Ga naar inhoud


Kopieerheffing MP3 spelers uitgesteld?


TangoBravo

Aanbevolen berichten


Die kopieerheffing moet niet ingevoerd worden en de kopieerheffingen die er al zijn op cd/dvd's moet weg.

De trend is toch privatiseren, concurrentie, marktwerking.

Dan moeten overheden ook geen handlanger van de industrie spelen en via wettelijke heffingen geld voor de bedrijven binnenhalen waar niets tegenover staat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

nieuwsbericht

 

 

MP3-spelers niet duurder

30 november 2005

MP3-spelers worden waarschijnlijk niet enkele tientjes duurder. Woensdag 30 november heeft de Tweede Kamer gesproken over het opleggen van een kopieerheffing op mp3-spelers. De Consumentenbond verzet zich hiertegen. SONT (Stichting Onderhandelingen Thuiskopie) wil de heffing opleggen om auteursrechthebbenden te vergoeden voor hun muzikale prestaties.

 

Minister Donner van Justitie, die opdrachtgever is van SONT, wacht op een standpunt van de Europese Commissie over kopieerheffingen. Tot die tijd vertrouwt de minister erop dat SONT de kopieerheffing op mp3-spelers niet oplegt.

 

De thuiskopieheffing heeft als doel om de muziekindustrie te compenseren voor muziek. Consumenten die muziek downloaden via een betaalde muziek download website betalen hier echter al compensatie voor. Mensen die op een eerlijke manier muziek kopiëren worden ook benadeeld door deze heffing. Zij zijn de dupe omdat zij dan immers twee keer betalen. De Consumentenbond vindt daarom een heffing op mp3-spelers onaanvaardbaar en gaat ervan uit dat op 20 december – als SONT over de heffing vergadert – de belofte van de minister uitkomt.

 

Bron

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

kopieer heffing oke. maar dan moet de verkoop van illegale cd/dvd/mp3 spelers legaal worden. We betalen er immers heffing voor. Die lege cd enz komen toch wel via het buitenland (die worden grotendeels gebruikt voor illegale kopien), dus de verkeerde mensen draaien nu op voor de kosten.

Groeten Thomas

 

Rule #1 Good computers don't go down.

Rule #2 There is no such thing as a good computer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een duivelszak geraakt nooit vol! <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

<img src="/forums/images/graemlins/uitlachen.gif" alt="" />Ofte 't is een bodemloos vat... Trachten geld te verdienen zonder ervoor te werken op de kap van anderen... <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...