Ga naar inhoud


chrizie

Lid
  • Items

    222
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over chrizie

  • Verjaardag 06/29/1962

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Vlaanderen
  • Interesses
    satellietontvangst,Dvb-t2,iptv

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

chrizie's prestaties

  1. Zal dan wel zendmast Egem zijn.De 5v spanning moet aanstaan voor een antenne met versterker, en uit als er een yagi antenne gebruikt zou worden. Zendmast Mont De Cats ligt op uw locatie ook binnen bereik voor de franse FTA zenders.
  2. Zendmast Egem is vlaanderen en daar zijn de waalse zenders niet op te ontvangen.Zendmasten Luik of Wavre moet u hebben,maar daarvoor zal de afstand ook te groot zijn.
  3. SRF info schweiz hd onlinestream met vpn om de geoblocking te omzeilen zou u kunnen proberen.Zend fta uit op de hotbird maar sport word blijkbaar wel gecodeerd.
  4. indien u zendmast Luik of Wavre kunt ontvangen via yagi-antenne dvb-t2 daar zend TIPIK fta uit alsook F1. kanaal 42
  5. Mogelijk de DiSEqC instelling wijzigen. astra 19.2 B en 23.5 A
  6. Bedankt Sprietje voor alle bijkomende info.
  7. Ben er op alle posities op vooruit gegaan,behalve 23.5° O is gelijk gebleven.
  8. De exacte waardes had ik niet opgeschreven maar het valt mij op dat ik een beter resultaat heb bekomen. Over 13 ° oost had ik geen waardes omdat deze op 5° W geplaatst was maar haal nu 85%. Op sommige zenders van 19.2° O en ook 28.3°O haal ik 100%,evenwel is dit niet op alle zenders gelijk. Op 23.5°O haal ik 77% mss omdat deze satelliet iets zwakker is. Gebruik de good old ALPS single lnb's. De skew niet gewijzigd,de elevatie van 31 naar 31.5.
  9. Na een middagje klussen staat de antenne uiteindelijk terug in de oude positie.Al snel bleek dat ik 19.2°Oost als nulpunt niet kon halen omdat de schotel tegen het tuinhuis stoote met de linker zijde.Dan maar terug nulpunt op 9°oost en alle 4 de posities nauwkeurig afgeregeld,waarbij 23.5 het zwakst binnen komt.De andere drie uitstekend signaal.
  10. Hartelijk dank Sprietje voor de berekening die u voor mij maakte.Ik realiseerde mij pas nadien dat ik mss toch geen betere ontvangst ga hebben zoals u ook vermeld door de Torusschotel.Het word kiezen tussen beide mogelijkheden.Bij de oude opstelling had ik slechts een skew van 4.6° terwijl de schotel nu 12,3° schuin gaat staan.Ik vond het zicht niet zo mooi omdat alle lnb's op een zijde uit het midden stonden,en wou daar iets aan veranderen dus. Nu zal de schotel wel erg schuin gaan staan en vrees ik ook dat bij het richten naar 19.2° oost de schotel tegen het tuinhuis gaat stoten. Deze namiddag eens kijken of ik verder kom dan gisteren als het droog blijft natuurlijk.
  11. Beste Sprietje, Zou u voor mij ook deze berekening kunnen maken aub? Momenteel heb ik astr 28.2 astr 23.5 astr 19.2 en 5°W.Maar de franse zenders ontvang ik ook fta via dvb-t2 en zou hotbird op 13°O erbij willen ipv 5°W. Dus berekening van 28.2 23.5 19.2 13 longitude 3.4689 en latitude 50.8735 Had eerst enkel de lnb van 5°W verplaatst naar de positie voor 13° Oost met redelijk goed signaal.Maar omdat alle lnb links uit het middelpunt staan en het nulpunt 9° oost is,dacht ik dat het beter zou zijn om opnieuw af te stellen. Dat is dus vandaag volledig fout gelopen naar het zoeken naar 13° oost met deze lnb op het nulpunt. Kan helemaal geen signaal meer vinden wat ik ook probeer. Ofwel is de signaalmeter plots stuk gegaan of iets in de ontvanger,want ontvang nu niets meer. Spijt dat ik de instelling niet gelaten heb voor wat het was!
  12. Ik heb mijn vraag opnieuw gesteld in het topic "Big Bisat opnieuw instellen" zodat niet telkens een nieuw topic begonnen moet worden.
  13. Beste Sprietje, Zou u voor mij ook deze berekening willen maken aub? Momenteel heb ik astr 28.2 astr 23.5 astr 19.2 en 5°W.Maar de franse zenders ontvang ik ook fta via dvb-t2 en zou hotbird op 13°O erbij willen ipv 5°W. Dus berekening van 28.2 23.5 19.2 13 longitude 3.4689 en latitude 50.8735 Alvast bedankt als u hiervoor de tijd kan nemen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...