Jump to content

ton68

Members
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ton68

 1. ton68

  Zomertijd, oops...

  Ja allemaal watjes iedereen en alles behalve Penthe uit Spanje........
 2. ton68

  Zomertijd, oops...

  Beste Penthe, Houdt nou eens op om alleen voor jezelf te spreken er zijn mensen genoeg die last hebben van het verzetten van de klok punt... niet iedereen is hetzelfde de 1 valt al om na 1 flesje bier de ander staat nog rechtop na een halve krat. Sommige mensen worden lekgeprikt door muggen sommige niet.
 3. ton68

  Zomertijd, oops...

  Corona lost al veel op daar kunnen jullie beide goed mee overweg neem ik aan... veel ervaring mee ook? is ook maar een klein "dingetje"niet zeuren joh... in Spanje lost Darwin al veel op (Cynic mode off)
 4. ton68

  Zomertijd, oops...

  Heb jij gelezen wat ik schrijf? nee dus want de reactie is nog dommer als de eerst reactie die je gaf. Teveel Spaanse wijn gedronken?
 5. ton68

  Zomertijd, oops...

  zomaar even een opmerking die dus totaal nergens op slaat Penthe is kennelijk arts en weet precies hoe een metabolisme van alle mensen werkt. Man denk vooraf even na voordat je dit soort onzin gaat uitkramen.
 6. ton68

  Zomertijd, oops...

  Klopt niet geheel. Als je op vakantie gaat zit je in een ander ritme(eet/slaap je vaak anders) mijn familie woont bijna allemaal in Engeland daar is het 1 uur vroeger. Ik heb daar weinig last van als ik er bijvoorbeeld een week ben. Maar als je in een vast ritme zit en bijvoorbeeld om 08:00 op je werk moet zijn eet je als op een ander tijdstip (eerder/later dan de dagen ervoor) voor de omzetting zomer cq wintertijd. Ik heb er niet echt last van maar duurt bij mij zeker 2 weken voordat mijn ritme weer op de rit is. Bij sommige mensen kan dit echt veel last geven vogels etc gaan ook niet eerder/later zingen dus het metabolisme moet zich aanpassen dit gaat bij iedereen anders.
 7. Soms moet je geduld hebben en een paar keer de box afkoppelen en weer opnieuw aansluiten, ik ben er met een dreambox ook eens mee aan het knoeien geweest en opeens lukte het. of zoek anders op internet een andere versie van Dreamup bijvoorbeeld Japharflasher die is te gebruiken voor clones en originele modellen. Tevens is er nog de optie recover bad sections bij extra's (in Dreamup) Weggooien lijkt mij niet nodig als je verbinding kunt maken moet je in theorie een image kunnen herstellen.
 8. Dat bedoel ik niet misschien formuleer ik het verkeerd. Ik zou een nieuwere image erop zetten omdat de techniek nou eenmaal niet stilstaat en o.a. bepaalde plug inns niet meer worden geupdate in jouw huidige image en niet meer goed of helemaal niet meer werken. Beeldkwaliteit veranderd inderdaad (meestal) niet ligt ook aan de bron waar je naar kijkt HD/SD dan heb je ook nog verschillende resoluties Duitsland bijvoorbeeld meestal 1280x720. Met een nieuwere 4K box ga je zeker verschil zien. Die kosten heden ten dage ook niet meer veel.
 9. Mooi dat het is gelukt. Toch zou ik persoonlijk een meer up to date image installeren. Ook de beeldkwaliteit van zo'n oude box (en achterhaald image) laat nogal te wensen over aangezien er geen enkele driver update in jouw oude PLI image zit en de techniek niet heeft stilgestaan.
 10. Ik denk ook dat je box te warm wordt. Als je fan het doet kan het best eens zijn dat dat image een keer corrupt is geraakt. 2.0 is aardig gedateerd. Misschien moet je een ander image proberen. Het image van PURe2 is een leuk image en is nog geüpdate voor jouw box. kijk er maar eens naar. http://www.pur-e2.club/OU/images/index.php?dir=6.3/dreambox/
 11. Verse installatie is meestal het verstandigst. Om optimaal gebruik te maken van een SSD moet je in de bios ook van uefi naar ahci aanzetten en dan pas installeren. Als je dit verschil in snelheid bekijkt met een benchmark programma zie je dat ahci echt sneller werkt en dat is ook de bedoeling van het hele gebeuren niet alleen sneller opstarten. Er zijn wel truken om dit achteraf te doen maar schone installatie is altijd de voorkeur. Of je dit met een clone programma kunt instellen is mij niet bekend.
 12. Vreemd plaatjes zijn inderdaad klein maar toch heel goed leesbaar
 13. Als je op het "plaatje" klikt kun je ze wel zien
 14. Klopt, via je eigen schotel zal het altijd scherper zijn dan via een app, stream, internet enz.
 15. Beste Pieterrr, met Dreamset is dit vrij eenvoudig zelf te doen en ook beter dit even te proberen zodat je het zelf in de toekomst ook kunt. Er staan genoeg kant en klare lijsten op het forum die je kunt gebruiken. Eigenlijk is het een kwestie van Dreamset installeren en 1 malig configureren als je dan een zenderlist download en deze ergens op je pc opslaat. Dan hoef je deze alleen maar uit te pakken en het lamedb in te laden in Dreamset die schrijf je dan naar je box. Ik weet niet welk image je draait maar veel Images hebben in de feeds ook de settingslijsten staan die je zeer eenvoudig kunt downloaden die zich dan zelf installeren. o.a. PLI menu-applicaties-(groene knop) downloaden plugins -settings daar een lijst kiezen en eenvoudig installeren. Dit werkt bij de meeste images ongeveer hetzelfde. kijk hier maar even of je ermee verder komt. http://www.dreamset-editor.com/index.php
 16. Ben ik niet helemaal met je eens. Stb's worden steeds sneller en je kunt er simpelweg meer mee met diverse plug inn's een Linux box is gewoon een pc daar kun je ook veel meer mee dan alleen internetten. Als je alleen tv gaat kijken voldoet elke hd/uhd box dan hoeft de fabrikant ook geen snellere chips, processors etc. erin te zetten. Daarbij wil niet iedereen allemaal verschillende apparatuur met op zijn beurt weer een extra afstands bediening.
 17. Voor de hobby natuurlijk best leuk om een antieke box van nieuwe (maar verouderde) firmware te voorzien, maar voor de prijzen die je tegenwoordig betaald voor een 4 k box is dit m.i. niet de moeite waard. Je koopt al een 4K box onder de € 100,- op MP al een recentere (hd) box voor minder dan de helft. Ook al krijg je de firmware erop zal veel niet meer werken gezien het beperkte flash geheugen en het feit dat er 0,0 updates volgen. You tube zal waarschijnlijk al niet meer werken. Voor iemand die alleen reguliere tv kijkt op een hd tv is de box zeker nog bruikbaar.
 18. leuk maar volgens mij is dit forum niet Arabisch georiënteerd.
 19. Beste Penthe, Dan kun je overal wel aan gaan twijfelen wat je installeert. Met een apk bestand haal je echt niet zomaar een virus o.i.d. binnen. Meeste Android kastjes zij sowieso hobby achtig met vaak eigen Android versies etc. daar zou ik niet veel ondersteuning van verwachten. Grote fabrikanten als Sony,Samsung e.d. doen er al maanden over een patch/update uit te brengen. Zo'n kastje van een paar euries kun je weinig van verwachten. Misschien een Nvidia shield maar da's ook kwalitatief wat anders.
 20. Originele Engelse Sky UK stb. Staat bij mij stof te vergaren. Familie van mij in de UK heeft deze box in gebruik gehad. 20 tot 30 euro lijkt mij een redelijke prijs.
 21. Ik vindt het niet zo vreemd dat CD indexeert. in zo goed als alle Cao's gaat men er op vooruit. Beetje naïef om te denken dat CD alles voor dezelfde prijs kan handhaven ook hun werknemers zullen een loons verhoging krijgen en de kosten van o.a servers etc. worden er echt niet voordeliger op. En elk commercieel bedrijf belast dit soort kosten door aan haar klanten, daar is echt niets vreemds of nieuw aan. Alternatief FTA , I-Net etc.
 22. Mijn app kan ik ook weer gebruiken op tablet/telefoon en Sony tv. Canal Digitaal heeft mijn account een reset gegeven nu werkt inloggen weer.
 23. Die app is er allang voor bepaalde merken TV's logisch dat ze die ook voor andere fabrikanten gaan maken, maar dat lost mijn probleem nog niet op.
 24. Net even de app gedownload op mijn Apple I pad Pro (ook splinternieuw toestel) ook hier lukt niets. Kan niet anders concluderen dan dat mijn account daar op slot zit.
 25. Ik heb een Samsung Galaxy A8 wat een vrij nieuw toestel is daar werkt die niet op, op de pc niet een tablet met Android 6 niet (die ca 5 maanden geleden prima werkte met deze app) ik heb het geprobeerd op een Motorola met Android 9. Ik denk dat er of iets niet goed staat in mijn account (aan de kant van CD) ofwel de app deugt voor geen meter als die bij de een wel werkt en bij de ander niet. Met de Sony tv app kom ik ook niet verder terwijl die bij Donkeyman wel werkt. Als ik de QR code scan krijg ik wel en pincode alleen heb ik geen idee wat ik daarmee moet doen aangezien inloggen op de tv dus ook niet lukt. De dame die ik eerder aan de chat had zij er is geen app voor Sony terwijl ik die toch echt op mijn tv heb gezet gisteren avond. Ik denk dat er maar wat wordt "aangeknoeid" Ik maak me er niet zo druk om aangezien de smart card wel werkt maar goed is dit natuurlijk geenszins. chatten is ook geen pretje je zit steeds minimaal 5 tot 10 minuten te wachten tot je weer eens een antwoord krijgt.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy