Ga naar inhoud


eprom willem 0000 eprom defect?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik weet niet of ik wel goed zit in dit board met deze vraag maar goed!

vraag:

Bij het uitlezen van een 27sf512 krijg ik allemaal 000000000000en in mijn buffer en ik kan hem ook niet erasen (programmer wel aangepast) is nu mijn eprom defect?? een 27c512 kan ik wel lezen <img src="graemlins/lezen.gif" border="0" alt="[Lezen]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het ziet ernaar uit dat je eprom inderdaad is overleden. Het "sf" type ken ik niet, maar is dit niet een OTA (One Time Programmable) type ? Het is zeker geen flash, dus zit er wel een venstertje in ? als er een venstertje inzit leg de eprom dan even 5 minuten onder de hoogtezon. meestal is'ie dan wel leeg. Let ook op de programmeerspanning bij nieuwe eproms. soms 12V, soms 12.5v, 21v, of zelfs 25 volt. ben je niet zeker van je zaak, begin dan bij 12 volt. geen succes, dan stapje hoger.

Gaat de verify goed dan is je eprom goed geprogd.

Als je de fabrikant van de eprom weet (logo op de chip) dan kan je bij de desbetreffende fabrikant wel de programmeerspanning achterhalen via internet.

Oh ja, bij de programmer van Ome Willem moet je er wel op letten dat eventuele printerdrivers, of andere drivers die van de LPT poort gebruik maken geen roet in het eten gooien. ik heb in den beginne heel wat eproms hiermee gesloopt.

Je kan dit simpel checken door een nieuwe gegarandeerd lege eprom even te lezen. hierna een blankcheck uitvoeren. een compare is ook goed. is er een bitje in de eprom geset, bv van FF op 00 dan gooit zeer waarschijnlijk de printerdriver roet in het eten.

Mijn HP printerdriver moet ik altijd even via cntrl-alt-del uitzetten anders wordt elke eprom verprutst.

Blijkt de driver roet in het eten te gooien, gooi de eprom dan niet meteen weg, meestal helpt even 5 min. zonnebanken perfect en kan je je eprom gewoon hergebruiken.

succes

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi allemaal bedankt voor jullie response

Stationx waar kan ik 0.93e halen? tongue.gif" border="0

en oja ik krijg na het erasen ook de melding "Device Erase False" ik heb de erase aanpassing nog nagemeten alle componenten zijn goed!!

groeten jos

Link naar reactie
Delen op andere sites

voor Prutsie ( en anderen ):

Die 27SF512 is een EEprom Electrical Erasable ,om die te wissen heb je geen UV licht nodig , dat gaat zelfs niet . dat doet gewoon je programmer met die extra modificatie.

En als je het hebt over de PLCC32 uitvoering , die heb ik nog nooit gezien met een venster.

gr Trust

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   C-Tech HD 5000-C+ (Dr.HD F16)

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Hallo allemaal,

Ik wil jullie toch nog even melden dat mijn programmer van willem toch prima werkt het was inderdaad de voeding 12v dc was toch te laag, ik heb een voeding van 15v dc gebruikt en waarrempel hij werkt als een trein laugh.gif" border="0 we kunnen nu naar hartelust branden en wissen ik wilde dit jullie toch laten weten bedankt voor de response <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" /> <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" />

groeten jos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.