Ga naar inhoud


jan72

Lid
  • Items

    410
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Over jan72

  • Verjaardag 09/07/1958

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Laarne
  • Interesses
    Engelse sportwagens en satelliet TV
    VU+ UNO4Kse

Recente bezoekers van dit profiel

2854 profielweergaven

jan72's prestaties

  1. Israël is met open ogen in de val gelopen die Hamas gespannen heeft. Dat de voorzitter van de VN nu reageert is zijn verdomde plicht. Het beschieten van onschuldigen moet stoppen, ook in Oekraïne en andere plaatsen in de wereld. Nergens echter veegt een land zo zijn voeten aan internationale afspraken. Kijk wat er op de West Bank gebeurt: ook daar is het Israëlische leger actief: oorspronkelijk om de palestijnen te beschermen tegen de kolonisten, nu werken ze ermee samen om de palestijnen te verdrijven. Waar moeten die mensen nog naartoe????
  2. Beetje kortzichtig niet? De palestijnen zijn naar de Gaza strook VERDREVEN door Israël. Maar blijkbaar is men dat vergeten. Iedereen daar wil terug naar zijn/haar dorp, maar als hun huizen nog bestaan, dan zijn die ingepalmd door Israël. Hetzelfde gebeurt nu op grote schaal in de Westelijke Jordaanoever. Daar zijn al zo'n 700.000 palestijnen verdreven of vermoord.
  3. Daar ga ik mij nu eens steeds tegen verzetten zie. Zolang men niet begrijpt dat bij ELKE bevolkingsgroep verschillende karakters zitten, of anders uitgedrukt, zolang men bepaalde karaktereigenschappen toebedeelt aan bepaalde groepen zonder onderscheid in het individu, zal ik dat definiëren als racisme. Racisme is de grootste oorzaak van ellende op deze wereld. Maar niet alle mensen zijn racisten, maar in B zijn racistische uitspraken verboden. Een uitspraak dat 'een bepaald volk' er beter niet meer zou zijn, gaat veel verder dan racisme. Wat dat met links te maken heeft ontgaat mij compleet, want links/recht zijn ideeën over het economisch model van een samenleving. je kunt mij dus niet bestempelen als een linkse rakker. Ik ben een anti racist. Ik verdedig dus niet de terroristen (die vaak ook racistische motieven hebben) "Dit soort types" zijn misdadigers, en die komen overal voor. BTW: ik heb vrienden in Palestina (o.a. een arts die actief is bij AZG) en ook Joodse vrienden.
  4. bijkomend probleem is dat als je kritiek hebt op de REGERING van Israël dat snel wordt uitgelegd als antisemitisme. lees in dat verband eens de mening van Anya Topolski (prof filosofie aan de universiteit van Nijmegen en oprichter van de vzw Een Andere Joodse Stem) https://www.demorgen.be/meningen/de-angst-voor-antisemitisme-vernietigt-de-hoop-op-vrede~bae34b9d/
  5. Tja, Wat kan daarop gezegd worden, behalve dat bij sommigen blijkbaar het gedachtegoed van de jaren 30 van vorige eeuw terug zijn. ikzelf zal me steeds distantiëren van uitspraken die hele bevolkingsgroepen viseren. Inderdaad moet de VN haar rol opnemen. Daarvoor werd ze na de tweede wereldoorlog opgericht. Men maakte niet de fout als met de Volkerenbond door ze een leger te geven, maar men maakte de fout om de overwinnaars van de oorlog een veto recht te verlenen. Men kan het conflict niet bekijken zonder naar de provocaties van Israël te kijken maar ook niet door blind te zijn voor de terreur van Hamas.
  6. een klein beetje kennis van de geschiedenis kan geen kwaad: 1. in 1948 leefden ongeveer 1,2 mio Palestijnen in dat land. 2. in 1948 werden ongeveer 800.000 Palestijnen verdreven uit hun eigen huizen door de Israëli, tegen alle geldende afspraken in. (naar o.a. de Gazastrook) 3. tegen de afspraken omdat de UNO in 1947 een resolutie had aangenomen dat het land verdeelde en aan de Palestijnen een gebied toekende dat nooit door Israël werd erkend. als je de resoluties van de Volkerenbond aanhaalt, moet je zo eerlijk zijn om ook die van de UNO te vermelden. De tweestatenoplossing werd nooit aanvaard door Israël, en de aanhoudende pesterijen door de Israëli op de Palestijnen moest uiteindelijk tot een uitbarsting leiden zoals nu gezien. Daarop wijzen o.a. de Secr Gen van de UNO. maar de wil Israel niet horen... De Arabische landen hebben nooit het bestaansrecht van Israel als land aanvaard, maar ook daar is een reden voor.
  7. zal dan maar stoppen met mijn gezwets zeker? in mijn ogen zegt hij zinnige dingen, maar ja, ik ben maar een domme Belg, en blijkbaar horen die hier niet thuis. CIAOOOO
  8. Dit zegt ook al veel over hoe we naar dit conflict kijken https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/10/19/oorlog-israel-palestina-palestijnse-gebieden-nasr-ramsey-gaza-st/ Tekst in diverse kranten te vinden.
  9. Blijkbaar denken de meeste politici in Israël inderdaad ook zo. Een hele bevolkingsgroep uitmoorden heeft een naam. De Joden zouden dat moeten weten.... Vraag eens aan de Palestijnen die proberen samen te leven op de Westelijke Jordaanoever hoe goed het gaat. Blijkbaar is het leger van Israël (dat nota bene de taak had om de Palestijnen te BESCHERMEN tegen de joodse kolonisten) weggetrokken. Nu worden de Palestijnen die daar wonen weggedreven uit hun woningen en landen (die weliswaar nog geen 3.500 jaar in hun bezit zijn en waarvoor zij geen boek hebben die beschrijft dat ze er recht op hebben) net zoals dat al meer dan 50 jaar aan het gebeuren is. ps; ik volg de discussie hier al een tijdje, maar reageer niet meer omdat de standpunten enkel verstrekt worden, maar dit standpunt gaat echt wel VEEL te ver! Niet elke Israëliet is een zionist, en niet elke Palestijn is een terrorist. Overal zijn soorten van mensen te vinden. spreken over mensen als onkruid gebeurde in de jaren dertig ook...
  10. Het is maar de vraag hoever je terug mag gaan... In het B burgerlijk Recht bestaat ook voor claims een verjaringstermijn. De vraag is dus of iemand met een 3.000 jaar oude claim het recht heeft land op te eisen dat al een paar honderd jaar in handen is van iemand anders... In het begin betaalden de uit Europa geëmigreerde Joden voor Palestijns land. Omdat dat te lang duurde, en in een aantal gevallen niets opleverde, begon de etnische zuivering. De daar levende Palestijnen werden verdreven. Er wordt hier enkel melding gemaakt van de afspraken in de Volkerenbond, maar de UNO die de opvolger ervan is, na WOII, heeft toch ook diverse resoluties gestemd, die Israël nu flagrant aan haar laars lapt. Dat hier niemand op reageert is verbazingwekkend.
  11. Ik schrijf net dat AEO een zeer eenzijdige visie van de geschiedenis geeft. Je mag je trouwens niet baseren op oeroude claims... Overal heeft er wel ooit iemand geleefd of gewoond.
  12. PS: je geeft een beetje een eigen interpretatie aan het verhaal: de UNO verdeelde het land, 1/2 voor de joden en de andere helft voor de Palestijnen. Nadien diverse malen gewijzigd in een soort tweestatenoplossing. Sindsdien hebben de joden stelselmatig aan gebiedsuitbreiding gedaan, ten nadele van de Palestijnen. hele dorpen werden uitgemoord (ook vrouwen en kinderen) om een voorbeeld te stellen, opdat de Palestijnen zouden vertrekken. En dat hebben ze gedaan, noodgedwongen voor hun leven gevlucht. Naar o.a. de Gaza strook
  13. Tja, als je zo begint... dan moeten de Kelten terugkomen in Nederland, België en Frankrijk. Er zijn nog nazaten van de Kelten in o.a. Wales, en Bretagne. Feit i dat iedereen toch eens de boek 'de etnische zuivering van Palestina' zou moeten lezen. Geschreven trouwens door een Jood (Ilan Pappe) Hij maakte deel uit van 'the New Historians' samen met o.a. B. Morris, Avi Shlaïm, Zeev Sternhell,.. Maar wellicht wordt de geschiedenis geschreven door de overwinnaars, want in het westen kennen we alleen de officiële geschiedschrijving zoals ze genoteerd werd door de zionisten. Let wel! dit praat zeker het geweld door Hamas niet goed, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat in de loop der jaren een veelvoud aan Palestijnen de dood vond door toedoen van Israel. De extremistische regering in Israel (waartegen trouwens dagenlange opstanden waren, omdat het land al lang geen democratie meer is) heeft er voor gezorgd dat de stop van het vat is gevlogen. Hoe lang kan je een volk dermate onderdrukken? Hoe we er uit geraken is mij een raadsel, maar opnieuw is de burgerbevolking van o.a. de Gaza strook de dupe in dit verhaal.
  14. https://www.facebook.com/reel/215388624766017?s=yWDuG2&fs=e
  15. jan72

    Moppen deel 4

    Ken je het verschil tussen een vrouw en een zwembad? Kost allebei verschrikkelijk veel geld voor de tijd dat je er maar in zit...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...