Ga naar inhoud


SKV heeft primeur met doorgifte NASA TV in 4K Ultra HD


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:


Kabelbedrijf SKV biedt als eerste aanbieder het 4K Ultra HD-kanaal van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA aan. Satellietverspreiding via Hotbird wordt als aanvoersignaal gebruikt.

Freddy van Egmond van SKV laat Totaal TV weten dat NASA zaterdag toestemming voor de doorgifte van het kanaal heeft gegeven. Aanleiding voor het distributieverzoek aan NASA was volgens van Egmond berichtgeving op Totaal TV dat de Ultra HD-zender ongecodeerd met uitzenden op de Hotbird-satelliet was begonnen. SKV is in Nederland op het gebied van het aanbieden van lineair Ultra HD-content zonder twijfel het meest vooruitstrevend. Alleen KPN biedt Ultra HD in het zenderaanbod aan. Ziggo heeft wel plannen om – waarschijnlijk nog dit jaar – met het aanbieden van Ultra HD te beginnen. Satellietkijkers hebben het meeste lineaire Ultra HD-content tot hun beschikking. De meeste zenders zijn ongecodeerd – dus zonder abonnement – te bekijken.
 
Doorgifte
SKV is direct begonnen met de doorgifte van NASA UHD. Alle abonnees met een geschikte televisie kan naar deze zender via het netwerk van SKV kijken. De zender wordt doorgegeven via het UHD demokanaal van het kabelbedrijf. Op de zender kan 24 per dag naar beelden uit de ruimte gekeken worden. Dit wordt afgewisseld met beelden van recente ontwikkelingen die zich bij de ruimteorganisatie voordoen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...