Ga naar inhoud


maandelijkse update irdeto 2


Aanbevolen berichten

Zomaar ff een vraagje krijgt de irdeto 2 kaart ook zijn maandelijkse update van canal + ??? Zoals het geval is met seca 2 . Ik heb wel zitten zoeken, maar kon niet zo gauw hierover een topic vinden.

gr. D.Quijote

2x M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

4 schotels op het dak, en 5 in de kelder

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo Dr.Quijote,

 

Op deze link lees je er meer over: <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

 

http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...p;page=0#729928

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Timm1983

Admin: Dit account is ontoegankelijk gemaakt vanwege het gebruik van een niet-bestaand email adres met talloze aflever foutmeldingen tot gevolg. Het lid reageerde niet op het verzoek dit te wijzigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof niet dat je in het geval van Irdeto2 over maandelijkse updates mag spreken.

Het einde van je abo is op je kaart opgeslagen en als dat op de 10 de van de maand vervalt, dan zit je zwart op de 11 ste. Vroeger zette men FF voor de tijdsduur en dan had je daar geen last meee.

Zo is dat alleszins hier het geval met DSTV (Multichoice voor de vrienden).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op basis van mijn ervaring met Irdeto provider DSTV op zowel C als Ku band en zowel in versie 1 als 2 kan ik beweren dat er hier geen sprake is van maandelijkse updates in de secabetekenis : dus van 1sept tot 30 sept op key 0C, en daarna van 1 okt tot 31 okt op key 0D en verder terug van 1 nov tot 30 nov op terug key 0C.

Bij irdeto wordt er gebruik gemaakt van meerdere keys, nl van 00 tot 0F. Als de provider op dit ogenblik key 06 gebruikt dan dan stuurt hij ook al instructies om de volgende key 08 voor gebruik klaar te hebben. Sommige providers gebruiken maar 2 keys, andere vier, misschien zijn er die er meer gebruiken.

Dat roulement is niet aan de maand gebonden, de provider kan 3 dagen op key 04 uitzenden, dan 5 dagen op key 06, dan 14 op 08 om dan terug 7 dagen met key 04 te herbeginnen. Als je een officiele kaart hebt, of een autoupdate, dan merk je daar in de praktijk niets van. Had je geen autoupdate dan moest je met de PK goochelen.

Ook is het niet voldoende om de juiste keys op je kaart te hebben, je moet ook nog het Channel Id van elk kanaal of group kanalen op je kaart hebben. En voor elk chid is er ook nog een aanvangdatum en een tijdsduur.

Zoals gezegd is dit op mijn ervaring HIER gebaseerd. Nu is er niets dat een provider tegenhoudt om een ganse maand met dezelfde key te werken, maar dan verliest hij wel een aantal anti-piraterij mogelijkheden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Rodajo,

 

Dat van de meerdere key's die op de kaart staan, dat kan ik mij ook nog wel herinneren, nu moet ik toegeven dat het al een hele tijd terug is dat ik op Irdeto gelogd heb. En nu moet ik eerlijk zijn, ik zou niet weten wanneer mijn Multichoice kaart een update gehad heeft, die worden de laatste jaren niet meer geupdate. Wordt het toch eens tijd voor een nieuwe Irdeto 2 kaart om te spelen. Een tijd terug werd deze vraag ook al eens gesteld in het forum, ik dank je dan ook hartelijk voor deze duidelijke uitleg en we zullen ons er zeker eens op toeleggen, gr.

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog even terug te komen op mijn vraag, de reden dat ik het vroeg is omdat ik twee maanden per jaar in nederland woon, en altijd mijn seca decoder meeneem om de updates binnen te krijgen, anders is het zo gedoe als ik weer in spanje terug ben. Als mijn irdeto kaart nu wordt omgewisseld voor irdeto 2 moet ik ook deze decoder meenemen. In ieder geval bedankt voor jullie informatie.

gr. uit de Costa del Wok

D.Quijote

2x M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

4 schotels op het dak, en 5 in de kelder

Link naar reactie
Delen op andere sites

@D.Quijote,

 

Je kunt natuurlijk altijd een "bekende" vragen om jou kaart in deze periode even in zijn of haar ontvanger te stoppen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> , scheelt een hoop slepen. En voor de rest, graag gedaan hoor, gr.

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de eventuele maandelijkse update zou je de video-timer kunnen gebruiken als die mogelijkheid hebt natuurlijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij een update op de Irdetokaart heb je de previous records niet nodig dus kan je zelfs als je de kaart een half jaar niet gebruikt hebt gewoon weer een nieuwe key op je kaart krijgen.

Een update op een Irdetokaart werkt dus heel anders dan op de secakaart, misschien dat je daarom over Irdeto en SECA spreekt?

Inderdaad kan je bij het irdeto systeem per dag meerdere keywissels krijgen, D+ deed indertijd niet anders, dus heeft een key niets met de geldigheids datum te doen.

De maandelijkse keywissel werd trouwens met het seca systeem geïntroduceerd, Irdeto bestaat al iets langer.

Pli Core Member

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb meegemaakt dat mijn ird 2 kaart C+ niet meer werkte, uodate aangevraagd en binnen notime terwijl ik aan de lijn hing weer beeld, dus inderdaad een maandelijkse update, doet ie ut niet gewoon bellen met het speciale nummer en ze verzenden de update.

Gr,

Droompje

 

(2 maal EVO Enfinity Xcombo +, Echostar1.20 draaibaar met jaguer positioner, triax 0,64 met quad lnb, Viasat 78cm met 3 keer quad lnb)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...