Jump to content


DiSEqC motor draaid niet altijd


Guest

Recommended Posts

Dear All....

 

Effe een vraag/opmerking....

Ik heb sinds het moment van aanschaf van mijn DiSEqC motor en mijn Humax 5400 al problemen... De ene keer wel en een ander moment dan kan ik wachten tot ik een ons weeg .. maar dan draaid mijn DiSEqC motor echt niet....

 

Ik kan me niets anders bedenken dan dat mijn kabel te dun is.. of een slechte kwaliteit heeft.....

een andere verklaring kan ik er niet aangeven.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Heeft iemand hier een verklaring voor.. of heeft het zelf ook meegemaakt.. en weet me te helpen....

 

Soms wordt ik stapel gek van dat ding.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites


tja, zonder zicht op je buiten-installatie is het moeilijk te bepalen wat hiervan de oorzaak is.

 

het handigste is om, indien voorhanden, even een andere receiver aan te sluiten welke diseqc-motors kan aansturen en dan kijken of het wel goed gaat.

 

mocht dat ook niet goed gaan dan kan je gaan twijfelen over je gebruikte kabel, f-connectoren en uiteraard ook over je motor.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link to comment
Share on other sites

Ik heb een zelfde soort probleem, maar dan anders. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Ik kan met mijn Disecq1.2 motor wel draaien, maar hij draait meer niet dan wel. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

En als hij draait dan draait hij niet helemaalnaar de goede lokatie, waardoor ik hem weer handmatig goed moet instellen. Het lijkt wel of het per dag slechter wordt! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Zou ik de motor misschien eens wat olie moeten geven? Ik ga em denk ik dit weekend eens uit elkaar halen, zo is het niet leuk meer. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Dreambox800 en Dreambox800se Wavefrontier T55 + 3x LNB and more to come + 2x Diseqc 1.2

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

is dat verschil groot?ik heb wel eens met me nokia9500 dezelfde problemen gehad.lag toen aan de firmware van de decoder..

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

een test met een andere ontvanger bied uitkomst. Heb hetzelfde probleem gehad en het lag aan mijn ontvanger. Ben er overigens met de ontvanger ( deltasat) nog steeds niet uit maar het ligt ook hier aan de firmware.

Alfred

Vu duo 2, VU uno twin, T90, Philips 90cm offset schotel met diseqc motor, LG 4K 55" 

Link to comment
Share on other sites

same shit here.... mn DM7000S draaid ook als ie er zin in heeft , soms dagen aan het stuk goed , andere keren moet ik 10 keer op en neer zappen wilt ie wat doen

Greetz

 

Mr|Repel

 

There are 10 kinds of people in the world

Those who understand binairy and those who don't

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dit is een leuke draad maar hier heeft eigenlijk niemand wat aan.

 

Welke Diseqc motor, noem merk en type en eventueel merk en type van de ontvanger waar je mee werkt.

Dan kunnen ook andere mensen hier iets mee....

 

succes

Peter

VU+ Solo2 HD, XTrend ET 9200 , XTrend ET 4000, TF 7700hsci
 

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

Ik heb dit probleem ook, soms werkt hij een dag goed en dan is het weer hopeloos!!

 

Dreambox 7000S met Hydra image Zeus en de zenderlijst van Pets123.

Diseqmotor: Strong DM 2100.

 

gr,

 

Intruder

VU+ UNO 4K se VTI 15 ; Nvidia Shield TV Pro Ziggo ;LG G1 OLED55G1RLA - 4K OLED TV ; Sonos; Arc Soundbar, Sub, 2x New Play:5

Link to comment
Share on other sites

Citaat:
Dreambox 7000S met Hydra image Zeus en de zenderlijst van Pets123.

Diseqmotor: Strong DM 2100.

 

Die combi draait hier perfect, nooit problemen zowel met pet123 of de joske lijst maakt niets uit draait perfect.

 

Weet je zeker dat je instellingen allemaal goed staan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

 

De settingslijst er eens opnieuw inblazen wil wel eens helpen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites

Hij werkt inmiddels weer, heb de Satelliet instellingen op 1 satelliet ingesteld, daarna weer op draaibaar. De zenderlijst opnieuw downloaden..en weer opnieuw opgestart...en hij werkt nu weer perfect. ( Deze tip kreeg ik van Fr**s*t)

 

gr,

 

Intruder

VU+ UNO 4K se VTI 15 ; Nvidia Shield TV Pro Ziggo ;LG G1 OLED55G1RLA - 4K OLED TV ; Sonos; Arc Soundbar, Sub, 2x New Play:5

Link to comment
Share on other sites

Citaat:
De zenderlijst opnieuw downloaden..en weer opnieuw opgestart...en hij werkt nu weer perfect. ( Deze tip kreeg ik van Fr**s*t)

 

En al eerder van mij natuurlijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

Citaat:
De settingslijst er eens opnieuw inblazen wil wel eens helpen

.
Link to comment
Share on other sites

Guardian...

 

Van die zenderlijst klopt..maar toen deed hij het nog niet.....heb de rotor op één satelliet gezet....en later weer op draaibaar...en toen de nieuwe zenderlijst....

maar ook even goed nog bedankt... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

gr,

 

Intruder

VU+ UNO 4K se VTI 15 ; Nvidia Shield TV Pro Ziggo ;LG G1 OLED55G1RLA - 4K OLED TV ; Sonos; Arc Soundbar, Sub, 2x New Play:5

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.