Ga naar inhoud

pinolief

Leden
 • Aantal items

  30
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over pinolief

 • Titel
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  The Netherlands
 • Interesses
  Satelliet ontvangst, spelcomputers met die loodgieter in de hoofdrol.

Recente bezoekers van dit profiel

89 profielweergaven
 1. Diseqc poorten juist gezet op advies van sprietje. Wok een stukje naar links gedraaid en beeld op Eurosport 1HD middels de de Astra 3. Signaal rond de 85 procent dus prima. Flink aantal zenders op de drie satellieten laten passeren en goed signaal op alle drie de satellieten. Het regent en waait nu maar beeld blijft goed en signaal ook.
 2. Vandaag de oude meuk verwijderd, dit waren twee schotels boven elkaar op een steigerpijp gemonteerd aan de zijkant van de schuur. Ze zagen er nog slechter uit dan ik dacht, het groene mos zat half over de lnb's gegroeid, alles was grauw om te zien en natuurlijk nat door de koude temperatuur buiten. Dat het nog werkte verbaasde mij als ik de oude meuk zo zag. Het was wel fris maar geen wind en geen regen dus best te doen voor dit soort werk. De nieuwe wok in elkaar gezet, dat ging met het bijgeleverde papiertje vrij goed. De lnb houder om de triple lnb heen krijgen was behoorlijk lastig en bijna niet te doen en daar lees ik praktisch niets over. Uiteindelijk gelukt, het voordeel van het lastig monteren is dan wel dat het ook goed vast zit. Gevaarte op de pijp gekregen en proberen uit te richten. Lukte niet maar gelukkig in het bezit van een sat finder en na toch wel een tijdje bezig te zijn geweest (ontvanger uit, sat finder aansluiten, ontvanger weer aan etc. etc.) een sterk signaal kunnen oppikken met de wok. Er is beeld gelukkig, de lnb en de kabels etc. zijn gelukkig werkend en niet kapot, als het meer tijd kost voor iets werkt denk je toch aan defecte onderdelen. Echter, de lnb staat niet goed en ontvangt andere satellieten. Diseqc A is de Hotbird geworden, B is de Eutelsat op 16e en C is de Astra 1. Signaal is wel gelijk behoorlijk, de Astra 1 haalt rond de 80 procent. Ik sta altijd achter de wok met de ladder en kijk dus met de wok naar de satellieten in de lucht, de hoek staat dus goed. Moet ik de wok nu een stukje naar links bewegen? Hoe is de Diseqc bij de triple lnb werkend? DiSeqc A is de Astra 2, B is de Astra 3 en C is de Astra 1 als het juist is ingesteld? Alle hulp wordt zeer gewaardeerd.
 3. Wat ik bedoel a33 is dat de triple lnb met een Triax 78 niet minder sterk ontvangt dan een losse setup met losse componenten en lnb's. Ofwel dat een losse setup meer regenreserve heeft en dus minder snel beeldverlies op de drie sats veroorzaakt dan de triple met de Triax 78.
 4. Hoi Mimisiku, De module decrypt zichzelf natuurlijk net zoals een AstonCrypt dit doet met een werkende smartcard erin. Werkt dit ook als je behalve de TVV ci module de canaldigitaal smartcard met OScam decrypt? Ofwel kunnen deze kaarten tegelijk hun decrypt functie doen? Weet je misschien ook of je met de TVV ci module een gecodeerde opname kan maken terwijl je een tweede gecodeerd kanaal van TVV bekijkt? Anders gezegd, decrypt de TVV module minimaal tweemaal? Ik zie TVV wel zitten als extra abonnement maar dan moet het niet te beperkend werken in een ontvanger.
 5. Ik heb het artikel die je aanhaalde gelezen a33 maar begrijp ik nu goed dat de signaal sterkte met een triple lnb en 78 wok rond de 70 procent maximaal haalbaar is? Is dit wel voldoende aangezien ik bij losse lnb's waarden heb gezien die 90 procent of meer zijn. Die waardes worden door de good old DM8000 getoond waarvan ik altijd begreep dat de DM "doof" genoemd wordt ofwel de DM is minder gevoelig.
 6. Forummers, Bij mijn satboer waar ik vaak spullen koop heb ik geïnformeerd naar een abonnement voor TVV hier in Nederland. Je kunt de TVV ci+ module bestellen en een abonnement op TVV afsluiten. Werkt deze module in een Dreambox 8000 met OpenPLI en OScam? Kun je met de module ook een TVV kanaal opnemen terwijl je een tweede TVV of ander kanaal bekijkt? Ik heb al een CanalDigitaal abonnement met de oranje cd smartcard en dit werkt verder goed, zeker met OScam. Eigenlijk hoopte ik dat er nog een TVV smartcard te koop is maar dat blijkt helaas niet zo te zijn. Kun je een TVV kaart van iemand overnemen en ook gaan gebruiken? alvast dank iedereen.
 7. Ik zou graag willen opnemen van de Astra 3 en soms ook de Astra 1 sprietje. De A3 zou dan een quad lnb moeten zijn en de A1 minimaal een twin lnb. Voor de A2 is een single lnb voldoende. Ik heb helaas dus niet genoeg aan de lnb die je aangeeft of bestaan er nog andere triple lnb's?
 8. Mede forummers, Al bijna 19 jaar staat mijn wok op de schuur maar begint slecht te worden.😭 De elementen van Moeder Natuur beginnen de wok in haar armen te sluiten en de ontvangst is matig. Vooral met de regen en de wind de afgelopen weken is het soms niet fijn kijken naar de sat zenders. Ontvangst van de Astra 1,2 en 3 is gewenst en opnemen van programma's op de trouwe DM8000 die nog steeds bevalt. De gesloten TV kastjes van of KPN of Ziggo wordt je niet vrolijk van en hobbyen ermee kun je niet. Ik twijfel tussen de nieuwe Triax 80 en de canaldigitaal triple LNB of een grotere Triax zoals b.v de 88 of 100 uitvoering met losse lnb's. De eerste optie is het meest makkelijk, geen losse kabels en DiSeqc switches, de tweede optie lijkt beter signaal te geven en te houden bij slechter weer zoals regen. Verder is de eerste optie wat goedkoper en voldoet al aan mijn wensen. Ik lees verschillende zaken of over vooral de wok/triple lnb: werkt toch best goed maar zeker met een 80 wok luistert het zeer nauw met uitrichten. Je hebt echter alleen een wok met een lnb en de kabels naar de ontvanger. Geen gedoe met kabeltjes en meerdere DiSeqc switches en lnb's die smaller moeten zijn zoals bv Relook die maakt. Ideeën hoor ik graag en ook waarom. tnx alvast
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid