Jump to content
Sign in to follow this  
Zilverhippie

Bediening voor feedhorn met servomotor

Recommended Posts

Tijdens mijn zoektocht naar informatie over het switchen van de polariteit van een oude feedhorn kwam ik terecht op de deze pagina.

Nieuwe ontvangers hebben de mogelijkheid niet meer om de servomotor van een mechanische polarisator aan te sturen, maar daar had Trust wel een oplossing voor onder de vorm van een "ccpm servo consistency master" waarmee je manueel de polariteit kunt schakelen.

 

Ik vond nu echter ook een geautomatiseerde versie die de 13 V of 18 V van de ontvanger detecteert en nadien de juiste puls naar de feedhorn stuurt om de gewenste polariteit in te stellen. Als je zoekt via Google op "automatic polarity controller", dan vind je het wel op website van Rick Caylor.

 

Ik vond dit toch de moeite van het vermelden waard omdat het vaak wel wat creativiteit vereist om ouder antennemateriaal nog steeds te kunnen gebruiken in combinatie met nieuwe ontvangers.

servo.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessant dat een Amerikaan dit heeft gemaakt, afgegaan op de voeding die er naast ligt. Want in de USA zijn heel veel satellieten circulair gepolariseerd, wat voorkomt dat je de polarisatie moet "draaien"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy