Jump to content

boudeman

Members
 • Content Count

  681
 • Joined

 • Last visited

About boudeman

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Nordhorn
 • Interesses
  RE4210PVR en RE4220PVR
  LNB's: 19.2-23.5-28.2
  W10 64bit dual boot met 2 SSD's
  Mediaspeler: RPi2B OpenElec Kodi

Recent Profile Visitors

6,806 profile views
 1. Ik lees net dat je nu ook voorzichtig moet zijn met een besmette tijger.
 2. Wij zijn de oudsten in de straat en zitten lekker te genieten in de tuin. Diverse buren zijn al langsgeweest om te vragen of alles nog goed met ons gaat en of er nog boodschappen voor ons gedaan moeten worden. Wij voelen ons nu heeeeeeeeeeeeel erg oud. Maar een prima Nachbarschaft!
 3. Het Wiki artikel is volledig juist. Als straling geabsorbeerd wordt, wordt er warmte ontwikkeld en geldt uiteraard de energie behoudswet. Ik denk dat je energie en intensiteit van straling verwisselt, maar het zijn onderscheidene grootheden. Het menselijk lichaam is weinig spiegelend, en zal niet gauw reflecteren. Bij gedeeltelijke absorptie zal bij de doorgaande straling (transmissie) de energie niet veranderd zijn, maar de intensiteit wel.
 4. Het RKI heeft NL tot risicoland bestempeld en morgen wordt grensverkeer tussen NL en DE aan banden gelegd.
 5. Statistiek versus RIVM https://www.zeelandnet.nl/nieuws/cbs-vermoedt-hogere-sterfte-door-corona-dan-eerder-gemeld
 6. Een lugubere tekst van teletext, die ze toch maar verwijderd hebben.
 7. Naast alle detail info kijk ik toch liever naar dit soort plaatjes, te vinden in: www.worldometers.info Je ziet meteen de tijdsperiode tussen besmetting en overlijden. En je kunt zelf de curves optimistisch of pessimistisch extrapoleren.
 8. Meet spanning aan weerskanten. Zelfde spanning: dan is ie doorgeslagen en kapot. Spanning nul aan een zijde, dan is ie opgeblazen en kapot. Oorzaak kan evt liggen in een andere defecte component. Verschillende spanning; wellicht nog goed. Een zijde wisselspanning, andere zijde gelijkspanning. Geeft op je meter een verschillende waarde.
 9. Heeft er trouwens iemand een verklaring waarom het dodental in NL veel hoger ligt dan in DE terwijl nota bene het aantal inwoners een stuk lager is?
 10. Het zou best wel eens aardig zijn een grafiek te maken van het aantal bijdragen in dit draadje en te vergelijken met het aantal Corona besmettingen in NL Wie zou er winnen?
 11. Gisteren gekeken naar een Tegenlicht opname waarin virologen van Erasmus aan het woord kwamen. Nieuw voor mij was dat de Spaanse griep van 1918/1919 jaarlijks terugkwam tot het jaar 1957 en daarna is verdwenen. Want in 1957 kwam de Aziatische griep, die toen aggressiever was omdat immuniteit tegen deze nieuwe griepvorm nog niet aanwezig was in de bevolking. Ik denk dat wij van Corona de komende jaren nog niet af zijn.
 12. Ik lees net in mijn lijfblad: in Ahaus (DE) zijn de 3 passagiers in een auto beboet. Zij hielden zich dus niet aan de richtlijnen m.b.t. social distancing.
 13. Bedankt. Had ik nog niet ontdekt. De lijn buigt omhoog dus zelfs versnelde groei. Geen gunstig teken.
 14. Ja, lineaire grafieken zijn er genoeg. Het aantal neemt toe, maar dat wisten we al. Een trendombuiging kan je hier nauwelijks uit aflezen. Veel helderder wordt het als je een logaritmische schaal gebruikt. Je oog ziet veel makkelijker een afwijking van een rechte lijn. Ook als het aantal toeneemt, zie je dan een eventuele trendverandering, bijv. als gevolg van de maatregelen. Reken er maar op dat bij het rivm en Koch instituut naar dit soort grafieken gekeken wordt.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy