Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast jacoboot

is elke bolle elco kapot ??

Aanbevolen berichten

Gast

ik heb hier een pc voeding 5 volt oke 12 volt 11.75 en kleine wobbel de bobbel op scoop, 3.3 volt erg wobbel de bobbel en zag ook iets aan zaag tand op wit draad ?

 

in voeding ziteen twee elco's 10 volt 2200 die bol zien, niet overdreven maar toch

de 12 volt elco 16 volt 2200 ziet er nog goed uit.

 

vraag kunnen de twee elco's op de 3.3 en 5 volt zoveel invloed hebben ? , het antwoord zal wel ja zijn kan ik de elco's er voor de test uithalen of gaat het dan helemaal mis, je weet het maar nooit met geschakelde voedingen, o ja elco''s aan het eind net voordat de draden komen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

vraag twee hebben we hier een slimme of een luie ontwerper van voeding 10 volt 2200 voor 3.3 volt lijn en ook 10 volt 2200 voor de 5 volt lijn.

in andere voedingen zitten netjes 6.3 volt 2200 , en pas ook veel beter , deze elco's kunnen niet eens op de printplaat te weinig ruimte <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

zo van gooi de maar in --- past niet maken we het passend <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

Kun je een foto plaatsen ?

 

Een elco moet van boven geheel vlak zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Die "bobbel" doet me denken aan gasvorming...

Om bij een elco gasvorming te hebben zou je er bijna wisselspanning moeten op zetten... dus is er niets aan de hand met de voedingsdiodes, bruggelijkrichter?

Of zouden die elco's een te hoge spanning gekregen hebben?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

oke sloop ze er morgen wel uit, foto wordt lastig , en bol bedoel ik niet vlak <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

verder klopt dus de 3.3 volt niet -5 volt en -12 volt , op alle staat dus +/- 0.5 volt wisselspanning schat ik en de 12 volt is 11.75 , dus de fan draait wel maar eindelijk eens zonder lawaai <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

 

verder is het een zooi in zo'n voeding, ik geen janpanersfingers ( of mag dat woord niet meer?? <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />)

 

ikke hollandse worsten fingers

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ikke denk dat ge zowat ne gierige k**skop zet.Lig toch niet aan die rommel te klooien.Ga gewoon naar de computershop en koop een nieuw voedingkje.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

We zitten hier in de rokende soldeerbout dus zoiets doen we zelf, We zijn dus geen gierige kaaskop <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

Een bol C-tje is altijd verdacht en wil je deze doormeten dan gewoon aan 1 kant los solderen en controleren.

Maar een elco die er raar uitziet gaat er bij mij meestal uit omdat het geen dure onderdelen zijn.

 

Leo

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

die elko's gaan vaak stuk. Maar voor de veiligheid zou ik er ook een nieuwe voeding inzetten ( 20 euro) . Heb al veel pc's gezien die helemaal stuk waren door de voeding......

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

een nieuwe pc voeding is niet altijd beter dan een ouwe <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />, als je de binnenkant ziet snap je ook soms waarom. er zit al een andere voeding in mijn pc hoor anders geen internet he <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />, zal de bolle jongens eruithalen ben benieuwd of het daar aan ligt.

 

het leuke is alleen een bolle jongen op de 5 volt lijn die dus op de scoop echt vlak is, de andere op de 3.3 volt . verder nog niet onderzocht maar dacht zaagtand op -12 en -5 volt en daar geen rare elco's te zien.

 

kortom logica en beredeneren gaan hier niet op <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

zoals gewoonlijk elco's vervangen , nu nergens geen spanning meer op <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

oke is weekend dus gaat weer twee dagen in nog op te lossen probleem hoekje ???

 

verlopige conclusie lag dus niet primair aan de elco's zal wel in trap ervoor zitten . maar kan ook geheel ergens anders, denk dat de controle circuit nu niet meer gevoed wordt door lekkende elco's ??? shutdown ???

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.