Ga naar inhoud


Eindelijk zekerheid !?


sheeplover

Aanbevolen berichten

Het onderstaande bericht net binnengekregen via de media headlines:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Canal Digitaal Satelliet vervangt smartcards

 

Door: David de Jong

 

Maandag, 13 Januari 2003

 

Canal Digitaal Satelliet (CDS) start medio maart met een omwisseling van smartcards. Deze cards zijn nodig voor bezitters van een schotelantenne om satellietuitzendingen te kunnen ontvangen. De oude smartcards waren al jarenlang in illegale versies verkrijgbaar, doordat de bijbehorende coderingen gekraakt waren. Van de nieuwe coderingen zijn (nog) geen gekraakte versies verkrijgbaar.

 

 

 

CDS is als dochter van Canal+ Benelux actief met het enige Nederlandse zenderaanbod op de Astra 1-satelliet. Het aanbod met Nederlandse publieke en commerciële zenders, gecombineerd met themakanalen en de premiumzenders van Canal+ wordt gecodeerd in de Mediaguard en Irdeto-codering.

De eerste versies van de Mediaguard en Irdeto-coderingen zijn al jaren geleden gekraakt, wat leidde tot een intensieve handel in illegale smartcards. Tot op heden is het voor schotelbezitters in heel Europa op relatief simpele wijze mogelijk de Nederlandse zenders op illegale wijze te bekijken, terwijl deze alleen voor het Nederlandse grondgebied bedoeld zijn.

 

Canal+ heeft bij haar deelnemingen in onder andere Frankrijk, Italië, Spanje en Polen inmiddels een wisseling van smartcards doorgevoerd die het bedrijf miljoenen kostte. Nederland is als één van de laatste gebieden aan de beurt. Alle geregistreerde 'officiele' smartcardhouders zullen medio maart een nieuwe Mediaguard-smartcard kunnen verkrijgen. CDS zal dat kosteloos doen als investering tegen de piratenversies.

 

De 'versie2' codering van Mediaguard is tot op heden niet gekraakt beschikbaar. Aangezien het aanbod van CDS ook - deels - in de Irdeto-codering wordt aangeboden, is illegale ontvangst na de 'Mediaguard-wissel' nog steeds mogelijk. CDS laat in het midden of het ook zal investeren in een kaartwissel voor de Irdeto-technologie. Waarschijnlijk gaat dat wel gebeuren, zo blijkt uit een mededeling van Irdeto Access, dat enige tijd geleden informatie hierover heeft opgevraagd, en de mededeling van CDS niet langer te willen spreken over de huidige versie Irdeto 1, maar alleen over Irdeto.

 

Nederland telt naar schatting circa 425.000 huishoudens die in het bezit zijn van een schotelantenne, niet bekend is hoeveel van deze schotelbezitters gebruik maken van illegale smartcards.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


nieuwe kaart, komt goed uit die van mij was net overleden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

blauw/grijs

Dreambox 800 PVR

Dreambox 8000 PVR met dvd en 500 gig hdd

Full abbo op Canaldigitaal met Eredivisie Live-pakket en Thema-pakket en een 2de en 3de kaart

 

**Groetjes mojo-jojo**

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo.

 

Zolang het door anderen geschreven word en niet door Canal-Digitaal zelf hecht ik er geen waarde meer aan. Die mensen van C-digitaal roepen jaar in jaar uit al van deze onzin. Maar het in de praktijk uitvoeren dat hebben ze bijna nooit gedaan. Dus dit bericht kan ook weer bij de geruchten.

 

Mazlzlz

Avalon

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Nederland telt naar [color:"red"] schatting [/color] circa 425.000 huishoudens die in het bezit zijn van een schotelantenne, niet bekend is hoeveel van deze schotelbezitters gebruik maken van illegale smartcards

 

dus ze weten niet eens hoeveel officiele abbo's er zijn...

 

akuraat management daaro bij CSD...

 

hahaha <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Different Pulses

Asaf Avidan

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als zou het gebeuren, gewoon lekker irdito blijven kijken, ze kunnen wel over gaan op irdito2 maar wat doen ze dan met de ontvangers die dit niet aan kunnen?? (oude pace ontvangers <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />)

Link naar reactie
Delen op andere sites

zoals beschreven: <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Tot op heden is het voor schotelbezitters in heel Europa op relatief simpele wijze mogelijk de Nederlandse zenders op illegale wijze te bekijken, terwijl deze alleen voor het Nederlandse grondgebied bedoeld zijn.

 

dus op vakantie in polen is het verboden om met mijn abbo naar nl te kijken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Heb me ooit eens laten vertellen dat de signalen van anaal niet eens via nl uitgezonden worden (verbeter me als dit niet corect is) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@lid sinds 2001 (of is het lid sinds 13/10/2002? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> ),

 

Zelfs op de camping in België mag je niet met jouw

abonnement naar de gewone NL-zenders kijken! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

 

De signalen van C+ worden uiteindelijk via het grondstation

in Luxemburg naar de Astra 1 op 19,2 Oost omhoog gestraald <img src="/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
dus ze weten niet eens hoeveel officiele abbo's er zijn...

 

akuraat management daaro bij CSD...

Dit is wel een hele goede opmerking naar mijn mening! Dit is toch wel heel droefig!!

Dus ik ga er wel van uit dat er een kaartwissel komt maar bekijk dit bericht niet geheel serieus...

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou jongens,

 

Het is een beetje onzinnig om hier lacherig te gaan doen om het feit dat Canal+ niet zou weten hoeveel abonnees ze hebben. Dat weten ze (van de Seca-klanten) wel degelijk. Ze willen alleen niet openbaar maken hoeveel het er zijn.

 

Ze weten inderdaad niet precies hoeveel Irdeto-klanten er zijn, aangezien ze die toko destijds van Multichoice hebben overgenomen, en het toen nogal een administratieve chaos was.

 

Ook de opmerking "dat de kaartwissel op geruchten berust" en dat er niets officieel door Canal+ door wordt gezegd, is natuurlijk onzin.

Wat David de Jong schrijft komt OFFICIEEL van Canal+. Dus, vertrouw er maar op (geloof mij maar): in April gaat Canal+ Nederland symulcrypt, en in Mei is het Seca-2.

 

Bink.

(NB: ik heb overigens begrepen dat iedereen met een Seca-kaart die op een "nep-adres" staat geregistreerd (bij oma ofzo....) zich wel zorgen moet gaan maken bij de komende kaartwissel!)

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
(NB: ik heb overigens begrepen dat iedereen met een Seca-kaart die op een "nep-adres" staat geregistreerd (bij oma ofzo....) zich wel zorgen moet gaan maken bij de komende kaartwissel!)

 

Klopt... in de satellite van deze week staat dat Canal + bij TGP gaat checken of de kaarthouder ook woonachtig is op dit adres... mocht dit niet zo zijn dan geen nieuwe kaart... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

In hetzelfde bericht stond ook zoals hier al beschreven dat ze zitten te twijfelen of ze Irdeto2 alsnog gaan invoeren... cq. geld voor vrijmaken..

Maar volgens mij is dit gewoon puur onrust stoken... ik betwijfel het of dit technisch en financieel haalbaar is, om de oudere officiele irdeto ontvangers om te wisselen cq. aan te passen... zou dan toch veel voordeliger zijn om deze om te wisselen voor een Seca ontvanger????...

Tevens denk ik dat ze de klant niet voor de kosten op kunnen laten draaien van een nieuwe ontvanger omdat het een probleem van Canal + is, dat Irdeto gekraakt is.

*Dreambox 7020S (Iolite en gemini) -Stab HH120-1 mtr Gibertini -MM 1.02-Conax cam-[color:"red"]onbruikbare[/color] M-II kaart-seasonII -Mastercrd2* Hauppauge Nova CI met Progdvb +Yankse

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
(NB: ik heb overigens begrepen dat iedereen met een Seca-kaart die op een "nep-adres" staat geregistreerd (bij oma ofzo....) zich wel zorgen moet gaan maken bij de komende kaartwissel!)

 

Ja sorry hoor, maar waarom heb je dan die kaart niet meteen op naam van oma laten zetten? Nou ja, in dergelijke gevallen zou ik dan alsnog maar mijn abb opzeggen en oma lid maken van de kaartenclub... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Snap best dat het vervelend is voor oma als een abb op XZone op haar naam staat, maar ja dat hoeft oma niet te weten, toch? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...