Spring naar bijdragen

jan72

Leden
 • Aantal bijdragen

  205
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over jan72

 • Rang
  Sat4all Regular
 • Verjaardag 09/07/1958

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Laarne
 • Interesses
  Engelse sportwagens en satelliet TV

Recente profielbezoeken

1505 profielweergaven
 1. arbeid adelt, maar de adel arbeidt niet !
 2. jan72

  Bier drinken

  Lambiek is wel degelijk een bier. ontstaan door spontane gisting Geuze wordt verkregen door minstens 2 lambieken (een oude en een jonge) te mengen Oude geuze is dan nog eens nagegist op de fles. een oude geuze kan dus makkelijk bier (lambiek) bevatten dat al 5 jaar oud is...Oude Geuze is dan ook een duur bier Lambiek wordt al van in de middeleeuwen met fruit gemengd (krieken, perziken) of met kandij (Faro) Verschil tussen lambiek en Geuze is, dat Lambiek een eerder 'plat' bier is, terwijl Geuze bruisend is. Er wordt ook bier gemaakt 'methode champagnoise' maar dat heeft mindere succes (is ook nogal duur) De Gentse stadsbrouwerij maakt sinds een aantal jaren bier met gruut (het heet dan ook Gruut), zonder hop. (en aan het hoofd een vrouw als brouwer!)
 3. jan72

  Bier drinken

  Heb eens ergens gelezen dat de traditie van bier brouwen en drinken, ouder is dan de wijncultuur. Persoonlijk hou ik meer van de minder zwaar alcoholische bieren, maar waar de smaak primeert. ik denk dan aan de bijzonder (héél bijzondere) Geuzes (o.a. Cantillon, Boon, drie fonteynen) die echte smaakbommen zijn. (na 1 uur proef je nog de nasmaak) ook een glas Orval (a-typische trappist) kan ik bijzonder smaken. Door het lage alcohol percentage is dit blijkbaar het enige bier dat ook kan genuttigd worden door suikerzieken... In tegenstelling tot (blijkbaar) de rest van de wereld, loop ik niet zo hoog op van de bieren uit West Vleteren. Voor mij zijn ze te zoet (behalve de blonde --> maar dat is geen echte). ze hebben wel een bijzonder rijk smakenpallet Maar smaken verschillen. Zo was ik nogal zot van de Redback (het kriekbier van brouwerij Rodenbach) dat al na 1 jaar uit de handel werd gehaald: de verkoop viel tegen wegens te zuur. Voor mij persoonlijk is zoetstof een smaakdoder, en alle bieren zijn al een stuk zoeter geworden dan vroeger Wat van België een bijzonder land maakt op biervlak, is dat hier de grens liep tussen de "hoppige" en de "hoploze" bieren. Vroeger werden kruiden gebruikt om smaak te geven, en de bieren bewaarbaar te maken. De Katholieke kerk verbood echter het gebruik van Hoppe, en dit vindt je nog terug in een aantal bieren (o.a. van de brouwerij Roman: Liefmans oude bruine en kriek) deze bieren verouderen op een andere manier dan de "hoppe" bieren. De discussie of pils nu al dan niet bier is... de heel bijzondere productie methode (ontwikkeld in de stad Pilzen in Tsjechië) maakt dat je dit echt wel als bier kan beschouwen. is echter moeilijk bewaarbaar, dus best zo spoedig mogelijk consumeren. bewaren in donkere flesjes. Anders alleen nog drinkbaar met citroen om de slechte smaak te maskeren (corona??) Drink eens een Stella op het plein aan het station in Leuven (wordt geleverd in citernes van 3.000 liter) de smaak is ongeëvenaard, want verser dan vers. Tot slot: drink bier ALTIJD uit het juiste GLAS (dus nooit uit de fles) want anders gaat van de smaak en de beleving heel wat verloren
 4. ja, met de Gentse feesten gebeuren de aankondigingen in de trams ook in het gents... vaafwindgoatestroate, tzouit, geraar den duvel zein kasteal, maria middeloaresse,... het heeft wel iets maar back on toppic: "je zit er beter slecht in dan dat je er goed voor staat"
 5. eigenlijk bedoel je zés a zuu met de uu van uustakker en bruudruuster
 6. Hij heeft de ziekte van Borluut (meer zak dan tuut) En het syndroom van Redel (meer haar op zijn zak dan op zijn schedel)
 7. jan72

  Antenne tv actie

  Heb antenne TV bij mijn broer geplaatst (wegens echtscheiding had hij geen apparatuur meer, en de avonden waren lang...) Vond de beeldkwaliteit toch maar zwakjes (als je HD kijken gewend bent) maar inderdaad, als je niet veel wil betalen, en toch een aanbod krijgen waarmee je de maandag op het werk kunt meepraten; is het voldoende Live tv krijg je er niet bij. Destijds een actie dat je de decoder gratis kreeg mits een abo van 2 jaar aansluiten fluitje van een cent, mogelijkheden nihil, maar je kan ook niets fout doen.
 8. Middelpuntvliedende kracht bestaat inderdaad niet. Wikipedia is als bron niet steeds geloofwaardig: een collega van mij schreef er ooit op dat een olifant een dier was met 5 poten. Heeft er maanden opgestaan... Het feit dat het water uit de emmer niet op jouw hoofd valt is een gevolg van een samenspel van diverse krachten, waarvan de belangrijkste zijn: snelheid, de reactie op de middelpuntzoekende kracht (die wel bestaat), zwaartekracht enz. Mocht de middelpuntvliedende kracht bestaan, dan zouden we niet satelliet kunnen kijken (we zouden ze zien wegvlieden in de ruimte...) Ze blijven in hun baan door samenspel van snelheid en zwaartekracht (ze vallen terug naar de aarde, maar door hun snelheid 'missen' ze de aarde steeds net). Hierdoor heb je het effect dat bij elke satelliet (mocht je er in zitten) gewichtloosheid ervaart, zelfs als die maar een paar honderd km boven de aarde vliegt. Ze zijn immers in een permanente val naar de aarde.
 9. Voetbal, is dat niet dat spelletje waar de Belgen goed in zijn?
 10. jan72

  Slechte ontvangst

  Vervelend ja, vooral omdat je direct de neiging krijgt om aan de schotel te gaan draaien.... Niet doen dus. Op de website was niets te vinden, maar omdat ook via de app geen beeld te zien was, toch maar van de schotel af gebleven.
 11. alles lijkt in orde nu. Hopelijk blijft het zo
 12. Gisteren van alles geprobeerd. Rytec laadt ook niets extra, verschillende plugins geprobeerd, maar helaas. Heb deze nacht alles laten inladen, en zal deze avond een koeken.
 13. Dat laatste (geen uitzending) heb ik ook gemerkt. Gisteren een tijd bezig geweest met de epg gegevens manueel in te laden. Andere apps te gebruiken, al de bronnen te raadplegen, etc... Maar blijkbaar is het niet aan mijn bakje gelegen? Ondertitels heb ik geen probleem mee, maar wij kijken nooit vtm.
 14. Een tijd geleden verving ik mijn solo2 door een 4K model, vooral omdat het flash geheugen wat klein begon te worden: ik maak gebruik van nogal wat apps en sommigen gingen met wat flash geheugen aan de haal blijkbaar. Nog geen centimeter spijt gehad van de omschakeling (uno4k se) ik heb ook de indruk dat het beeld in HD beter is, zelfs met mijn oude plasma tv (jaja, ik kijk nog plasma)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid