Ga naar inhoud


schotel plaatsen en uitrichten Ile Rousse noord corsica


hhh
Ga naar oplossing Opgelost door Sprietje,

Aanbevolen berichten

Wil deze zomer een schotel plaatsen bij vakantiehuisje in Ile Rousse noord Corsica. Heb nog een triax 64 cm schotel van een recreatiepakket en een duo lnb. Aangezien cds aan het schuiven is met zenders wil ik ook astra 3 kunnen ontvangen. Nu hangt er nog een schotel, dacht ook ong 64 cm met een enkele lnb voor astra 1.  Ben van plan de sd ontvanger te vervangen door hd ontvanger. Is 64 cm groot genoeg voor astra 3 daar? Zo ja welke elevatie en hoe moet ik de duo lnb uitrichten? Graag advies.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Oplossing

Beste hhh

 

Ik heb de zaak voor je uitgerekend:

Je hebt op Corsica geen grotere schotel nodig dan in Nederland dus je kunt beide satellieten ontvangen met een 64cm-schotel.

 

Je kunt de duo-lnb van CanalDigitaal daar gebruiken maar je moet wel de kop van de Astra 3 in de klem van de schotel zetten omdat de afstand van de twee koppen niet helemaal klopt op Corsica. Bovendien heb je voor de Astra 3 meer signaal nodig.

Dit wil dus het volgende zeggen:

Je moet de kop van de Astra 3 (23,5) in de klem zetten, zie afbeelding.

De duo-lnb moet 10 graden schuin gezet worden, d.w.z de rechter kop moet 7mm lager staan dan de kop die in de klem zit als je naar de binnenzijde van de schotel kijkt.

 

De schotel staat nu op de Astra 1 (19,2) uitgericht schrijf je. Je moet de elevatie van de schotel 1,5 graad laten zakken. Dat is zeker bij een Triax prima af te lezen. Verder moet je schotel dus naar de Astra 3 gedraaid worden. Hiervoor moet je de schotel 6 graden naar het oosten draaien. Dat is een verdraaiing van 2mm op een mast van 40mm diameter.

 

Is de schotel groter dan een Triax 64 (60cm breed en 68cm hoog), dan werkt de duo-lnb van CanalDigitaal niet. Dan zul je een duo-lnb voor een 80cm-schotel moeten kopen.



 

post-60869-0-98939200-1360941293_thumb.jpg

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Sprietje,

Dank voor snelle reactie. Ga het in juni uitproberen. Denk eerst op de grond met campingstatief en daarna het platte dak op. Laat nog weten of het gelukt is. Begrijp dat als de oude schotel vrijwel gelijk is aan de triax dat ik die dan kan gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je zou de oude schotel kunnen gebruiken .maar de enigste belemmering

die je kan tegen komen is dat de lnb houder van de schotel  te dik is

Volgens de wet van Bartjens moet het kunnen

 

En met de vriendelijke groeten Hendrik

 

En Is je Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 jaren later...

Satellietontvangst heeft aanntal jaren prima gefunctioneerd. Heb alleen een maximum mono bloc xo-31 gebruikt. Mijn dochter is nu op Corsica en geeft aan dat ze een aantal zenders niet kan ontvangen op Astra 3. Gaat volgens mij om de zenders met verticale polarisatie. Op Astra 1 is verticaal en horizontaal wel te ontvangen. Zou de lnb stuk kunnen zijn? Ga over twee weken zelf die kant op kan dan nieuwe lnb meenemen. Zijn wel bij de buren op dak bezig geweest kan ook zijn dat schotel iets verschoven is maar npo 1 en npo 3 bijvoorbeeld en zenders op astra 1 goed te ontvangen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klinkt vreemd. Canal Digital heeft redelijk wat frequentiewijzigingen uitgevoerd. Is de ontvanger voorzien van een nieuwe zenderlijst? Het is uiteraard mogelijk dat de schotel iets verschoven is of dat de maximum mono bloc xo-31/ontvanger defect is. In deze situatie is het beste om met eigen ogen te kijken wat er aan de hand is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je schrijft: Heb alleen een maximum mono bloc xo-31 gebruikt.
Is dat het monoblock dat er altijd op gezeten heeft of is die nieuw geplaatst?

 

Het zou kunnen dat de schotel iets vergaan is maar niet veel, je ontvangt immers nog steeds de Astra 19,2 en 23,5.

De verticale polarisatie van de Astra 23,5 kan wel eens iets zwakker door komen zodat die nu net niet te ontvangen is.

 

Zou je de signaalkwaliteit eens door kunnen geven van NPO 1 en 3 op de Astra 23,5?

 

Dat je je draadje nog terug hebt kunnen vinden na 6 jaar, knap hoor.

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mono block  vanaf het begin. Op NPO 1 is signaal 65% en kwaliteit 71%. Weet zelf niet meer hoe hoog dat vorig jaar was. Dacht niet veel hoger. Ontvanger is homecast 2100. Is het mogelijk dat ontvangst verticaal geen signaal aangeeft en de horizontale zenders wel beeld en dus signaal en kwaliteit aangeven door kleine verschuiving van schotel. Denk sowieso verstandig om andere lnb mee te nemen? Kan kabel ook zulke problemen geven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met een kwaliteit van 71% zit het wel goed en het ziet er niet naar uit dat de schotel verdraaid is. Het lijkt er dus op dat de lnb de verticale transponders van de Astra 23,5 niet meer weer geeft.
Met een nieuwe lnb zal het probleem wel opgelost zijn en ja, die kun je maar het beste uit Nederland meenemen. In Frankrijk is dat geen gangbare combinatie, de Astra 19,2 en 23,5.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ben op Corsica. Lnb vervangen en de kabel ook. Zaten ook allemaal kleine haarscheurtjes in de buitenmantel van de kabel. De lnb was ook iets verdraaid. Opnieuw uitgericht heb nu s 83% en Q 100%. De verticale kanalen doen het ook weer. Lijkt dus opgelost. Dank voor de hulp! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...