Ga naar inhoud


DSI-175A een 2de antenne-input geven


Jan Ambers

Aanbevolen berichten

De ouwe vertrouwde DSI stond er de laatste tijd een beetje verwaarloosd bij, en met de herry rond digibanaal kreeg ik een idee om de flips secadoos in plaats van een antenne doorlus mogelijkheid, (iets wat ik niet gebruik) een tweede antenne INPUT te geven!

 

Ik heb van de beide antenne F pluggen, de centrale geleider los gesoldeerd in de kanaalkiezer, en via een klein 12V relais klaar ik de job...

Op klem 8 van de scart=>TV plug is een schakelbare 12V spanning aanwezig! Die kan echter geen voldoende stroom leveren, dus help een torretje (bc548 +4k7 weerstand)!!!

 

Lui als ik ben, ergert me een settingoptie... in de settinglijst kan ik de 0/12V aktiveren, maar aangezien ik geen schema heb van de ontvanger zoek ik tevergeefs waar die schakelspanning uithangt???

Dan kon ik alles per zender laten schakelen!!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Wie kan me hierontrent info geven??? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Nu moet ik op de TV/DEC toets van de afstandsbediening drukken om over te schakelen tussen Astra en Hotbird antenne... bedoeling is om dit in de settinglijst te proggen! ( later de 2k zender optie aanpakken)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Op een analoge ontvanger heb ik ook iets dergelijks gemaakt .

Welliswaar met een externe 12v switch (astra/Hotbird), maar die schakelde toch mee met de settings .

Hiervoor was het nodig de Hotbird kanalen te laten beginnen bij nr 200 .

Door op de display aansluiting te zoeken naar het spanning-punt van een typisch deel van de "2" , en deze net zo als jij , met een transistor schakeling de 12 v te laten activeren .

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   C-Tech HD 5000-C+ (Dr.HD F16)

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is het 'm juist: neje!

En in de dvbedit zit een optie 0/12V, daarom vroeg ik me af of er in dit toestel ergens een "poot" van de µprocessor "high" wordt, van een 12V bevel in de settinglijst? Ik heb geen schema van die DSI175, maar dit zou een mooie toepassing zijn voor die oude sleu, om ze via soft en per zender te laten kiezen welke antenne input ze neemt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.