Ga naar inhoud


stevenvc19

Lid
  • Items

    387
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Alles dat geplaatst werd door stevenvc19

  1. Ik bespreek de gegeven feedback met de eigenaar van de installatie en kom er zeker op terug wanneer we de uiteindelijke opstelling deze zomer uitvoeren.
  2. Inderdaad een prime focus schotel hoogstwaarschijnlijk reeds uitgelijnd op 28.2
  3. @Tonskidutch: Ik zal degene zijn die alles komt installeren. Dat moet op zich allemaal wel lukken. Ik heb alleen geen ervaring met TVV en CI+ modules, dat is voor mij een grijze zone. Eens alles draait kan er weinig misgaan, lijkt me. Op misschien af en toe eens een reboot na. Jij spreekt trouwens over 4 CI+ modules, mocht dat lukken zou het ook allemaal makkelijk zijn, maar volgens mij is de bottleneck het feit dat je via de website van TVV tot slechts 3 tv's een decoder of CI+ module kan aanvragen. @Sprietje Er is een schotel van 180cm aanwezig. Misschien dat Astra 2 UK Beam er wel deels door komt, dat ontdek ik op het moment zelf. Is ook geen prioriteit. Het antwoord van @Codx en @bellejt ligt in lijn met wat ik in mijn hoofd had. Misschien moet ik mijn vragen specifieker stellen: Maximale aantal streams dat zo'n CI+ kan decoderen is 2 neem ik aan? terwijl een kaart in Oscam er 3 aankan. Ik ben niet van plan om via oscam te werken. CI+ module lijkt me veel makkelijker. Wat is er bijzonder aan de decoders van TVV zelf? Ik neem aan dat die dicht getimmerd zitten dus geen HDD delen over een netwerk via deze decoders? Enige voordeel van hun eigen decoder te gebruiken lijkt me dat de internetzenders (voor zover er stabiel internet is) via de zenderlijst bekeken kunnen worden? En dat de zenderlijst automatisch geupdated wordt. Brengt me naadloos bij volgende vraag: in enigma2 bestaat er geen auto update van de TVV zenderlijst neem ik aan? Altijd zelf een zenderlijst maken of downloaden van internet? ( = manuele tussenkomst) Bedoeling is dat ik, eens alles geinstalleerd is, het kan achterlaten zoals het is en er geen extra handelingen meer bij komen kijken, op het af en toe misschien eens updaten van een zenderlijstje hier en daar. De eindgebruiker moet gewoon zijn tv aanzetten en kiezen op welke zender hij wil kijken. Geen gedoe met aanmeldgegevens of apps die vastlopen. (anders had ik hen wel gewoon wat chromecasts gegeven)
  4. Het zijn niet allemaal smart tv's EN het systeem moet gebruiksvriendelijk zijn... Ik zie bij die app's meteen problemen met internetverbindingen, inloggegevens... updates... En ik wens geen 24/7 helpdesk te worden Daarom dacht ik "niets zo betrouwbaar als satellietsignaal"
  5. Astra 3 sowiso. extra sat posities zoals Astra 1 zijn een extra maar steeds welkom. We spreken over regio Murcia - Spanje. Ik zou evt de DVB-T zenders dan ook toevoegen via E2 streaming (maar dat maakt de zaak nog complexer)
  6. Misschien een niet onbelangrijk detail: Het gaat om een installatie in het buitenland. dwz: Internet onbetrouwbaar en geen mogelijkheid tot Vlaamse kabel tv
  7. Beste forumleden, Technische vraag mbt TVV installatie. Een kennis wenst een totaal van 4 tot 5 tv's in zijn woning plaatsen. We gaan er van uit dat er nooit naar meer dan 2 -of heel uizonderlijk 3- televisies tegelijk gekeken zal worden. TV Woonkamer TV Keuken TV Slaapkamer 1 TV Zithoek (evt TV Extra slaapkamer 2) Ik sta in voor de installatie. Wat lijkt jullie het beste? Er kunnen maximaal 3 decoders of CI+ modules aangekocht worden bij een TVV abonnement. Er dient geen "on demand" video of tralala'tjes geinstalleerd te worden. Enkel linear tv kijken (en af en toe eens een programma opnemen). Voor de tv in de woonkamer zou ik een decoder van TVV voorzien zodat hier altijd zonder problemen van zenderwijzigingen en ontvangstparameters gekeken kan worden. Voor de overige 2 "aansluitingen" zou ik ook een TVV decoder kunnen aankopen maar dan kunnen er maximaal 3 tv's aangesloten worden. Om die reden twijfel ik over CI+ modules evt in combinatie met een Enigma2 receiver. (FYI: Ik heb zelf ervaring met E2 receiver maar kijk zelf uitsluitend FTA. Ik gebruik zelf één volledig aangesloten E2 ontvanger en stream dan alle zenders via SAT-IP functie naar een tweede receiver in de slaapkamer) Gezien er in praktijk voor 99% van de tijd max 2 televisies zouden kunnen aanstaan dacht ik dat 2 CI+ modules in een E2 receiver misschien beter zouden zijn, zodat ik de overige tv's kan aansluiten via SAT-IP principe? Zou dan als volgt gaan: TV Woonkamer via decoder TVV TV in de slaapkamer 1 via CI+ TV zithoek gestreamt via Slaapkamer 1 TV Keuken via CI+ TV Slaapkamer 2 gestreamt via Keuken Er van uitgaande dat de combinaties hierboven beschreven zich nooit gelijktijdig voordoen (gezien de kaart dan in strafmodus gaan) Dit houdt in dat alle ontvangers evt aan een centrale HDD geraken om evt al eens een opgenomen programma via TV Woonkamer te benaderen En dat zonder heen en weer zeulen met CI+ modules alle tv's bekeken kunnen worden. Nadeel is misschien dat de E2 ontvangers niet automatisch de nieuwe zenderlijsten van TVV Downloaden en ook niet automatisch de SAT-IP functie updaten bij transponder of parameterwissels? Zijn er leden die goede raad en evt Do's en Don'ts kunnen geven? Alvast bedankt!
  8. Maar als je van 28.2E naar 30W schakelt zoals ik, is het een wereld van verschil
  9. Ik merk dit ook, ik draai de schotel steeds op een horizontale transponder. in OpenATV kan je dit ook zien, er staat een aftelklokje tijdens het draaien. Deze geeft weer hoe snel de schotel draaid en hoe lang het nog duurt eer deze op de gewenste satelliet uitgericht is.
  10. Hey MrDish, waarom probeer je ons niet gewoon uit te leggen wat je van plan bent? Iedereen hier op het forum staat denk ik wel open voor experimenten en knutselideeën. Misschien kunnen we je dan gerichter helpen met je vragen? ik knutselde vroeger met de kleine zonnepaneeltjes die in tuinverlichting zat. Je kan daar inderdaad ook met een zaklamp op schijnen, of een andere vorm van kunstlicht op laten vallen waardoor deze elektriciteit opwekt. Het is maar wat je met die energie wil doen?
  11. ik was opzoek naar een melding van Ceesv in de rubriek transpondernieuws en kwam op dit onderwerp terecht. Ceesv heeft eens gemeld dat een Duits radiostation in 5.1 begon uitzenden via satelliet. Ik heb uiteindelijk in mijn ontvanger gevonden dat het om SWR2 5.1 gaat. voor zover ik terugvind is dit het enige station dat via sat in 5.1 uitzendt? edit: kan ook een post van de vrije Fries geweest zijn.
  12. Ik ben ondertussen toch al een nieuwsbericht tegengekomen: https://www.adslzone.net/noticias/streaming-tv/astra-hd-plus-television-satelite/
  13. Met Mundoplus als bron moet je soms oppassen. Die schrijven niet altijd correcte of op betrouwbaarheid te controleren informatie. Zou alleszins een fijne toevoeging zijn aan het zenderaanbod
  14. Ben ik me volledig van bewust, uiteraard 😁
  15. Dat is duidelijk. Bedankt voor de feedback
  16. Even dit oude draadje bovenhalen… weet er iemand waar er info te vinden is over het huidige aanbod aan zenders die TVV op heden uitzendt met 5.1 geluid? Op hun website vind ik niet meteen info terug. Ik heb zelf geen TVV dus kan het niet testen
  17. Het enige wat dit ding kan verhitten is -misschien, met veel geluk- een discussie in dit draadje 🙂
  18. Volgens Wat ik op het internet lees zou het kunnen verbinden met ieder wifi netwerk, ook al is het netwerk met een wachtwoord beveiligd. Dit zou het doen volgens een “verborgen veiligheidsprotocol” op die manier kan je zelf van ieder Wi-Fi-netwerk gebruik maken. ik geloof er geen barst van. Eerlijk gezegd.
  19. Ik heb Tonski als oplossing geselecteerd voor de uitgebreide uitleg. Psychosammie heeft evenwel ook bijgedragen tot de oplossing door zijn antwoord op mijn vraag of de snelheid van de tape er toe doet. Ik heb deze avond het cassettedeck nog eens open gemaakt, een kleinere diameter aandrijfsnaar geinstalleerd en de snelheid van de motor een extra beetje bijgeregeld om synchroon te lopen met een ander referentienummer op CD. Ook de BIAS instellingen heb ik nogmaals gecontroleerd en heb de opname die ik voordien op cassette opgenomen had opnieuw op de tape gezet. Het resultaat is een wereld van verschil. Het "gejengel" zat hem enkel in de hoge tonen en dat is bij de nieuwe opname quasi niet meer het geval. Het resultaat klinkt zoals het -voor mijn oren- hoort bij een audiocassette. Dank aan jullie beiden voor het meedenken. Ik ga dankzij jullie nog veel plezier beleven aan dit cassettedeck.
  20. Dag Forumleden, Ik kreeg onlangs van een collega een cassettedeck (Kenwood KX 1010) waarvan de aandrijfsnaar vanaf de motor stuk was. Deze snaar heb ik vervangen, waarna het deck weer speelt. Ik merkte dat het deck te traag draaide en heb daarom aan de hand van een cassette "op het oor" de snelheid van de motor aangepast door aan de potmeter te draaien tot de muziek hoorbaar hetzelfde ritme had als hetzelfde nummer dat ik als referentie van een CD heb beluisterd. Uiteraard is dit natte vinger werk en werkt een professional met een referentietape en een meter die de output frequentie meet. Wanneer ik sommige andere oudere (30 jaar oude zelf opgenomen tapes -cassette type II Maxell-) afspeel hoor ik dat het deck bij sommige nummers nog een heel klein beetje te traag draait maar dat stoort mij in eerste instantie niet zo heel hard. Op één van die oude tapes staat bijvoorbeeld het nummer "You to me are everything" van de Real Thing. De hoge tonen klinken een beetje vervormd maar niets wat echt stoort. Een cassette mag je niet vergelijken met de kwaliteit van een CD. Wat mij harder stoort is dat wanneer ik met een nieuwe lege cassette een opname maak (Ook een cassette type II Maxell) met daarop hetzelfde muzieknummer (bron is in dit geval een aangesloten PC) en deze nadien afspeel, dat de hoge tonen van deze opname bij sommige muziekstukken wat vals klinken. Veel slechter dan het cassetje dat al 30 jaar oud is. Zou dit bijvoorbeeld kunnen te maken hebben met het feit dat de tape misschien net niet snel genoeg draait in het deck? Lagere en middenhoge tonen in de muziek klinken overigens wel zeer goed. Als ik het deck professioneel wil laten klinken ga ik deze best bij een professional binnenbrengen. Maar daar leer ik niets van. Daarom stel ik hier de vraag om wat bij te leren. Ik verwacht ook geen cassettedeck van "studiokwaliteit" maar die hoge tonen moeten toch net iets beter kunnen, denk ik. Lang verhaal kort verwoord: Als de tape iets sneller draait tijdens het opnemen, gaan hogere tonen dan "zuiverder" opgenomen worden?
  21. stevenvc19

    Antenne TV

    Ik kan even niet meer volgen, digitaal kijker. TVV gebruikt momenteel 4 frequenties. kanaal 43 en 44 (Mux1) + Kanaal 46 en 47 (mux2) dan is er nog de RTBF op kanaal 42. dat laat toch nog voldoende kanalen (21 tem 41 + 45) over om de beeldkwaliteit te verbeteren. mochten ze overschakelen op een SFN (Single Frequency Network) in combinatie met de HEVC compressietechniek kunnen ze het bolwerken met de 4 frequenties die ze reeds gebruiken.
  22. stevenvc19

    Antenne TV

    Waarom zou TVV niet meer dan 2 frequenties kunnen krijgen?
  23. stevenvc19

    Antenne TV

    Ik kan bevestigen dat toen ik de laatste keer (bij kennissen) ik naar Antenne TV gekeken heb (vorige week) het signaal nog steeds in belabberde SD kwaliteit was.
  24. Ik las zonet artikel via onderstaande link. Het artikel is zeer summier en eigenlijk niets waard. Het valt me op dat er zeker geen reclame wordt gemaakt voor sat tv mbt het grote aantal interessante FTA kanalen... We mogen natuurlijk niet vergeten dat HLN een onderdeel van het VTM-huis is en VTM zijn eigen kijkers niet wil versluizen naar andere spelers op de televisiemarkt. Daarom wordt er ook enkel reclame/info gegeven over de andere technologieën waarmee tv gekeken kan worden. Niet toevallig allemaal technologieën waar VTM ook mee te bekijken valt. https://www.hln.be/tech/is-satelliet-tv-nog-van-deze-tijd-waarom-zou-je-wel-niet-voor-deze-technologie-kiezen~ad58123b/
  25. Kan je via je pc niet in de mappenstructuur van je DM One geraken? Misschien is daar iets van Kodi achtergebleven, die gegevens zou ik dan verwijderen. Er zijn hier ongetwijfeld forumleden die er meer verstand van hebben dan ik.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...