonet bekend gemaakt dat zij al hun wedstrijden gratis aanbieden aan de klanten van Belgacom tv. Goede zet van hen ook al zijn het de mindere wedstrijden.


RogerDR,

Als u weet hoeveel geld dat de clubs vragen, zal dat ook niet gratis blijven.


Alphasat.
Link to post
Share on other sites

 

Belgacom heeft die 5 wedstrijden per week voor een prikje gekocht .

vu+ ULTIMO, SAB titan II, triax 88 cm , multi feed houder triax , 4 vizyon quad lnb's 0,1dB , astra1,2,3, hotbird

Link to post
Share on other sites

Telenet mag van elke ploeg slechts 20 van de 30 wedstrijden uitzenden. Dat betekend dat je per seizoen nog 10 wedstrijden van Standard,Brugge, Anderlecht en Genk kan laten zien. Vermoedelijk zal Telenet de toppers eerst uitkiezen en de mindere wedstrijden aan Belgacom laten. Bvb. Anderlecht - Standard op Telenet en Anderlecht - OHL op Belgacom. Ik neem alvast Prime sport aangezien ik alles van Telenet-tv in huis heb. Roger.

Link to post
Share on other sites

Sporting Telenet staat voor het beste Belgische voetbal!

(2 daarvan in HD kwaliteit). Vanaf 29/7 inclusief 2 nieuwe kanalen: Prime Sport 3 en Prime Sport 2 HD

 

 

 

logo_sporting.png

 

 

Bron:

Telenet site.

Link to post
Share on other sites

14.95 als je tv+internet+telefoon hebt, 19.95 bij tv+internet of telefoon, 24.95 bij alleen tv.

 

Daarnaast zijn shakes een tijdje geleden ook al duurder geworden.

 

Meer zenders klopt wel, dat is positief. Net zoals het feit dat men vanaf zomer 2012 alle wedstrijden mag uitzenden.

Negatief is dan weer dat men dit seizoen al de Portugese wedstrijden kwijt is en vanaf zomer 2012 ook de Spaanse competitie bij Belgacom zit.

Link to post
Share on other sites

en vanaf 2012 zal je een abbo kunnen nemen voor uw favoriete ploeg,

dus enkel voetbal zien waarin uw favo ploeg zit,

hoe ze dit gaan doen en tegen welke prijs is nog niet geweten,

ook zal elke prime klant die sporting heeft via on demand de vlaamse voetbalmatchen kunnen bekijken voor niks.

wie geen abbo heeft op sporting zal NIET deze dingen kunnen opvragen via on demand,enkel wie klant is.

prime sport3 zal de plek van Hallmark innemen.

prime sport2 HD zal bij de mux komen van eurosport HD.

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2) - T90 met 8 lnb's,

TVV Basic+, HD+ Duitsland 

Tiny audio M7+, konig ANT-UV11L-KN en versterker konig ANT amp kit-10,

Konig FTA20

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.