Jump to content

Advies voor Schotel, LNB en evt. Diseqc gevraagd


Wirret

Recommended Posts

Hallo,

 

In het verlengde van mijn vorige post (zie hieronder) heb ik besloten om mijn schotel en mijn lnb te vervangen. Deze is kaduk.

 

Ik heb 3 receivers waarvan er 1 de Vu+ solo2 is. Hier heb ik 2 kabels naartoe lopen. Vanaf mijn huidige schotel lopen 4 kabels mijn kunststof kozijnen in. Ik wil graag een nieuwe schotel en LNB waarmee is 19.2 (Nick voor de kids) en 23.5 kan ontvangen. Momenteel heb ik dat via een duo quad LNB, maar ik kan best begrijpen dat als ik goed ontvangst wil hebben ik over moet naar 2 losse quad lnb's die ik dan apart afstel.

 

Ik kan het web helemaal afstruinen, maar ik ik ben nogal een twijfelkont en kan dan geen keuze maken. Ik heb dus erg de behoefte aan advies van één van jullie. 

- Welke schotel adviseren jullie (ik heb nu een 82x88cm schotel), een kleine Triax of juist een grote? Ik wil gewoon goed beeld hebben, ook bij slechter weer (geen zin in gezeik met de vrouw)

- Welke of duo quadlnb of 2 losse quad lnb's en eventueel welke arm erbij

- Indien het toch 2 losse lnb's zijn die ik moet koppelen met een diseqc switch, hoe kan ik dat het beste doen? Ik moet die switch op het dak buiten neerzetten aangezien ik niet nog 4 kabels door de kozijnen kan trekken.  Als ik zo op het internet kijk heeft een diseqc geen aparte stroom toevoer nodig volgens mij. 

- laatste vraag, welke online shop hebben jullie goede ervaringen mee qua levertijd en kwaliteit?

 

Sorry voor alle vragen, maar ik heb geen televisie meer thuis nu en wil zsm het juiste bestellen.

 

Dank alvast voor alle hulp.

 

 

Link to comment
Share on other sites


  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.