Jump to content

Zunigkyk

Members
 • Posts

  809
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

1,923 profile views
 1. Nu ik er over nadenk verklaart dit zijn altijd rustige/bedachtzame gedrag. Zorg dat je niet opvalt. Wellicht dat de door het ijs zakkende eland ook daarom eerst even wacht, de rust doet weerkeren, voordat hij eruit klautert.
 2. Heb ook even gekeken. Elanden haasten zich dus nooit, alsof ze bang zijn moe te worden. Diegene die door het ijs zakte... ik dacht die sterft de verdrinkingsdood, want hij kon niet uit het wak komen. Maar niks hoor, totaal geen paniek. Rustig blijven, even wachten. Uiteindelijk krabbelt hij er toch uit. En schommelt verder alsof het hem dagelijks overkomt. 'tZijn ijskoud-stoicijnse trage beesten die water zorgeloos oversteken door te zwemmen, ze lijken niks last te hebben van koud water. Eigenlijk vind ik ze zwemmend nog het stoerst. Een rennende eland heb ik niet gezien. Lijkt me even zeldzaam als een schaap met 5 poten. Maar misschien is het tactiek, want hij zou daar direct mee opvallen en de aandacht trekken van wolven en beren.
 3. Zo'n formulier had ik dus in de bibliotheek mbv een Medewerker ingevuld en die zouden hem opsturen. Inmiddels zijn we bijna 3 weken verder en heb ik nog steeds geen QRprint ontvangen. Er was sprake van 5 werkdagen... Vandaag maar eens een reserveëxemplaar zelf ingevuld en op de bus gedaan.
 4. Dat was jouw McDonalds momentje 😉
 5. Deze mensen denken zich er uit te redden door nog snel even spouwmuurisolatie aan te brengen. Zelf denken ze hun energieverbruik 50% te verlagen, de handelaar/installateur zegt 30%. Volgens mij zijn ze allebei veel te optimistisch. Nu heb ik zelf een woning van begin vorige eeuw, en die is gerenoveerd naar de eisen van ~1990. Overal dubbel glas. Isolatie van ~6cm op dak, op halfsteense muren 4cm calibel (steenwol-gipsplaat). Eén halfsteense muur kreeg voorzetmuur met noppenfolie ertussen. De vloer heeft minsten 10cm schuim. Desondanks zijn er ook gedeelten die nog steeds uit ongeïsoleerde muren bestaan. Dat zijn echte koudebruggen. Het comfort is verbeterd, zeker acceptabel, maar perfect is het niet. Meer geld investeren in nog dikkere isolatie is volgens mij zinloos. Ik denk dat veel mensen te hoge verwachtingen hebben van isolatiemaatregelen bij oude huizen. Ben benieuwd naar jullie 'succesverhalen' mbt energiebesparing uit naïsolatie.
 6. En denk er om: mondkapje verplicht in het openbaar vervoer.
 7. Ik wacht je OV chipkaart / smartphone ervaringen in spanning af. Ik voel mij in NL ook een buitenlander als het om openbaar vervoer gaat. Mij hebben ze er uit weggepest met al dat ingewikkelde gedoe. In noodgevallen kocht ik een geprint treinkaartje waar je €1 extra voor moet betalen, maar of dat nu ook nog kan?
 8. Eneco: niet belasting op gas verhogen, maar wel belasting elektriciteit verlagen Dat lijkt me een goed voorstel. "Nadeel" is dat mensen met zonnepanelen dan wel wat minder geld uit hoge stroomprijzen kunnen salderen. Maar nog altijd genoeg om er uit te springen met hun investering.
 9. Het punt is dat je (na de discussie) die keuze tot afwijzing moet respecteren. Ik ben zelf overigens gevaccineerd. Mijn ervaring is dat mensen die niet gevaccineerd zijn dat uit zichzelf melden en afstand houden als ik per ongeluk dichterbij kom. Zij hebben dus wel het respect voor andersdenkenden wat ik bij jou mis, c.q. gemist heb. Misschien komt het nog dat je ook respect gaat uitdragen. Ik begrijp uit bovenstaande dat je dat belooft. Modereer ze.
 10. https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterkrachtcentrale_van_Coo-Trois-Ponts Na 5 uur is hij leeg. Ondanks dat het maximaal hoogteverschil 270m is. Zo'n stuwmeer is dus geen seizoenopslag. [Ongeveer het zelfde (kwa capaciteit) kan met batterijen: er komt een 6000MWh batterij in VS; toegegeven die is wel een factor 10 groter dan andere batterijen. https://www.pv-magazine.com/2020/08/14/plan-to-deploy-1500-mw-6000-mwh-storage-project-gets-approval-in-the-us/ ] Het kan nog slechter zoals het plan Lievense: https://nl.wikipedia.org/wiki/Plan_Lievense Die heeft 10m verval nodig en 700km2 (70,000 hectare) nodig om amper 8 uur het NL dagverbruik op te slaan. Stel je eens voor hoe hard dat water moet stromen... daar gaat een hoop van die 10m hoogteverschil van af. Al deze oplossingen zijn ongeschikt voor jaarseizoensopslag. Ze strijken slechts de pieken in het gebruik over 24uur af.
 11. Ik probeer het kort te houden. https://en.wiktionary.org/wiki/anti-vaxxer "A person who opposes vaccination, as for its purported dangerous effects" Dat is een heel neutrale omschrijving. Wat is er mis aan een anti-vaxxer te zijn? Bij https://nl.wikipedia.org/wiki/Wappie staat bovenaan: "Wappie is een pejoratief begrip dat ontstaan is in het Nederlands taalgebruik in de jaren negentig van de twintigste eeuw. Het geeft een zonderlinge geestesgesteldheid aan waarbij men de weg kwijt is geraakt, of een zonderling persoon, een dwaalgeest of 'gekkie'. De term is daarmee een instrument voor karaktermoord. Het kan ook betekenen 'onder invloed van verdovende middelen verkeren' of 'niet goed wijs'." Heb je ook gelezen wat een pejoratief begrip is? https://nl.wikipedia.org/wiki/Pejoratief Wat jou en sommige anderen hier mankeert is een naar hartelust geuit gebrek aan respect. Je kunt ook "agree to disagree", maar nee men wordt uitgemaakt voor dom, misdadig en al wat slecht is. Ik vind zo'n gedrag maatschappelijk onaanvaardbaar. Helaas doet Moderator met je mee. De kleur van sat4all wordt zwarthemderig.
 12. Iedereen kan daar "kennis", c.q. de grootste onzin dumpen. Jij kan dat zelf wel uit geschreven hebben. "Hello, and welcome! Wiktionary is a multilingual free dictionary, being written collaboratively on this website by people from around the world. Entries may be edited by anyone! "
 13. Verslag van het Wereldcongres van professionele radioamateurs.
 14. Het bevreemd me dat het op sta4all niet zo lijkt te spelen. Energiebedrijven die failliet gaan, contracten openbreken. Ik gooi het toch maar eens in de groep. Als je jaarcontract nu afloopt en je moet een nieuw kiezen dan blijkt al gauw dat je 2x zo veel kwijt gaat zijn. Voor een normaal huishouden is dat een calamiteit van 2 definitief kapotte wasmachines. Ik zie op Tweakers ook interessante calculaties langs komen van mensen die zonnepanelen hebben en juist extra denken te gaan verdienen via de teruglevertarieven.
 15. Die indruk heb ik ook van jou.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.