Jump to content

Zunigkyk

Members
 • Content Count

  452
 • Joined

 • Last visited

About Zunigkyk

 • Rank
  Sat4all Fan

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

988 profile views
 1. @drz Waarom sterven die mensen bij voorkeur op oneven dagen???
 2. In het artikel wordt gesproken over rokers. Bijvoorbeeld: Rokers hebben hogere zorgkosten (3,5 miljard) en gebruiken meer mantelzorg, tenminste, op jaarbasis. De vraag is of die kosten wegvallen als zij stoppen met roken. Zij hebben vaak bovenliggende aandoeningen, bv obesitas. Er worden te veel kosten toegeschreven aan onheil van personen die roken. Dat onheil blijft. Vaak wordt het verzacht door roken. Volgens de rokers is dat zo. In de psychiatrie bijvoorbeeld (en ook in de verpleging!) rookt men zich suf...
 3. Snap je het echt niet? Omdat het meer geld oplevert dan het kost. Zo simpel is dat.
 4. Je moest eens weten hoe gezond ik (roker) eet. Heb gisteren een enorme pan soep gemaakt met een 1/2 kilo prei, een kilo tomaten, kaas en quinoa. Staat stijf van de vitaminen. Houd de dokter uit de buurt.
 5. Hoger pensioen door Corona. Eind 2016 dacht het CBS nog dat Nederlanders in 2023 gemiddeld 20 jaar en 9 maanden zouden leven na hun 65ste verjaardag. Maar die prognose is al bijgesteld naar 20 en een half jaar, toch net wat jonger. Het scheelt 3 maanden op 20,5 jaar. Dat is 1,2%. Of de pensioenleeftijd terug van 68 jaar.
 6. Waarom vraagt de zorgverlener dan naar de bekende weg? Ik ruik op straat nogal eens zwaar geparfumeerde mensen. Die vraag ik toch ook niet: "Heeft U een incontinentieprobleem?". Dat is respectloos.
 7. Je bedoelt dat rokers slecht zijn, werkt er althans naar toe. Het gevolg is dat zij gestigmatiseerd worden, paria's moeten zijn. Het eerste wat een zorgverlener doet is vragen: "rookt U?", waarmee hij/zij meent een (voor-)oordeel te mogen hebben (of, notabene: uitspreken) en discriminatierecht. Persoonlijk zie ik dan graag af van de service. Rokers besparen juist zorgkosten.
 8. Ik heb zo'n vermoeden dat militaire strategen hun wapenarsenaal gaan wijzigen. Als je ziet wat een beetje corona rondsproeien voor effect kan hebben, dan kieper je die dure high-tech toch over boord?! Zelfs een vliegdekschip wordt machteloos.
 9. Dat kost met aangehangen kosten in NL €0,004 per liter (~€4/m3) volgens mijn waterleidingbedrijf. En dat is nog 4x zo duur als de benzine in Venezuela. Ietsje andere vergelijking voor Venezuela: een liter fles drinkwater is er 20x zo duur als een liter benzine. En ze gooien er je tank vol voor letterlijk 1kg appels (per ei erbij krijg je 1 liter extra).
 10. tabaksplant-helpt-bij-vaccin-tegen-coronavirus
 11. Mensen niet zo moeilijk doen! Roken hóórt er bij. Kijk maar naar de allerprimitiefste volken zoals indianen of bataks. Zij roken, en hebben dat niet van westerlingen geleerd. Roken is een oerbehoefte, net als eten en drinken.
 12. Ik geloof niet dat ze die oprolden omdat ze geen goed sigaretten draaiden... Maar omdat ze belasting ontdoken. Als de Staat nou zorgt voor goede kwaliteitscontrole op het product, en dat die publiekelijk bespreekbaar is, dan zou men niet het illegale circuit in hoeven. Vaak kan men daar voor minder geld betere tabakproducten krijgen.
 13. O cookie, je bent vast een goed mens. In dit verband moet ik je toch even het volgend voorval vertellen. Lang geleden was ik tijdje in Pakistan. Zoals je weet is het daar belangrijk om een goed moslim te zijn. Een jonge man van een jaar of 20 schepte op: "Sir! I don't drink. I don't smoke, and... I never touched a woman"
 14. Ja cookie monster, het nut van roken is een persoonlijke zaak. Bij chocolade, bierbietensap en suiker kan je je hetzelfde afvragen. Als de overheid het roken niet zo algemeen verketterde zouden we de geur- en smaakkwaliteiten kunnen optimaliseren. Nu mag er helemaal niet meer over gesproken, laat staan geschreven, worden. Elk vergif in tabak is toegestaan zolang het door de standaardtestmachine komt. Voor de rest wast de RIVM zijn handen in onschuld. Hoe wil je het verschil tussen goed en kwaad duiden als alle pakjes er hetzelfde uit moeten zien? Dat is een uitnodiging voor boeven. Voor feetspillen/partydrugs etcetera hebben we wel een kwaliteitstestinstantie: Jellinek
 15. Per 1 juli moet bovendien alles in een standaardverpakking. Dat betekent in dit geval het weglaten van merk-specifieke beeldmerken, kleuren en lettertypes op de verpakking. Dat gaat er dus uitzien als een DDR staatsproduct. Ik tref de laatste jaren in mijn pakje al vaak een grote varieteit aan kwaliteit aan. Soms veel groffer gesneden, soms met veel 'knoesten', de kwaliteit is helemaal niet constant meer. Wat ik me afvraag: wie doet eigenlijk de kwaliteitscontrole??? Je kan wel zegge dat roken ongezond is, maar als je de handel zo wegmoffelt en op het product niet meer toeziet vallen er nòg meer doden. Dan gaat het dezelfde kant uit als met illegale drugs.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy