Jump to content

ton68

Members
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

About ton68

 • Rank
  Sat4all Regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  achterhoek
 • Interesses
  satelliet

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ton68

  Zomertijd, oops...

  Ja allemaal watjes iedereen en alles behalve Penthe uit Spanje........
 2. ton68

  Zomertijd, oops...

  Beste Penthe, Houdt nou eens op om alleen voor jezelf te spreken er zijn mensen genoeg die last hebben van het verzetten van de klok punt... niet iedereen is hetzelfde de 1 valt al om na 1 flesje bier de ander staat nog rechtop na een halve krat. Sommige mensen worden lekgeprikt door muggen sommige niet.
 3. ton68

  Zomertijd, oops...

  Corona lost al veel op daar kunnen jullie beide goed mee overweg neem ik aan... veel ervaring mee ook? is ook maar een klein "dingetje"niet zeuren joh... in Spanje lost Darwin al veel op (Cynic mode off)
 4. ton68

  Zomertijd, oops...

  Heb jij gelezen wat ik schrijf? nee dus want de reactie is nog dommer als de eerst reactie die je gaf. Teveel Spaanse wijn gedronken?
 5. ton68

  Zomertijd, oops...

  zomaar even een opmerking die dus totaal nergens op slaat Penthe is kennelijk arts en weet precies hoe een metabolisme van alle mensen werkt. Man denk vooraf even na voordat je dit soort onzin gaat uitkramen.
 6. ton68

  Zomertijd, oops...

  Klopt niet geheel. Als je op vakantie gaat zit je in een ander ritme(eet/slaap je vaak anders) mijn familie woont bijna allemaal in Engeland daar is het 1 uur vroeger. Ik heb daar weinig last van als ik er bijvoorbeeld een week ben. Maar als je in een vast ritme zit en bijvoorbeeld om 08:00 op je werk moet zijn eet je als op een ander tijdstip (eerder/later dan de dagen ervoor) voor de omzetting zomer cq wintertijd. Ik heb er niet echt last van maar duurt bij mij zeker 2 weken voordat mijn ritme weer op de rit is. Bij sommige mensen kan dit echt veel last geven vogels etc gaan ook niet eerder/later zingen dus het metabolisme moet zich aanpassen dit gaat bij iedereen anders.
 7. Soms moet je geduld hebben en een paar keer de box afkoppelen en weer opnieuw aansluiten, ik ben er met een dreambox ook eens mee aan het knoeien geweest en opeens lukte het. of zoek anders op internet een andere versie van Dreamup bijvoorbeeld Japharflasher die is te gebruiken voor clones en originele modellen. Tevens is er nog de optie recover bad sections bij extra's (in Dreamup) Weggooien lijkt mij niet nodig als je verbinding kunt maken moet je in theorie een image kunnen herstellen.
 8. Dat bedoel ik niet misschien formuleer ik het verkeerd. Ik zou een nieuwere image erop zetten omdat de techniek nou eenmaal niet stilstaat en o.a. bepaalde plug inns niet meer worden geupdate in jouw huidige image en niet meer goed of helemaal niet meer werken. Beeldkwaliteit veranderd inderdaad (meestal) niet ligt ook aan de bron waar je naar kijkt HD/SD dan heb je ook nog verschillende resoluties Duitsland bijvoorbeeld meestal 1280x720. Met een nieuwere 4K box ga je zeker verschil zien. Die kosten heden ten dage ook niet meer veel.
 9. Mooi dat het is gelukt. Toch zou ik persoonlijk een meer up to date image installeren. Ook de beeldkwaliteit van zo'n oude box (en achterhaald image) laat nogal te wensen over aangezien er geen enkele driver update in jouw oude PLI image zit en de techniek niet heeft stilgestaan.
 10. Ik denk ook dat je box te warm wordt. Als je fan het doet kan het best eens zijn dat dat image een keer corrupt is geraakt. 2.0 is aardig gedateerd. Misschien moet je een ander image proberen. Het image van PURe2 is een leuk image en is nog geüpdate voor jouw box. kijk er maar eens naar. http://www.pur-e2.club/OU/images/index.php?dir=6.3/dreambox/
 11. Verse installatie is meestal het verstandigst. Om optimaal gebruik te maken van een SSD moet je in de bios ook van uefi naar ahci aanzetten en dan pas installeren. Als je dit verschil in snelheid bekijkt met een benchmark programma zie je dat ahci echt sneller werkt en dat is ook de bedoeling van het hele gebeuren niet alleen sneller opstarten. Er zijn wel truken om dit achteraf te doen maar schone installatie is altijd de voorkeur. Of je dit met een clone programma kunt instellen is mij niet bekend.
 12. Vreemd plaatjes zijn inderdaad klein maar toch heel goed leesbaar
 13. Als je op het "plaatje" klikt kun je ze wel zien
 14. Klopt, via je eigen schotel zal het altijd scherper zijn dan via een app, stream, internet enz.
 15. Beste Pieterrr, met Dreamset is dit vrij eenvoudig zelf te doen en ook beter dit even te proberen zodat je het zelf in de toekomst ook kunt. Er staan genoeg kant en klare lijsten op het forum die je kunt gebruiken. Eigenlijk is het een kwestie van Dreamset installeren en 1 malig configureren als je dan een zenderlist download en deze ergens op je pc opslaat. Dan hoef je deze alleen maar uit te pakken en het lamedb in te laden in Dreamset die schrijf je dan naar je box. Ik weet niet welk image je draait maar veel Images hebben in de feeds ook de settingslijsten staan die je zeer eenvoudig kunt downloaden die zich dan zelf installeren. o.a. PLI menu-applicaties-(groene knop) downloaden plugins -settings daar een lijst kiezen en eenvoudig installeren. Dit werkt bij de meeste images ongeveer hetzelfde. kijk hier maar even of je ermee verder komt. http://www.dreamset-editor.com/index.php
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy