Jump to content

boudeman

Members
 • Posts

  983
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Nordhorn
 • Interesses
  RE4210PVR en RE4220PVR
  LNB's: 19.2-23.5-28.2
  desktop: W10 64bit dual boot met 2 SSD's
  Mediaspeler: Intel NUC met W10 en Kodi - Onkyo AVR
  TechniSat internet radio tuner

Recent Profile Visitors

7,709 profile views

boudeman's Achievements

 1. Had ik nu toch maar paar jaar geleden die Banksy, die deels door de versnipperaar ging, gekocht. Had ik nu mijn energierekening kunnen betalen (toen 1 miljoen, nu 19 miljoen).
 2. FED en EZB hebben jarenlang de geldpers laten draaien (nog steeds) om de economie aan te wakkeren. Als je meer geld drukt, wordt de intrinsieke waarde van geld minder. Dat heet inflatie. Dat is wat nu gebeurt. Eigenlijk worden producten niet duurder, maar worden pensioenen, spaargeld en salarissen minder waard. Het gaat nu hard. Een eerste stap richting hyperinflatie? Ik zie vele parallellen met de dertiger jaren.
 3. Je hebt al eerder het advies gekregen een image te maken van je systeem, toen dat nog goed werkte. Dan kan je altijd daarop teruggrijpen als dingen verkeerd gaan. Maar ja als je met een advies niets doet............ En Pagemaker kan je vergeten. Die heeft zijn tijd gehad. Is opgekocht door Adobe en gebruikt voor eigen programma's. En softonic is notoir verdacht.
 4. Dank voor de reactie. Ik zit bij 2.4 GHz antennes nog altijd te denken aan plaatjes van routers en internet radio's met antennes van pak 'm beet 10 cm, maar deze miniaturisering werkt dus kennelijk ook effectief.
 5. Na 4 jaar trouwe dienst besloot mijn smartplug (netschakelaar) er mee op te houden. Geen 2.4 GHz WiFi verbinding meer. Tijd om eens het binnenwerk te bekijken. Uiteraard de printplaat, maar WAAR zit nou de antenne? Niet kunnen vinden. Moet dus een miniscuul onderdeel op de printplaat zijn? Ik verbaas mij. Inmiddels ligt trouwens de plug in de bin.
 6. @Ambers Dit is weer een van die wansmakelijke windows-10 moppen, een samenraapsel van de grootste winrommel aller tijden! Mijn PC is 9 jaar oud. Er staan zo'n 40+ programma's op. En alles loopt als een tierelier. Ik ben het dus niet met je eens. Ofwel je hebt een hardware probleem, ofwel je gebruikt de verkeerde programma's. Nero heb ik er al jaren geleden uitgegooid.
 7. Een niet onbekende firma biedt muzikale (jazeker) luidsprekerkabels aan. Misschien heeft hij ook wel muzikale banaanstekkers in het assortiment. Overigens Jaren geleden kocht een kennis voor veel geld luidsprekerkabels met massive zilveren kern. Ik verklaarde hem voor gek. Maar ik heb ongelijk gehad. Door de veel hogere zilverprijs zijn zijn kabels nu heel veel meer waard geworden. Een goede belegging dus. Overigens Ik heb jaren met heel veel plezier naar electrostaten geluisterd. Echter, na verhuizing en een andere opzet van de woonkamer vielen ze volledig weg. Ik heb toen 3-weg conventionele luidsprekers gekocht die prima bevallen. Ik leerde toen dat niet alleen de kwaliteit van luidsprekers van belang is, maar vooral ook de performance in combinatie met de luisterruimte.
 8. @Tonski dan heb je geluk gehad met je dia's. Mijn dia's en fotomateriaal heb ik jaren op zolder bewaard, waar het zomers redelijk warm kon worden. Het fotomateriaal is goed gebleven, maar de kwaliteit van mijn dia's was dramatisch teruggelopen.
 9. Klopt, mijn fout, het is een 3.5 mm jack. Ik ben op het verkeerde been gezet op de Website, waarbij gesproken werd over een 6.35 jack. Wat ze bedoelden was dat er ook een verloopplug van 6.35 naar 3.5 meegeleverd werd. Mijn vrouw heeft die verloopplug later gevonden, verstopt in de verpakking.
 10. @Tonski dank Je zet mij op het goede spoor, dat niet elke minijack aansluiting compatibel is met elke connector bus. Ik wist dat niet en ging ervan uit dat een koptelefoon zonder meer universeel aansluitbaar was. Dus niet. Zelfs bij de internet bestelling wordt wel melding gemaakt dat de aansluiting een 6,35 mm minijack betreft, maar zaken als TRS of TRRS blijven ongenoemd. Weer wat geleerd.
 11. De koptelefoon met de witte draad (zie foto) werkt zonder problemen met een Samsung tablet A7. De koptelefoon met de zwarte draad echter niet. Het geluid wordt niet omgeschakeld van tablet naar koptelefoon. Beide koptelefoons werken echter zonder problemen met een Samsung TAB S2. De stekkers zijn 6,35 mm connectoren en qua lengte en dikte gelijk. De metalen aansluitstrips zien er echter wat anders uit (zie foto). Iemand een idee wat hier aan de hand is?
 12. LED. nog geen OLED. Het grote verschil tussen opvallend licht en doorvallend licht kwam ik op 2 manieren tegen. - bij de digitalisering (inscannen) van oude foto's zag ik op het beeldscherm details, die mij bij de originele foto niet opgevallen waren. Met name ook details in de donkere partijen. - bij het opsturen van mooie foto's naar firma's om er een canvas van te maken, vond ik het resultaat te donker. Nu stuur ik ze wat overbelicht op, waarbij ik een goed resultaat terug krijg.
 13. Ik bekijk mijn uitgebreide fotoverzameling uitsluitend via het grootbeeld TV scherm. Perfecte weergave, absoluut geen klagen. Weergave op TV scherm met doorvallend licht is een wereld van verschil, vergeleken met het bekijken van een papieren foto met opvallend licht, qua kleur en detaillering.
 14. Ik begrijp vraag niet. Wat vergeleken met wat?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.