Jump to content

sat87

Members
 • Content Count

  525
 • Joined

 • Last visited

About sat87

 • Rank
  Sat4all regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "278 maal de doorsnee CO2 uitstoot van één persoon over 'n heel jaar wordt even geproduceerd voor de hobby van deze ruimtevaart. Dat hoeft volgens mij niet. Bij waterstofproductie gebruikt men elektrolyse en als men de stroom via zonne-energie en wind energie produceert komt er geen CO2 uitstoot aan te pas. Of zie ik iets over het hoofd? Mij lijkt de stelling een beetje erg negatief.
 2. Klopt 80,90 euro, heb de bon nog. Maar dat was inclusief de 11,00 euro verzendkosten vanuit Duitsland. (Die van mij is helaas niet te koop☹️)
 3. Rusland maakt juist veel gebruik van dit stuk van de C-band, denk niet dat die snel iets zullen aanpassen. Maar de meeste footprints van hun satellieten bereiken de USA niet. De Express AM5 raakt wel een deel van Alaska (maar of de US daar in de wildernis een 5G netwerk gaan opzetten??).
 4. Zou een vorstbestendige en flexibele tegellijm nemen. Als voorbeeld Eurocol 720 unicol of PCI flexmortel XTR of Schönox SK. Ik zie niet zo goed op de foto of het natuursteen of keramische tegeltjes zijn, maar als ze van natuursteen zijn valt PCI flexmortel XTR af.
 5. @TonskidutchLyngSat geeft als uitzendnorm ABS aan bij deze transponders
 6. Oh jawel hoor, TDF, TVsat, Olympus en andere DBS satellieten hadden 60 tot 65 dBW waardes (als ze nog niet defect waren). Is wel al lang geleden.
 7. Chinasat 9 op 92,2 oost (is circulair en heeft transponders actief vanaf 11,880 Ghz). Ook is het signaal in sommige gebieden behoorlijk sterk te noemen.
 8. Door deze kleine rand zitten de twee gaatjes voor bevestigingen van de verstevigingssteunen in het schotel oppervlak en niet zoals bij andere schotels vaak in de rand. Dit komt ook de stabiliteit niet ten goede. @Drs. IJzerboutDenk dat een Triax nog een stuk beter is dan de Geosat pro
 9. Even googelen en je ziet dat dit geen Triax is, heeft een lnb houder die onderlangs de schotel loopt en twee bevestigingen om de arm te verstevigen. Ook lijken de vier bevestiging bouten meer centraal in het midden te zitten dan bij de Triax.
 10. Dat bericht was mij bekend, echter ik had geen stevige draad. En ja ik had nog gedacht enkele stroomdraden te vlechten voor stevigheid maar dit ging sneller en de hond wilde eten.😁
 11. Vandaag even vlug buiten het schoteltje van 35cm getest. Effen provisorisch bevestigd aangezien er geen bijbehorende lnb houder bij zat. Maar het ging mij erom om te kijken of er nog signaal gereflecteerd zou worden na al die jaren in de tuin. Heb dus geen moeite genomen om hem optimaal in te regelen. De hond is nu weer blij, heeft nu een horizontale voerbak erbij.😄
 12. Ja zijn alle in gebruik, Heb deze herfst flink gesnoeid (daarom kon ik de kleine schotel vinden😄) . De schotel van 1.8m zonder lnb is nu weer voorzien van steunen en lnb. Het takje bij de 2.8m is vakkundig weggezaagd en de Sab schotel (wat jij ziet als Triax) vooraan is verplaatst naar een andere plek in de tuin voor ku ontvangst van Intelsat 20 en 39. Op de foto staat deze Sab schotel gericht op de Hispasat of zelfs verder naar het westen, nu naar het oosten hangt hij nog verder voorover.
 13. 😆😆😆Enkele voerbakken (op hun kant) zijn niet zichtbaar op deze foto (tien stuks) en een horizontale voerbak staat binnen. Verder staat binnen een een zes persoons-hoekbank met kussen waar dat zielige hondje zich de kussens toe-eigent (prinses op de erwt) 😄
 14. Dat is het natuurlijk waarom de meeste schotels in mijn achtertuin groter zijn dan een meter. De kleine schotel lag ergens achter deze schotels en heb hem vergeten Pokon te gegeven.😁
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.