Ga naar inhoud


CanalDigitaal onderneemt actie tegen card sharing


droomboxer

Aanbevolen berichten

Laat toch een keer duidelijk zijn dat men deze maatregel net zo goed anti_dreambox had kunnen noemen.

Het raakt zeer toevallig alleen Linux toestelen, omdat ze technisch en praktisch in staat zijn meer opnames te doen, en met elkaar te communiceren en zo de kaart te delen.

De fabrikanten worden nu door deze provider benadeeld, het staat hen vrij hier actie tegen te nemen, hopelijk gebeurt dat ook.

 

Maar even terug naar ons probleem, dat zit software matig in de smartcard en is doelbewust geactiveerd.

Het heeft niks van doen met, wel of niet goedgekeurde ontvangers, we starten allemaal met dezelfde smartcard.

 

Ik zeg dat het kanaal waar ik naar kijk op zwart gaat, als ik meer dan 3 opnames tegelijk lopen heb op mijn Dreambox.

Doelbewust schakelen ze hier de communicatie uit tussen smartcard en ontvanger voor het kanaal waar ik naar kijk, idem voor de 3 andere "toegelaten" kanalen.

Rest de vraag, waarom moet het zo, limiteren is begrenzen of iets onder controle houden, wat zij doen is afschakeling.

 

Het lijk me zeer zinvol om hier eens een gerechtsdeurwaarder in te schakelen, om een vaststelling te doen van dat "opzettelijke afschakelen van de kaart", en ze dan bikkelhard in gebreke gaan stellen.

The key to happiness. Stay away from idiots

Link naar reactie
Delen op andere sites


Op de allereerste plaats een ieder een goede kertst gewenst.

 

De brief van CD lezend vallen twee argumenten op, naast de argumenten mbt artikel 22 van alg. voorw.

 

Dat zijn argumenten waarom CD de maatregel doorvoert. Men stelt nl. dat CD dit moet doen omdat het signaal van CD illegaal wordt doorgegeven. Dit is onjuist want het signaal wordt niet doorgegeven (immers er zullen er maar weinigen zijn die het ontvangen signaal verspreiden) er wordt bij commerciele cs illegaal het benodigde encryptiesignaal doorgegeven. Het signaal zelf is immers het verzonden signaal afkomstig van de satelliet.

 

Het tweede bijzonder argument is dat CD deze maatregel doorvoert vanwege bescherming van de rechten van de rechthebbende. Echter de encryptie is niet gebroken door emulatie of piratenkaart. Wat er speelt is dat abbo's door meerdere huishoudens worden gedeeld. Echter worden daarmee niet de rechten van de programma makers geschonden. Daarnaast blijkt dat de maatregel de commerciele cs niet doet stoppen en alleen de mensen treft die in het eigen huishouden op meerdere tv's/radio's de aangeboden programma's wensen te bekijken/luisteren.

 

Kortom meer drogredenen die niet meer dan luchtballonnen zijn.

 

Men negeert simpelweg waar het omgaat en dat is dat men simpelweg een ander produkt is gaan leveren dan bij het aangaan van het contract overeengekomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

CanalDigitaal is geen politie en is geen rechtspersoon,

gekker nog sinds CanalDigitaal in de M7 group zit is het een buitenlandse organistatie gevestigd in Luxemburg.

 

volgens kvk is

CDS Coöperatieve U.A. gevestigd in hilversum dus onder nderlands recht

aangepast door pukje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vanmorgen dit topic vanaf pagina 160 gelezen (de rest in het huis sliep toch en de cadeaus lagen toch al onder de kerstboom :-) )

 

Paar dingen vallen me toch wel op, er wordt veel geschreven "CD moet goedkoper worden". Naast de reden van keuzevrijheid (UPC liep weer eens in het pakket te rommelen) was een andere reden de prijs, voor ongeveer 10 euro had je een compleet pakket. Ik zag gisteren een rekening bij iemand anders voorbij komen van UPC en voor het vastrecht mag je gemiddeld 17 euro per maand betalen.

 

Ook ik maak gebruik van een Dreambox ontvangers, de reden hiervoor is dat voor mijn werk veel met Linux te maken heb en dit thuis wel een leuk hobby-project vindt. Als ik dan kijk naar de beperking die CD gaat opleggen kun je twisten over de hoeveelheid die ze beperken. In mijn geval is vier voldoende maar ik kan me gezinssamenstellingen voorstellen waar dit niet het geval is.

 

Verder wordt er geschreven over het gebruik van de Smart-Wi, dat dit door CD aangegeven is als een alternatief om, legaal, je kaart te sharen. Interessant hierin is of CD ooit aangegeven heeft dat dit CD-gecertificeerd plaatsvindt. Alleen dan heb je in mijn ogen een punt dat je kunt maken richting CD aangaande de opgelegde beperking.

 

Ik heb ook de ontvangen brief gelezen van CD, daarin stellen ze niet dat je alleen maar CD mag kijken met een gecertificeerde ontvanger, nee ze schrijven "we kunnen alleen ondersteuning bieden aan een gecertificeerde ontvanger" dus het verhaal koppelverkoop kun je helaas in dit geval ook op je buik schrijven.

 

Denk dat we een betere list moeten verzinnen.

 

Prettige feestdagen.

Visiosat Bisatellite G4 Quadro, 4 quad ALPS LNB's, DM7020HD & DM500HD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gertjan T

 

Op zich begrijp ik je verhaal. Echter er zijn wel enkele aantekeningen:

- CD heeft nooit de Smartwi ondersteunt aangeraden oid. Dat was TVV weliswaar een zuster maar niet CD, dus biedt dit alleen mogelijkheden voor TVV abbo's

- wbt koppelverkoop daar valt over te twisten. Want weliswaar gebruikt CD het woord ondersteuning en sluit zij in woord niet het gebruik van niet gecertificeerde ontvangers uit. Maar dat doet zij wel door haar daad en wel door het verzenden van een codesignaal met haar zendsignaal met als doel het gebruik van de niet gecertificeerde ontvanger te beperken. Waardoor de abbonnee feitelijk gedwongen wordt om een gecertificeerde ontvanger te kopen wil hij ongestoord van zijn geleverd produkt (tv/radio-ontvangst) kunnen genieten. Dit nu lijkt mij een vorm van koppelverkoop. Daarnaast zou je kunnen stellen dat er sprake is van koppelverkoop wil je na invoering van de limitering op je andere tv/radio's gebruik blijven maken.

- je kan niet alleen de hoogte van de limitering bediscuseren alswel ook wel de legitimiteit daarvan. Want immers je hebt een overeenkomst gesloten voor tv/radio ontvangst in de huiselijk kring. Zonder dat daarbij een limitering bij in is bedongen door aanbieder van de overeenkomst. Daarbij moet je constateren dat aanbieder nog nimmer enige actie heeft ondernomen van juridische aard tav de aanbieders van commerciele shares. Dit ligt eerder voor de hand dan de thans ingeslagen weg.

 

Een andere argument tegen CD is dat CD het argument bescherming van programmarechten in stelling brengt. Echter dat gaat in deze niet op, want immers het encryptiesignaal is niet gebroken. Er vind dus ook illegale vermenigvuldiging oid plaats van programma's oid. Daarnaast blijkt uit de berichten dat reeds binnen enkele uren de commerciele shares de ondervonden problemen hadden overwonnen. Dus treft CD met deze maatregel alleen/voornamelijk de gewone reguliere gebruiker. Dus is het een maatregel die niet het gewenste effect doch wel een ander ongewenst effect heeft. Daarmee is de redelijkheid van het instandhouden van de maatregel verdwenen,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees op verschillende forums dat de smartcard alleen geüpdatet word naar i4A met een originele CD CI module of gecertificeerde ontvanger. Nu zie ik mijn kaartje rev. i4A entitlements aangeven terwijl ik Cccam draai.

Betekend dit dat update toch mogelijk is met Cccam?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik blijf er gewoon bij de functionaliteit van het product is niet meer zo als

op het moment van afsluiten abbo.

het is een eenzijdige verandering van het geleverd product

Maar het is een door jouw samengesteld product, namelijk dreambox + smartcard. Dat heeft CD nooit als product verkocht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees op verschillende forums dat de smartcard alleen geüpdatet word naar i4A met een originele CD CI module of gecertificeerde ontvanger. Nu zie ik mijn kaartje rev. i4A entitlements aangeven terwijl ik Cccam draai.

Betekend dit dat update toch mogelijk is met Cccam?

 

Wanneer je CCcam 2.3.0 gebruikt werkt het wel. Alleen kan deze CCcam geen oudere kaarten lezen. (Zwart - Groen)

DM800SE - DM500HD - Triax 78 cm - Rotor - OpenPli - CCcam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar het is een door jouw samengesteld product, namelijk dreambox + smartcard. Dat heeft CD nooit als product verkocht.

ik bedoel niet het product wat je thuis hebt maar wat CD levert een dvb signaal gecodeerd via nagra

en wat ik via de schotel binnen krijg is niet meer het zelfde veroorzaakt door software van

CD op de kaart

 

je kan dom weg zeggen er zit een bug in de software die je verholpen wil hebben

aangepast door pukje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Soktic,

 

Zoals al veel vaker aan je verduidelijkt. Het is niet door een wijziging van de zijde van de klant dat het produkt niet meer werkt zoals eerder, edoch is het produkt gewijzigd door de aanbieder en wel door een nieuwe functionaliteit in het produkt aan te brengen. Deze functionaliteit was eerder niet aanwezig en benadeelt de client en bevoordeeld aanbieder.

 

Dus ja er is sprake van contractbreuk en nee client in deze niets te verwijten.

 

@pukje excuseer me je was met net voor

aangepast door joop001
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich begrijp ik je verhaal. Echter er zijn wel enkele aantekeningen:

- CD heeft nooit de Smartwi ondersteunt aangeraden oid. Dat was TVV weliswaar een zuster maar niet CD, dus biedt dit alleen mogelijkheden voor TVV abbo's

- wbt koppelverkoop daar valt over te twisten. Want weliswaar gebruikt CD het woord ondersteuning en sluit zij in woord niet het gebruik van niet gecertificeerde ontvangers uit. Maar dat doet zij wel door haar daad en wel door het verzenden van een codesignaal met haar zendsignaal met als doel het gebruik van de niet gecertificeerde ontvanger te beperken. Waardoor de abbonnee feitelijk gedwongen wordt om een gecertificeerde ontvanger te kopen wil hij ongestoord van zijn geleverd produkt (tv/radio-ontvangst) kunnen genieten. Dit nu lijkt mij een vorm van koppelverkoop. Daarnaast zou je kunnen stellen dat er sprake is van koppelverkoop wil je na invoering van de limitering op je andere tv/radio's gebruik blijven maken.

- je kan niet alleen de hoogte van de limitering bediscuseren alswel ook wel de legitimiteit daarvan. Want immers je hebt een overeenkomst gesloten voor tv/radio ontvangst in de huiselijk kring. Zonder dat daarbij een limitering bij in is bedongen door aanbieder van de overeenkomst. Daarbij moet je constateren dat aanbieder nog nimmer enige actie heeft ondernomen van juridische aard tav de aanbieders van commerciele shares. Dit ligt eerder voor de hand dan de thans ingeslagen weg.

 

Dan blijft mijn vraag overeind of TV Vlaanderen ooit heeft aangegeven dat dit gecertificeerd is. Koppelverkoop is nog geen sprake van, zij garanderen de werking dmv van haar ontvangers. Het is niet zo dat ze stellen "als u een kaart van ons koopt dan **moet** u van ons een gecertificeerde ontvanger kopen"

 

Voor wat betreft je laatste punt heb je helemaal gelijk. In de algemene voorwaarden van 1 juni 2011 staat in artikel 52 het volgende :

 

 

53. Op de door de Klant uit hoofde van zijn Abonnement/Inschrijving ontvangen

televisieprogramma’s en de gebruikte encryptiesoftware rusten intellectuele

eigendomsrechten. De programma’s mogen alleen in Nederland en in de

privé-sfeer van de Klant worden ontvangen. Iedere andere bestemming of

ieder ander gebruik van de programma’s en/of encryptiesoftware en/of het

signaal – daaronder begrepen het kopiëren, verhuren, uitlenen, gecodeerd of

ongecodeerd doorzenden (aan bijvoorbeeld andere huishoudens), het bewerken

van de encryptie, het commercieel delen van de smartcard (cardsharing)

en de vertoning in het openbaar (waaronder bioscoopvertoning, televisieuitzending,

vertoning in verenigings- of schoolverband, cafés, restaurants,

gemeenschappelijke ruimtes) – is, behoudens wettelijke uitzondering, zonder

toestemming van de rechthebbenden verboden en wettelijk strafbaar gesteld.

 

 

Het commercieel delen wordt niet toegestaan. In mijn ogen terecht! Vraag is dan alleen of dan voor het niet commercieel sharen van de kaart in huis 4SID's vrijgeven voldoende is voor een "normaal" gezin. Tegen die tijd wil ik CD nog wel eens de vraag stellen en ben dan wel benieuwd op hun antwoord.

aangepast door GerjanT

Visiosat Bisatellite G4 Quadro, 4 quad ALPS LNB's, DM7020HD & DM500HD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...