-
Items
13.324 -
Registratiedatum
-
Dagen gewonnen
38
Alles dat geplaatst werd door Michel
-
TCL 65C81B of eventueel een b4 LG OLED65B4
-
Er is geen budget opgegeven en dan ga ik los
-
680 Ω plaatsen dus...
-
Als je het beste van het beste wilt op OLED gebied, koop je een LG G5. Wil je het beste van het beste op (mini)LED gebied, koop je een TCL 65C8K. Zelf heb ik een 75" Samsung Q90R met 256 local dimming zones. Alhoewel er vandaag de dag beter is, vind ik het verschil te klein om een nieuwe te kopen. Het formaat van de TV is altijd afhankelijk van je muur. Ik zou zeggen zo groot mogelijk wat past op je muur.
-
Welke is dat dan?
-
Uit veiligheid moet de null altijd apart geschakeld zijn. Het mag nooit zo zijn dat er meerder fases zonder null ingeschakeld kunnen worden. dat staat ook in het schema. In deze opstelling is de null altijd aan.
-
Het is 100% Type 2, anders wordt er nieuw al jaren niet meer verkocht. Ik stuur je wel een link.
-
Inderdaad, nooit een losse kabel voor een thuislader, behalve als het niet anders kan. (Met name) in de winter wil je niet gaan lopen hannesen met een losse laadkabel. Tevens de kabel nooit langer maken dan noodzakelijk. Een korte kabel die je niet steeds hoeft op te rollen is pure quality of life
-
Dat is weergaven per fase, niet instelbaar per fase. Ik vind het wel interessant om te weten op hoeveel fases een auto laad. Je gaat neem ik aan een vaste kabel installeren?
-
Ik Ik zou voor die 20 euro extra ook meteen de 2p contactor plaatsen en alles ook meteen 3 fase aansluiten volgens het eerder geplaatste text-schema. Voor die 2 mageneetschakelaars samen ben je 44,5 euro kwijt. Dat is later een hoop geknutsel, beter 1x doen als het op tafel ligt. Zeker gezien je ook een 5x4mm2 kabel gaat leggen. Contactor = magneetschakelaar. weet niet waar je dat gezien hebt, maar dat klopt niet. Je regelt per lader en niet per fase. Met de Smart EVSE kan je met 2 contactors wel schakelen tussen 1 fase laden en 3 fase laden.
-
Als je toch de smartevse gaat bestellen, zou ik daar ook de 32A contactor meebestellen. Die is prima en betaalbaar. Je gaat toch alleen voor 3-fase? Je hebt ruinte in je kastje. Ik zou er echt die 2e 2p contactor in plaatsen, daar ga je anders spijt van krijgen.
-
Netjes, waar teken je dat mee?
-
Die kan letterlijk meer flow aan, ofwel er kan meer plastic per seconde doorheen. Vaak is dat de beperkende factor bij de snelheid van printen, maar bij meer flow moet je ook meer koelen en sneller bewegen, dus als je het ene probleem oplost komt er vaak wel weer een andere beperkende factor.
-
Ja, die heb ik liggen voor de nieuwe lader en dat werkt perfect en is net zo veilig.
-
Dat is niet wat ik voorgesteld heb. Ik stelde voor voor de autolader een aparte groep te gebruiken van 20A. Of het verstandig is de zonnepanelen en de autolader op dezelfde groep te plaatsen durf ik niet te zeggen.
-
Is dat niet heel erg veel overkill op 8 meter bij maximaal 16A? Het prijsverschil is best behoorlijk.
-
Nee, kijk even goed naar het schema. Als je tussen 1 fase of 3 fase wilt schakelen, schakel je in principe 2 fasen weg met een tweede (2 polige) contacter achter de eerste 4 polige (zorg dat je ook de nul schakelt!) HA communiceert met de SmartEVSE via MQTT. De smart EVSE maakt verbinding met je netwerk middles Wifi. IN HA wordt de SmartEVSE automatisch gevonden middels MQTT discovery. Programmeer de EVSE et deze firmware. Die kan je uploaden en updaten via de webinterface: https://github.com/dingo35/ha-SmartEVSEv3
-
1 en 3 fase met omschakel mogelijkheid: Een simpele 1/3 fase lader: (voor 1 fase even fase 2 en 3 wegdenken)
-
Een slimme lader. Het nadeel van zo'n stekkerlader is dat die meestal niet verder komt dan 13A. Zo'n lader stelt overigens niets voor. Het is niet veel meer dan een DIN Laadcontroller en een 2 polige magnetische schakelaar. Je haalt de stekker van 1 kant van een simpele laadkabel en aasluiten. SmartEVSE zou ik in jouw geval halen als je het zelf in elkaar durft te schroeven. Dan kan je later eventueel ook simpel naar 3 fasen.
-
De magneto is zeker niet beter, anders. Groter en snel, maar een X1c of zelfs een A1 mini leveren beide verbluffende printresultaten in een ongeslagen klein formaat. Zelf die x1c is met zijn gemiddelde printformaat een kleine machine. Mooi ding hoor!
-
Als je voor die auto kiest, zou ik wel adviseren er een paar panelen bij te leggen. Dan rijd je een groot deel van het jaar letterlijk op zonneenergie. Panelen kosten momenteel vrijwel nix.
-
-
Het enige wat je nodig hebt is een lader die je vanuit HA aan/uit kan zetten en waarvan je het amperage met HA naadloos in kunt stellen tussen 6 en (maximaal) 32A. Zelfs al ga je op 3 fasen laden, heb je thuis wss een 3x25A aansluiting. Dus veel meer dan 3x10A kan je sowieso niet onttrekken. Zelf gebruik ik momenteel nog een EVSE-Simple (DIN), maar stap binnenkort over een een SmartEVSE met 2 contacters voor 1/3 fase charging. Meer omdat het kan, mijn panelen leveren wel op 3 fasen terug. Op het werk heb ik ook 4 van die SmartEVSE laders geinstalleerd.
-
Met een 3-fase lader laad je minimaal 18A (3x6A). Dan ga je met je continue gebruik + laden al snel over de opbrengst van je panelen heen. Uitgaande van 400W continue, en 18A laden, zit je op 4720W. Als je panelen dan minder opleveren ben je alsnog aan het net aan het onttrekken. Moet je niet willen. In de winter laad je 's nachts je auto met 1 fase probleemloos vol. Ik heb een 60kWh accu en nog nooit het probleem gehad dat ik met een (te) lege accu op weg moest en ik rijd dagelijks minimaal 150Km. Een lader die kan schakelen tussen 1 fase (optimaal voor solar charging) en 3 fase voor 'snel' laden kan ook maar dan wordt de laadoplossing wat complexer. Ik denk echter dat je dit niet nodig gaat hebben. Een 50kWh accu is zo vol. Je hoeft maar maximaal 45kWh te laden, dus met een 4,8kWh lader zit ie 10 uur later weer helemaal vol. Dat is dus gewoon je avond/nacht, of in de zomer overdag met zonneenergie. In de praktijk is je accu echter vrijwel nooit helemaal leeg.
-