Ga naar inhoud


alleyoop

Lid
  • Items

    762
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Berichten die geplaatst zijn door alleyoop

  1. 11 minuten geleden, Sprietje zei:

     

    Tja, zolang het bij een beetje verkoudheid blijft is het wel te doen. Maar goed dat je je 2 prikken gehaald hebt en de reuk en smaak zal waarschijnlijk wel terug komen. Beterschap.

     

    Je hebt zo van die frisdrankjes in sixpack waarvan je er na eentje denkt, 'niet echt mijn smaak' en dan staan die maar stof te vergaren in de provisiekast, ik zit nu voorbij de helft van mijn quarantaine en nou gaan die er allemaal probleemloos door want ik heb toch geen sikkepit smaak, zo zie je maar dat JC gelijk had met se nadeel/se voordeel 😁   

  2. Dus je gaat even langs bij de dokter wegens beetje verkouden, toch maar voor alle zekerheid een PCR-test gedaan.
    Een paar uur later krijg je een pdf-je van het labo en dan zijn er de 2 kleine zinnetjes onderaan die toch wat losmaken.

    144575047_covidpositief.png.d0196cbf6181088e8396c6dd18b5a3c1.png

    In plaats van de ver-van-mijn-bedshow wordt het plots kruip maar in je bed want je hebt dezelfde ziekte waaraan reeds miljoenen mensen overleden zijn...
    Gelukkig dat ik reeds dubbel gevaccineerd was zodat het maar aanvoelt als een kleine verkoudheid met als extra optie geen reuk/geen smaak maar voor hetzelfde geld lag ik nu aan de intubator...  

  3. Bij pauze kom ik terecht in de timeshift, ik heb die een minuutje laten lopen en met play krijg ik dan wat er via time-shift werd opgenomen, druk ik dan op stop dan krijg ik het opnamemenu te zien (wat eerder niet lukte) met bovenaan de mogelijkheid om de time-shift om te zetten naar opname.
    Het goede nieuws is dat na deze handeling de opnameknop terug werkt en dit ook na complete heropstart van het toestel.
    Bedankt voor de tip Tonskidutch, wel jammer dat we het raden hebben naar de werkelijke oorzaak, misschien een corrupte opname of timeshift?

     

  4. Eergisteren lukte het nog om een opname te starten met de rode opnameknop maar nu lukt dat niet meer, ik krijg dan de timer-editor op het scherm alsof ik op de Timer-knop heb geduwd. Ik heb dan eens geprobeerd met de iets andere remote controller van de soloSE maar die doet net hetzelfde, met de opnameknop van de afstandsbediening van de uno4kSE kan ik wel een opname starten op de soloSE dus het probleem moet bij het toestel zelf liggen. Een opname starten via het programmeren van de timer werkt dan weer wel dus aan het opnamepad of de HDD kan het niet liggen. Als laatste redmiddel heb ik dan wat plug-ins zitten verwijderen maar dit bracht ook geen soelaas. Wat kan ik nog meer testen?  

  5. Na het onweer van gisterenavond deze ochtend gemerkt dat het zappen met mijn Uno 4K SE veel trager ging dan voorheen.
    Na wat testen bleek dat er nog signaal zat op beide kabels (dubbel aangesloten) maar dat virtuele tuner B geen signaal meer gaf, het betreft hier nog de oudere FBC S2 dubbele tuner.
    Tja, ik zal dan maar van de nood een deugd maken en gaan voor de S2X versie alhoewel die een ietsiepietsie duurder is...
     

  6. Misschien handig om wat extra info te geven.
    Het gaat 'm om een vakantiehuis waar reeds een schotel met een duo-lnb op het dak aanwezig is, volgens de foto's herken ik aan de vorm een standaard CD/TVV Duo-LNB met sturing in DiSEqC 1.0 A (of 1) voor Astra 1 en B (of 2)  voor Astra 3. Doel is om een extra schotel voor Astra 2 op een statief te monteren en dan aan de ontvanger een uncommitted switch te plaatsen met op ingang 1 de coax komende van de schotel met het Duo-LNB en op ingang 2 de schotel voor Astra 2. In mijn rommelbak vond ik nog 2 uncommitted switches, een EMP Centauri P.168-W V2 en een SATCON 10/1 SWITCH geprogrammeerd in mode 5 (DisEqC 1.1 of 1.2 uncommitted) dus ik heb genoeg keuze.
    Om Astra 1 te kiezen moet de Vu+ dus de volgende commando's uitsturen: uncommitted 1 en committed A
    Astra 3: uncommitted 1 en committed B
    Astra 2: uncommitted 2
    De VU+ heeft echter meer instelmogelijken zoals DisEqC repeat, combinatie met Tone Burst enz. dan de ter ziele gegane Clarke Tech maar er moet zeker iemand zijn die reeds dezelfde set-up werkend heeft en me de juiste instellingen kan doorspelen. Dat de sequentievolgorde uncommitted, committed, toneburst moet zijn heb ik wel al door.  
     

  7. Het vakantiehuis in Frankrijk waar ik nu zit heeft ook internet via sat gecombineerd met de Franse Tntsat op Astra 1, aan de posities van de LNB (19.2E) en BUC te zien zal het internet wel via de KA-band van Astra 2 komen.
    Datarate is ongeveer 30Mb/s down en 2.5Mb/s up, vooral de latency is met 0.7s een probleem, bij sommige sites krijg je hierdoor een time-out verbindingsfout, VOIP werkt niet, Signal wel maar met veel vertraging zodat het gesprek in de knoop geraakt wanneer de gesprekspartners mekaar onderbreken...
    Met Starlink van Elon Musk zou dit in de toekomst opgelost moeten zijn. 

    nordnet_internet_tntsat.jpg

  8. 9 uren geleden, Drs. IJzerbout zei:

     

    Sorry, ik kan hier geen touw aan vastknopen. 

    dan ga je in B naar ocmw of mutualiteit

    ggd. 

    War heb je het allemaal over? 

    OCMW: Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn: bijstand
    Mutualiteit: gallicisme komende van mutualité: ziekenfonds 

  9. Haal die schotel maar van het dak want er zijn geen satellieten volgens de Flat Earth Society:

     

    "There are No satellites in space, as nobody can penetrate the barrier keeping us inside this atmosphere. Our internet and cable service are transmitted through tens of thousands of miles of underwater sea cables, and also these satellite weather balloons in our skies"

    • Like 1
  10. Ik merkte tijdens de stormen van afgelopen weekends op dat het signaal van mijn Laminas 120 nogal onstabiel was geworden met fluctuaties tussen de 8 en 18dB en dit dan nog voor de sterke Hotbird, tussen blocknoise en perfect signaal dus.
    Tijdens het plaatsen van een grotere schotelvoet voor mijn Visiosat 1m afgelopen vrijdag merkte ik op dat de Laminas reeds bij matige windstoten toch wel gauw anderhalve centimeter speling had en dat dit volledig te wijten was aan de Stab HH120 die ik amper iets meer dan 2 jaar geleden gekocht had.
    De Stab kostte meer dan het dubbele dan de Moteck SG2100A die het 7 jaar had uitgezongen en die ik enkel had vervangen wegen het roesten van de beugel.
    Ik las in dit oude topic dat het mogelijk is om de speling van de Stab ongedaan te maken maar dan moet de motor en de schotel van de mast en dan zal ik eerst wel terug een nieuwe Moteck plaatsen, de Stab zal ik later dan wel eens openen en kan dan als backup dienen...
     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...