Ga naar inhoud


Is een scart op tv 1 richting?


Penthe

Aanbevolen berichten


Ehm,

 

Ik weet nu dat tv keurig audio terug geeft via scart, maar wat is nu het geval, ik heb zo'n scart switch geen dure maar zoeen die iedereen wel kent, dus 4 aansluitingen tv video 1 video 2 en sateliet, nu is het leuke dat er ook 2 tulp aansluitingen op zitten tv audio out, dat werkt keurig met de dvd speler en video en sateliet, maar de tv zelf die wel degelijk audio doorgeeft komt niet kwa audio in mijn audio installatie, hoe kan ik er voor zorgen dat hij ook normaal de tv via audio gooit, de rest werkt maar het is erg vervelend dat als je tv solo aanzet de audio niet door gevoerd word, het zal ongetwijfeld de switch zijn die dit niet toelaat, maar zijn er dan ook andere redelijk betaalbare switches die het wel toelaten? Of wat kan ik aan deze switch doen bijv. ik heb wel idee hoor en die zal ik morgen ook uitleggen, maar dat is dan weer extra kabels en extra handmatig schakelen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

christus nog aan toe wat een lastige... als je echt alleen via de switch wilt blijven werken...

 

waarom eigenlijk...?

 

een cinch-out van je tv is toch makkelijk zat als je geen cinch pluggies op de tv hebt neem je een scartkabel met extra cinch stekkers voor audio en sluit die op de AV-receiver aan...

 

of ligt het probleem bij de av-receiver... kan die wel zoveel apparaten aan meerdere input poorten aansluiten?

 

normaal zou je zeggen is dat analoge spul tweerichtingen maar een switch kan er een van maken

ik heb nog niet veel van die scart switches gezien maar een tweerichting moet mogelijk zijn...

 

overigens had bij de sat4all dag toch iemand zo'n mega scartswitch gewonnen en kon alles ermee.... lees effe terug in het forum.

 

cheers

 

 

Tush

ZZ Top

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
christus nog aan toe wat een lastige... als je echt alleen via de switch wilt blijven werken...

 

waarom eigenlijk...?

 

Nou ik ben net verhuist en AC3 home set heb ik dus nog niet omdat we die nieuw willen aanschaffen zodra daar genoeg geld voor is, dus tot die tijd moet het gehele audio geburen naar 1 aux tulp aansluitingen. Ik kan dus alle audio via de scart laten lopen omdat die audio out op die scart 37 switch zit, kabels trekken is niet zo makkelijk op die stek en doet ik liever gelijk goed zodra de AC3 set er staat. Dus het is een tijdelijke noodoplossing die misschien wel eens 3 a 4 maanden kan gaan duren.

 

Nu kan ik de audio van tv wil gaan splitten, en denk dat het dan ook enige oplossing is, een andere kabel aanschaffen.

 

Hier een fototje van de switch die ik heb.

post-4648-1318257844,1617_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
................ nog aan toe wat een lastige... als je echt alleen via de switch wilt blijven werken...

 

 

[color:"red"]mag het iets minder? [/color]

thx herman <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

dm8000 powerd by rudream line X 3.2 white HBB-tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je dan toch AC-3 / DD wil gaan zou ik een digitale verbinding tussen die set en je satreceiver een aanbeveling noemen. Bij mij gaat dat via SPdif en is genadeloos beter dan de 'tulpjes'...

 

Ciao <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Je kunt natuurlijk een scartkabel maken (kopen?) met aan de ene kant 1 stekker, en aan de andere kant twee, waarbij de 1 videosignaal doet en de andere audio. Evt. zelf de adertjes doorknippen die dan niet van toepassing zijn.


Als je mijn berichtje goed hebt gelezen en ook fototje hebt gezien zeg ik al dat er sat, video, dvd op zit plus de tv, dus dat maakt 4, vanaf de scart switch heb ik dan die tulpjes naar de audio maar de scart ingang tv geeft geen geluid wat wel logish is maar eigenlijk zou dat ook switchbaar moeten zijn als je geen sat video of dvd aan hebt staan, als het standaard wel zou werken zou dat betekenen dat je tv geluid plus bijv. dvd geluid tegelijk krijgt, ik kan enkel switchen met de 3 andere bronnen.

Mijn vrouw zei vanavond laat het maar even voor wat het is want later komt er toch wat anders we kunnen zo en zo wel geluid verkrijgen vanaf de video op de normale dakantenne en dat klopt want video heeft ook tuner <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> en dus zelfde kanalen als tv, dan hebben we enkel geen geluid als we bijv. tv1 kijken en iets op antenna 3 opnemen daar valt wel mee te leven want komt vrijwel nooit voor.

Maar toch zou ik het graag willen dat tv zijn audio ook door kan geven, maar wie ben ik he <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Vind het geluid van de tv nooit zo supers ook al kan je alles instellen dan nog vind ik de speakers tegenvallen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...