Jump to content

Icon

Members
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

About Icon

 • Rank
  Sat4all regular
 • Birthday 08/19/1966

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Urk
 • Interesses
  Satelliet, Fotografie, Computers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik lees hier het hele topic al mee, en ben helemaal niet van plan om mij in de welles <=> nietes discussie te mengen. Maar ik vraag me al wel een hele tijd af of de werkelijke redenen niet in het midden kunnen liggen. Neem het voorbeeld van de branden in Australie. De argumenten van het afgevallen blad wat blijft liggen klinkt in mijn oren heel plausibel. Maar zijn die branden (wel of niet aangestoken) dan alleen maar hieraan te wijten? Of zijn er meerdere oorzaken die elkaar versterken? Bijvoorbeeld de langdurige en veel te hoge temperaturen samen met droogte voor deze tijd van het jaar? Er wordt regelmatig opgeroepen om zelf goed om je heen te kijken, en zelf na te denken. Als ik dat doe, zie ik wel degelijk dat er 'iets' veranderd in het klimaat. En om de oorzaak bij het èèn te leggen, en dan te zeggen dat het ander pertinent niet waar is (ondersteund door wetenschappelijke artikelen) gaat mij te ver.
 2. Hmmm, Fernando Alonso krijgt 35 plaatsen straf???? Volgens mij heeft die dit jaar nog helemaal geen motorwissels gehad (in de F1) 😁.
 3. Bedankt voor de antwoorden. Ik ga de spullen bestellen. Het gaat trouwens om in totaal 5 kleine fans van 40mm. En die heeft Noctua niet in 24V.
 4. Ik wil mijn 3d-printer graag voorzien van een paar andere (stillere) fan's. Hierbij is mijn aandacht getrokken door de Noctua fan's. Probleem hierbij is echter dat deze 12V zijn, terwijl de te vervangen fans 24V zijn. De oplossing die ik op het W.W.W. gevonden heb is een buckconvertor van 24V naar 12V. Alle fans zijn 2-draads aangesloten, dus op zich een prima oplossing. Echter is er èèn fan, die toeren geregeld is (de print koeler), en daar heb ik nog geen oplossing voor gevonden. Ik neem aan dat de toerenregeling via PWM gaat, en daardoor zal een buckconvertor niet werken. Als ik nu een weerstand van 240 ohm met de fan (0,6W / 12V) in serie zet, zou dit dan wel gaan werken? Ergens heb ik het idee dat ik hierbij 'iets' over het hoofd zie, want anders zou dat toch wel vaker gebruikt worden. Je zou dit dan dan ook voor de andere fans kunnen toepassen en helemaal buckconvertors nodig hebben. Het rendement van een convertor zal allicht beter zijn dan dat van een weerstand. Maar het gaat hier over 0,6W per fan, wat te verwaarlozen is op het totale vermogen van de hele printer in bedrijf. Voordat ik de spullen ga bestellen is dus de vraag: Gaat dit werken met een weerstand?
 5. Prima. Bedankt voor de update. Dan lees ik het tzt wel.
 6. Ik ga komende week sowieso weer filament bestellen, en dan wil ik daar best wel wat grijs bij doen. Maar de vraag blijft of het alleen om de drukknopjes gaat, of om het hele voorwerp.
 7. Goed dat het toch gelukt is! En mooi dat je de printer van je buurman ook meteen geüpdatet hebt 👍.
 8. De pagina waar je naar verwijst bevat een STL, die het volledige voorbeeld bevat wat je afbeelding laat zien. Dus niet alleen het knopje, maar óók de zwarte schakelaar die eronder zit. En dat dan in èèn stuk, zonder bewegende delen! En als ik je verhaal lees, denk ik dat het alleen om het drukknopje gaat. Nu is dat wel te ontwerpen (en te printen), maar dan moeten de afmetingen wel bekend zijn. Waaronder ook de vorm van de verbinding/koppeling aan de onderkant. Het printen is het probleem niet, en ik zou dat ook wel voor je willen doen. Echter heb ik geen donkergrijs PLA op de plank liggen. Van wat ik wél heb, zou zwart zou dan het meest in de buurt komen.
 9. Icon

  Icon

×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy