Ga naar inhoud


draaibare schotel + losse schotel op 1 ontvanger ?


BDS

Aanbevolen berichten

Ik heb nu een h1000 met een diseq rotor, alleen

ik kan maar tot 15 graden west, nu wil graag ook de 30 west

pakken, ik kan aan de andere kant van het huis een extra schotel hangen voor 30 west kan ik dit doen door tussen mijn ontvanger en de rotor een diseq switch te hangen en hier op de rotor en de lnb van de extra schotel te plaatsen ?

 

iemand ervaring ?

 

gr BDS

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


met een diseq zal het wel problemen geven maar als je receiver een 12 volt uitgang heeft dan kun je de boel zo instellen dat je via een antenne relais kunt schakelen op die zender van sat X.

ofwel er komt een normaal antenne relais tussen (met draadje voor 12v.) en deze kun je dan sturen door je receiver voor die sat 12v af te laten geven of dat met een los adaptertje te doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk eens op de site van Pet123 . Daar staan foto's op van zijn installatie. Die heeft ook een combinatie met vaste en draaibare opstellingen.

Dus het zou toch mogelijk moeten zijn. Maar het zal waarschijnlijk wel afhankelijk zijn van je receiver.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo te zien draait Pet met een Actuator en schakeld ie alleen tussen de 4 Lnb's met de 4/1 diseqc switch .

Voor het aansturen van die actuator zal ie wel een aparte positioner hebben .

 

Ik heb een vergelijkbare opstelling . D-box met Spaun SUR 410 4 op 1 diseqc-switch .

 

80 cm Triax met aparte Astra/HB kop (aan diseqc 1 en 2). Hiervan is de Astra-lnb met dubb. uitgang .(2e uitgang om div. ontvangers te testen)

 

90 cm Funke op een zelfbouw H2H motor met Humax 0.5 dB single lnb (aan diseqc 3), deze word aangestuurd via een Pace MSP 995 positioner.

Ik zit te wachten op een DATCOM diseqc-interface , om tussen de coax van m'n D-box en deze positioner te monteren .

Dan moet het mogelijk zijn om ook via het menu van de D-box die H2H te laten draaien .

 

En dan heb ik nog een 150 cm Prime-focus met een dubb. lnb (1x voor de D-box [aan diseqc 4] en 1x voor m'n Analoge Anderson ST 2010).

Deze laatste staat op een 2 assige EGIS Robotkop met een aparte positioner

Alle Lnb's zijn voor de KU-band .

Ik hoop snel dat interface te krijgen , want dan kan ik kijken of draaien en schakelen d.m.v. diseqc samen gaat .

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Standaard heeft ie dezelfde "helling" als een polarmount , maar om toch nog "inclined" te kunnen vangen heb ik er een industrieele SKF 24 V actuator achter staan . Hierin heb ik een schuifpotmeter gemonteerd en binnen een aparte stuureenheid met uiteraard 2 drukknoppen en een dig. paneelmetertje welke de elevatie stand aangeeft .

De "H2H" motor is afkomstig van een programma schakelwals uit een grote (antieke) verwarmings-regeling .

Het is een vierkant aluminium blok met 4 bevestigings-oren van Honywell , waar aan 2 zijden een as met een vierkant uiteinde uit komt .

Die as staat dus min of meer vertikaal zoals een polarmount .

Deze beide as-einden heb ik d.m.v. een u-vormige beugel met elkaar verbonden . Onderaan deze beugel zit een scharnierpunt welke op de masttop scharniert (t.b.v. de elevatie) De actuator staat er rechtop achter .

De schotel zit met zijn aangepaste mastbevestiging direkt aan de oren van het blok.

In deze motor heb ik een optische pulsgever uit een VCR gebouwd . (Wat me nu opbreekt , want ik had laatst een V-box gekocht om deze motor met m'n D-box aan te sturen , en die kan alleen met een reedkontakt overweg)

Ook was er nog het probleem dat de motor welleswaar links en rechtsom kon draaien , maar dat ie dat met 24 V wisselspanning deed (3 draads aansluiting) . Daarom heb ik in de positioner een interface van diodes en 2 relais gebouwd , welke afhankelijk van de polariteit van de 36 V uitgang , de 24 V direkt van de trafo via 1 van de relais naar de extra aansluitklemmen stuurt .

Veel werk zul je denken , maar het is gemaakt in een tijd waar je echt geen H2H motor kon kopen voor fl 200.-

 

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

 

bij zowat alle ontvangers moet je kiezen tussen diseq 1.0 vast of diseq 1.2 draaibaar protocol. Je kan dit ondervangen door een losse positioner voor diseq 1.2 te nemen b.v. van STAB of STRONG en je ontvanger op diseq 1.0 te lasten werken met een switch. DE switch pas na de diseq motor zetten in de lijn anders werkt het niet natuurlijk (doordenkertje). Ik doe zo zaken met 3 vast en een draaibaar. Een extra goedkoop diseq 1.2 fta ontvangertje is ook een mogelijkheid.

 

Greetz,

Rudolf

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het goed begrijp heb je ontvanger (bv h1000) dan een kabel naar de diseq 1.2 rotor dan van de rotor een kabel naar de diseq 1.0 switch en dan van de switch 1 kabel naar de "draai" LNB en de 2 kabel vanuit de switch naar de "vaste" LNB ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, waarom gaan jullie nu allemaal voorbij aan de oplossing van Antenne Jantje. Dat lijkt me toch de enige goed werkende oplossing, en volgens mij ook nog de goedkoopste. Voorwaarde is een geschakelde 12 V uitgang op je ontvanger, heb je die niet, dan moet je wat knutselen en de 12 V met de hand in en uitschakelen op het relais, en heb je een adapter nodig.

 

Als je ontvanger een geschakelde 12 V uitgang heeft, dan programmeer je voor de Hispasat kanalen de 12 V in je ontvanger, en als je vanuit je luie TV-stoel een Hispasat kanaal kiest dan schakelt je ontvanger automatisch over naar je vaste schotel.

 

Niets simpeler dan dit toch? 12V schakelaar is niet waterdicht dus die moet je bij je ontvanger zetten. En vanaf de schakelaar krijg je dus twee kabels naar je schotels.

 

Ook aan mij is door alle kenners bevestigd dat discq schakelaar niet op één kabel werkt met disecq motor; heb echter niet de proef op de som genomen.

 

Groeten,

 

D.Harry

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Heeft iemand al de oplossing van Antenne Jantje al uitgeprobeerd?

 

Mij lijkt het dat je piekspanningen op receiver, switch en motor kunt krijgen door het steeds omschakelen van dat 12 Volt relais. Gaat er dan niet vanalles kapot na veel keer op en neer schakelen?

 

Op de motor krijg dan: spaning erop -> spaning eraf -> spanning erop etc. etc.

en het zelfde op je ontvanger en disqc.

Blijft dit heel?

 

Wie kan wat uitleg geven over hoe deze protocollen (1.0 vast en 1.2 draaibaar) precies werken (of een link plaatsen)

 

Als dit echt goed blijkt te werken wil ik dit ook gaan toepassen! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

maar natuurlijk niet als mijn receiver ofzo er na een paar weken mee ophoudt ...... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi

het probleem is simpel en goed koop voor ongeveer 10 euro teverhelpen koop een hand matige swiths. schotel 1 op ingang A, schotel 2 op ingang B , en op de uitgang de ontvanger en klaar .alleen schotel kiezen en sat selecteren werkt goed bij my gekocht in rotterdam <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

suc6 ziggy

vu+solo2,vu+duo,vu+ultimo T90 28.2t/m15w de rest draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...