Ga naar inhoud


Draadloos Netwerk


Sultan

Aanbevolen berichten

hoi allen,

 

ik ben van plan om een draadloos netwerkverbinding te realiseren tussen mij en een vriend (woont ca. 150m verderop)

 

nu is het zo dat ik het een en ander op het internet heb gezocht om te kijken met welke equipment dit allemaal te realisren is.

De mogelijkheden varieren van PCI insteekkaarten, wireless-accesspoints, Usbsticks etc etc.

Jammergenoeg kom ik er niet zelf uit, vandaar dat ik de vraag hier deponeer, in de hoop dat iemand mij uitkan leggen wat de beste opstelling voor mij zal zijn.

 

Ik heb hier thuis een netwerkje met 5 pc's aangesloten op een hub (8 poorts). Binnenshuis werkt dit prima.

 

Nu luidt mijn vraag:

Hoe en met welke apparatuur maak ik het mogelijk om een PC buitenshuis (100 a 150 meter hier vandaan) draadloos op mijn Thuisnetwerkje aan te sluiten??

 

alvast bedankt,

Sultan

 

 

Maak van je hobby je werk, dan hoef je nooit meer te werken

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een goede Infra Rood zal je tot 15 a 20 meter helpen... dan wordt de fall-out / niet ontvangen pakketjes zo groot dat je net zo goed de floppy over en weer kunt brengen.

 

Een zender (de standaard kissies uit de winkel) kan ook maar tot 50 meter maximaal, anders moet het vermogen zo groot zijn dat je echte zendapparatuur nodig hebt.

 

wordt zoeken voor je, denk niet dat je veel vinden zult.

 

cheers

Dancing Barefoot

Simple Minds

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sitecom heeft mooie usb wlan adapters! deze zijn te gebruiken voor afstanden tot 300meter. met 2 van deze adapters kun je gemakkelijk een pear 2 pear netwerkje opzetten...

Kosten ongeveer 80 a 90 euro pst. en werkt perfect!

 

Heb dit zelf ook een tijdje (laptop en pc), kan met m'n laptop gewoon bij de buren gaan zitten, en daar internetten...

VU+ DUO (Hd Samsung Spinpoint F1 1TB) | Vantage HD8000S (Hd 500gb) | DreamboX DM7000S (Hd Maxtor 120gb) | DreamboX 500s | Visiosat Bi-satellite G4 (13e, 19e, 23e, 28e)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Waarom draadloos?

Als je allebij beschikt over internet kun je toch en VPN opbouwen..


daarbij is de upload snelheid van je internet verbinding de beperkende factor. een snelheid van 16kb/s wordt je niet echt vrolijk van als je een paar honder MB wilt kopiëren <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Triax TDS 88cm / Inverto Black Ultra LNB / Alsat Dark Motor / Dreambox DM800HD+DM7000 knutselbak

Link naar reactie
Delen op andere sites

jongens allemaal bedankt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

@Appien,

Jouw idee lijkt me een perfecte opstelling voor een draadloos netwerkje met een bereik van >100m,..maar is dit niet vreselijk duur??? Ik denk dat ik dan al snel boven de €500,00 uitkom. misschien dat je me daar wat meer over kunt vertellen?

 

@DMotion,

Jou suggestie leek mij in eerste instantie ook wel wat. Ik heb al eens eerder naar deze mogelijkheid geinformeerd, maar is het niet zo dat het bereik toch tegenvalt (ik bedoel dat je er geen afstand van >50m mee kan behalen???

Ook van jou zou ik graag willen horen of je er ervaringen mee hebt of misschien bij een kennis/vriend werkend hebt gezien.

Ik weet dat het voor binnenshuis wel degelijk een van de betere opties is, maar werkt het ook bij langere afstanden,....overigens bevalt de prijs mij in ieder geval zeker (ca €80,00 a €90,00 euro).

 

@Tonskidutch,

met infrarood lijkt het me inderdaad niet zo lekker werken, het constant richten van de zender naar de onvanger <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />. Geef mij maar inderdaad een zendertje dat dwars door de muren heen kan.

 

 

@Rickring,

ook jou suggestie is inderdaad een oplossing, maar zoals martijn al heeft geschreven laat het internet nog veel te wensen over als het op snelheid aankomt.

Ook gaat het mij om de opzet, gewoon ff kijken of we onze PC's gewoon met elkaar kunnen verbinden en het liefst niet zo "professioneel" DUUR <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />.

 

bedankt,

Sultan

Maak van je hobby je werk, dan hoef je nooit meer te werken

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 Sultan> De ervaring die ik er mee heb is bovenvrwachting, ik hoorde eerst ook allemaal verhalen van kortere afstanden.

 

Die had ik eerst ook, maar kwam er later achter dat electronica stoort op de "zender"

Later toen ik het kastje met antenne zover mogelijk bij mijn pc had weg gezet was het probleem over...

 

De maximale afstand heb ik nog niet geprobeerd, maar dat zal ik binnenkort nog wel even uitzoeken... dan laat ik wel horen hoever ik er mee kom. Tot nu toe ben ik +/- 60meter weg geweest, en had vol bereik!

 

In de handleiding staat dat je een bereik hebt van +/- 300meter

VU+ DUO (Hd Samsung Spinpoint F1 1TB) | Vantage HD8000S (Hd 500gb) | DreamboX DM7000S (Hd Maxtor 120gb) | DreamboX 500s | Visiosat Bi-satellite G4 (13e, 19e, 23e, 28e)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een vigor 2200we neemt met een lankaartje en allebei zo een antenne

sd19.jpg

Dan kom je een heel eind.

Echter is het belangrijk dat je de antennekabels zo kort mogelijk houdt.

Vervelend zijn de prijzen van de stekkers en kabels die er nog bovenop komen want die zijn behoorlijk duur.

Je moet echter wel de speciale aircom kabel gebruiken anders gaat er een enorme hoeveelheid signaal verloren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hoeft geen access point te gebruiken om te kunnen communiceren. Als je WiFi interfaces in beide computers hebt, kun je ook in Ad-Hoc mode werken.

Om afstanden > 50m te overbruggen moet je wel gebruik maken van antennes waarbij de antennes elkaar dan ook nog moeten kunnen zien als de afstanden erg groot worden. afstanden tot zo'n 5 Km zijn zo zonder problemen te overbruggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

JOngens,

 

Ik heb dus begrepen dat voor een afstand van 100 a 150 meter een richtantenne wordt aanbevolen.

Nu heb ik de afstand die afgelegd moet worden exact gemeten.

Tot mijn verbazing kwam ik uit op iets meer dan 80 meter (van deur tot deur). Dat is dus aanzienlijk minder dan wat ik eerder heb vermeld (100 a 150 meter) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

ten eerste wilde ik dus weten of het dan toch nog wordt aangeraden om een richtantenne te gebruiken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> of staan ze dan gewoon in de weg,..Ik vind ze namelijk tamelijk groot eerlijk gezegd.

 

De opstelling van DMotion lijkt dan het beste en is ook het goedkoopste,...maar of het werkt bij een afstand van 80 meter <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Dmotion vertelde dat hij er moeiteloos een afstand mee bereikt van 60 meter. Dus ga ik maar vanuit dat 80 tot 90 meter ook moet lukken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

oh ja,..ik heb ook een kijkje genomen op de site van dat fotootje (van die richtantenne <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />) er staan daar leuke dingetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> en wat zijn de kabels voor zo'n antenne duur zeg,...

 

 

groetjes

 

Maak van je hobby je werk, dan hoef je nooit meer te werken

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Hallo alle maal ,

 

Ik heb zelf een linksys BEFW11S4 kan kan ook makkelijk 100 meter halen, nou heb ik op de site van linksys een booster zien staan, deze koppel je aan de bestaande antennes. Zou het veel helpen ? Ik ben ook wel benieuwd naar de prijs. Heeft iemand er ervaring mee of weet toevallig wat die booster kost?

 

Vr,gr dennis

DM-7020-Vu Duo- Dm 800 --Iphone4 Jailbreak

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...