Ga naar inhoud


Tpscrypt->ThalèsCrypt


Gast 1664

Aanbevolen berichten

Als ik de berichten uit La Douce France goed begrijp, dan gaat Tpscrypt vervangen worden door ThalèsCrypt.

 

Is dit weer een andere Viaccess variant of iets geheel nieuws? Dat laatste zou slecht nieuws zijn... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kun je een beetje uitleggen waar je deze stelling op berust ?

ET10000 4x DVB-S2, ET4000 client, OSCAM, CanaalDigitaal, TNTSat.

Reelbox AVG 3x DVB-S2, 1x DVB-T (staat nauwelijks aan)
Visiosat G3+ (28.2E-23.5E-19.2E-13E) 4x ALPS quad 0,2db, PHILIPS 55PUS9109 TV
(2x Xsat CDTV410 & Cherokee 9000 NG4 in de kast)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Canalsatellite a décidé de « surencrypter » le signal satellite de la plupart de ses fréquences sur Astra 1, c’est-à-dire de protéger le cryptage piraté Viaccess, par un cryptage supplémentaire, non piraté, le ThalèsCrypt (voir article p. 21). L’opération va se dérouler en décembre : elle suppose l’installation d’encrypteurs au départ, et de désencrypteurs à l’arrivée, chez tous les câblos…

 

Wat ik hieruit begrijp is dat er geen kaartwissel komt maar dat er bovenop de TPSCrypt (Viaccess) nog een nieuwe encryptie komt, die Thalescrypt heet. Zal gebeuren in december.

 

Maar misschien dat iemand die beter Frans leest er ook es na kan kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alleen canal+/canalsatellite france zou dit toepassen; TPS niet omdat een totale kaartwissel hen te duur uitvalt. De officiële C+ abonnees zouden geen hinder ondervinden.

We mogen dus verwachten de franse op Astra te zien verdwijnen rond de jaarwisseling...

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

zowat vertaald:De speeltijd is voorbij !

 

Met de ontwikkeling van de huishoudelijke informatie, in de loop der jaren, is de piraterij

een werkelijke plaag geworden voor de audiovisuele diensten op wereldvlak met het

kopiëren van Cd’s en DVD’s.

Het grote aanbod op het net verbeterd de situatie niet, en met de het gemak dat het met zich meebrengt, verhogen dermate de risico’s dat de economie van de producenten op deze

gebieden zeer broos zijn geworden.

 

Op gebied van de televisie is de piraterij voor aansluiting op boeketten en betaaltelevisie in volle ontwikkeling. Wat betreft de Franse boeketten, zijn het vandaag de Viaccess in de versie PC2.3 en T PSCrypt die opendeurdag houden voor de piraten. Inderdaad, de ze controlesystemen voor aansluiting zijn onderhevig aan piraterij sedert jaren en ondanks alles, TPS heeft nooit gereageerd op een efficiënte manier. Dat is het minste wat wij kunnen zeggen.

 

Ondanks de aangeboden technische moegelijkheden door de vereniging Viaccess NV, het boeket heeft beslist van niet over te schakelen naar superieure versies Viaccess PC2.4 (zeg Viaccess 2) et het Viaccess PV2.5, gebruikt met name door het boeket AB Sat. Deze evaluatieweigering lijkt verschuldigd door het feit dat wijzigen van 1,3 miljoen kaarten te duur is, veel te duur is voor TPS!

 

Het probleem raakt niet enkel TPS, maar ook, met grote kracht Canalsatellite.

 

Dit Boeket, goed gebruikt door Mediaguard VI+, na alle kaarten, reeds meer dan één jaar, te hebben ingewisseld bij haar gebruikers, wordt eveneens verspreid in Viaccess PC2.3 met bestemming van het bekabelde netwerk, dewelke niet willen evolueren met hun kaarten bij de abonnees.

 

Voor de piraten is het onnodig de nieuwe codes van Canalsatelliet , welke weerspannig wijzen op frauduleuze gebruikers, het volstaat de kanalen van Canalsatellite te decoderen bij gebruik van de piratenversie van Viaccess.

“Wanneer men de geblindeerde deur niet kan forceren, gaat men binnen langs het open venster!”

 

Voor de laksheid van de kabel operatoren en om kaping te vermijden, Canalsatellite heeft beslist

“hogerbeveiligen” het satellietsignaal van de meeste frequenties op Astra I, ’t is te zeggen de decodering tegen piraterij op Viaccess, te beschermen door een bijkomende codering, de ThalésCrypt (zie art. p.21). Deze operatie zal zich afspelen begin december: Zij stellen voor een installatie voor decoders aan het begin, en een anti decoder aan het uiteinde, bij alle kabelmaatschappijen.

 

Aldus het ontcijferen van Viaccess zal ontoegankelijk zijn voor piraten die geen gebruik kunnen maken van Canalsatellit. Het is een korte stop aan de piraterij dat de groep Canal+ wenst te geven en tezelfdertijd een sterk signaal aan piraten te zeggen dat “de speeltijd voorbij is”.

 

Het wordt tijd dat de operatoren zichzelf de middelen toe-eigenen om de afname te stoppen, zelfs als ze weten dat het einde van de piraterij niet te stoppen is. Ze moeten simpelweg tonen dat zij op alle gebied en steeds in de toekomst de sterkste zijn.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

volgens mij zit tps op hotbird ook dicht nu..er is zelfs tijdelijk geen speelfilm op de multivision kanalen...lijkt me duidelijk genoeg...

au revoir TPS y Csat

Vu+duo2 , Xtrend 4000 ontvanger met Pli4.0..,PopcornHourA-200, A-100 en AppleTV3,

CDS en Ziggo kaart...

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanochtend voordat ik naar het werk ging had ik wel de Multivisions en op 1 of 2 na de hele TPS reeks .... Gisterenavond heb ik via downloader 2.3 de keys gehaald, zou dat voldoende zijn ? ik probeer straks ok wel ff de C+ Fransen als ik thuis ben. Die heb ik niet geprobeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na uitgebreide tests kan ik alleen maar bevestigen dat ... helaas... enkele (niet alle!) kanalen van het franse C+ pakket 'zwart' geworden zijn!

Wat ik hieruit kan bevestigen en wat me echter opvalt is dat voor al deze kanalen benevens de nieuwe 00 81 (ThalesCrypt) er nog steeds simultaan met de 'oude' 00 8C (TPSCrypt) uitgezonden wordt, maaaaaar... dat, zelfs wanneer men deze codering selecteert, ze toch NIET gedecodeerd worden! Ik veronderstel dat het hier enkel en alleen maar gaat om een sleutelverandering ?... en dan komt het wel weer voor mekaar.

 

Wat betreft de TPS kanalen is alles bij het oude gebleven, ttz allemaal 'OPEN' !

 

Hopelijk komt er snel een oplossing voor deze Thalescrypt; ik durf veronderstellen dat dit niet zo ingewikkeld zal zijn voor de 'specialisten' vermits er GEEN kaartwissel noch enige interventie aan te pas is gekomen voor de franse abonnees... gewoon blijven doorkijken! Misschien hebben we hier enkel maar een aanpassing nodig van de 'Flash'-file? Wie kan dit?...

 

Suk6 allemaal, en hopelijk hebben we snel positief nieuws!

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Vu+ Zero: OpenPli 8.3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...