Jump to content

boudeman

Members
 • Content Count

  924
 • Joined

 • Last visited

About boudeman

 • Rank
  Sat4all Freak

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Nordhorn
 • Interesses
  RE4210PVR en RE4220PVR
  LNB's: 19.2-23.5-28.2
  W10 64bit dual boot met 2 SSD's
  Mediaspeler: Intel NUC met W10 en Kodi
  TechniSat internet radio tuner

Recent Profile Visitors

7,486 profile views
 1. Een chromecast was voor mij een mislukte aankoop omdat hij niet combineerbaar is met een vpn. Een amazon Firestick schijnt dat wel te kunnen.
 2. Verblijvend in Italie: schoondochter Corona, praktisch genezen, maar nog wel in quarantaine. Zoon Corona, 5 dagen ziekenhuis aan zuurstof, weer thuis, lijkt goed te komen. Uiteraard quarantaine. Twee dochters negatief maar zij mogen al dagen hun kamer niet uit. Daar ontstaat nu een groot probleem.
 3. Bij de Fritz en ook wel bij andere routers hoef je de DHCP niet uit te schakelen, maar kan je het IP adres permanent voor het device reserveren. Op die manier hebben mijn ca 20 devices alle een vast IP adres. Bij communicatie gebruik ik altijd IP en nooit een naam.
 4. Als je cynisch bent zeg je misschien: uitstekend toch. De groepsimmuniteit gaat versneld omhoog en de IC's lijken het nu aan te kunnen. Dat was toch altijd al het beleid? Maar ik heb makkelijk praten: rustige woonomgeving waar ieder zich aan de regels houdt, volledig gevaccineerd en geen verplichte werkzaamheden buitenshuis. En op reis kan volgend jaar ook nog wel. Op weg naar de volgende vaccinatie over een half jaar. Dat is hier in DE de verwachting, las ik vanmorgen.
 5. Tijdje geleden waren er printerproblemen na een Windows update. Die zouden met de nieuwste Windows updates verholpen moeten zijn. Op internet wordt het probleem vaak genoemd. Meestal is een nieuwe driver installatie nodig. Ikzelf merkte een communicatie probleem na de recentste Windows update (printer starrtte niet bij printopdracht). Ik heb toen mijn netwerk printer opnieuw geinstalleerd, nu niet via de gebruikelijke WSD poort maar via de TCP/IP poort. Dat verhielp het probleem.
 6. Vanmorgen een bericht in mijn lijfblad: er ligt nu een petitie bij de Bundestag om via wetgeving het pinkeln (=plassen) tijdens het autorijden (meestal in een glazen fles) te verbieden. Toen ik van een lachstuip bijgekomen was, las ik verder: ok, het schijnt algemeen voor te komen bij vrachtwagen chauffeurs, die onder een geweldige tijdsdruk staan.
 7. Het artikel is zeer oppervlakkig en daarom waardeloos. Als je iets wil weten over het Amsterdamse onderzoek kan je beter lezen: https://medicalxpress.com/news/2021-05-covid-patients-critically-ill.html En mogelijk heeft het onderzoek bijgedragen tot de volgende fase 3: https://www.prnewswire.com/news-releases/rigel-awarded-16-5-million-from-us-department-of-defense-for-phase-3-clinical-trial-of-fostamatinib-in-covid-19-patients-301218290.html (eind jan).
 8. Een volstrekt waardeloos artikel. Dat ernstige bijwerkingen hun oorzaak hebben in een overreactie van het immuunsysteem was een jaar geleden al bekend. Dat een Amerikaanse firma een bestaand middel getest heeft is interessant maar waarschijnlijk ook al oud nieuws. Maar wat nu de "belangrijke" bijdrage is van de Amsterdamse wetenschappers, daar mag je naar raden. Ik hoop dat niet alle Trouw artikelen van deze kwaliteit zijn.
 9. Wonderlijk? Zoon heeft Corona en ligt in ziekenhuis. Lijkt wel goed te komen. Schoondochter heeft dus ook Corona en zit in quarantaine. Maar beide dochters (13 en 10) testen nog altijd negatief.
 10. Niedersachsen en daarmee ook in Nordhorn.
 11. Gisteren de tweede prik (BionTech) gehad, Geen spat last. Het was erg rustig in de prikstraat. Vandaag, lezend in de krant, weet ik waarom. Onvoldoende vaccins beschikbaar. De tweede prik heeft voorrang. De eerste prikkers zijn naar later geschoven.
 12. Volgens mij hebben ze veel doses besteld en gekregen. Die moeten op. Ik betwijfel of ze nieuwe bestellingen doen van AstraSeneca. Van Janssen zal niet veel besteld zijn. Doses weggooien doen ze niet. Vaccinatie is te belangrijk.
 13. Het programma Andere Tijden wordt wegbezuinigd. Als je dat pijn doet, kun je een petitie ondertekenen: https://www.petitie24.nl/petitie/3739/voor-andere-tijden-weg-met-de-bezuiniging
 14. Rolluiken zijn standaard in DE. Wij hebben de kast binnen, maar ik zou de kast buiten prefereren: minder lawaai, beter toegankelijk bij reparatie, betere isolatie. Wij hebben het gevoel dat rolluiken in de winter toch kou buitenhouden en afgelopen zomer met die bloedhitte deden we ze ook omlaag om de warmte buiten te houden. Hoe maak je ze schoon? In DE geen probleem, want deuren en vensters gaan naar binnen toe open. Maar in NL? Aan beweegbare lamellen hebben we geen behoefte, maar misschien zijn die juist nodig om ook de binnenkant te kunnen reinigen. Gordijnen heb je natuurlijk oo
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.