Ga naar inhoud


Wederom Prijsverhoging Canal Digitaal


Codx

Aanbevolen berichten

De reacties dat de beeldkwaliteit omhoog moet. Ik heb een 1080p TFT en ik zit er bovenop. En van mij hoeft dat niet zo nodig eigenlijk. Ik zie wel dat b.v. BBC iets beter is. En dat het beeld niet op alle CDS zenders perfect is. Maar het is voldoende voor mij.

 

Ik kwam al in een zeer vroeg stadium (2003 waarschijnlijk al) in aanraking met HDTV. Niet op een beurs ofzo, gewoon thuis en alle tijd om het uit te proberen. Prachtig. En dat blijft mooi. Maar het verschil tussen een goede en een "slechte" standaard definitie zender valt me nu zoveel minder op. Ook de BBC, ook ZDF, ook ARD.

 

Ik zie dat die een beter beeld hebben. Maar het blijft wazig. En dan maakt het me niet meer uit. De CDS zenders zijn ook wazig. Dat is omdat het standaard definitie is. Ik heb er vrede mee. Het is méér dan scherp genoeg om het te volgen en ook subtiele details te zien, die in b.v. een webfilmpje je ontgaan. Ik vind het eigenlijk gewoon zinloos om nu nog met hoge bitrates te gaan knoeien om de kwaliteit een fractie beter te maken, terwijl dit ook nog eens bakken met geld kost.

 

Laat het nu maar zoals het is, en laat de prijzen laag, en kom nog eens met een verhoging als je de reguliere zenders in HDTV aan kan bieden. Wat in NL de komende 5-10 jaar niet zal gebeuren.

 

Ik zie deze prijsverhoging niet graag. Ik heb basispakket en wou binnenkort waarschijnlijk upgraden naar familie vanwege m'n ouders die de Vlaamse zenders willen zien. Maar die prijzen blijven echt niet hetzelfde, dat durf ik niet te geloven. En waar zal het dan eigenlijk ophouden.

 

Puur wat mij betreft wat suggesties, en ik heb een 1080p TFT, encodeer zelf HDTV in h.264, heb BBC HD aan 20mbit gezien op deze volledig digitaal aangestuurde 1080p TFT en kijk regelmatig naar de BBC dus ik mag wat zeggen over kwaliteit:

 

Alle zenders behalve NED123 terug naar 544 x 576. Wazigheid galore, ja, maar SD is per definitie wazig. Alle compressieartefacten verdwijnen, wat veel mensen fijn zullen vinden.

 

Bitrate ongeveer laten zoals ie is, rond de 3mbit, tikje hoger voor de publieken.

 

Zoveel mogelijk "extra" zooi naar 23,5 oost en zo snel mogelijk. Film1 Sport1, dat soort zooi met een minimum aantal kijkers. Geef die paar klanten maar een gratis quad monoblock, of monoblock tegen sterk gereduceerde prijs. Jij als Film1Sport1 klant krijgt hier ook wat voor terug: géén prijsverhoging!

 

Liever gisteren dan vandaag officiële ondersteuning voor de SmartWi of sterk vergelijkbaar apparaat. Desnoods een CD goedgekeurde versie die Film1Sport1 niet deelt en beperkt is tot 3 clients. Serieus: KPN geeft iedereen voor een iets hoger bedrag 3 smartcards met álle zenders erop. Goedkope settopboxjes erbij zijn leuk maar het vlot gewoon niet, op je 2de TV wil je ook Discovery. KPN kan wél Discovery en VRT op 3 smartcards aanbieden dus een rechtenprobleem is het niet. De SmartWi is ronduit perfect: misbruik reikt nooit verder dan je buurman, terwijl ik ook op sat4all zie dat men vrolijk strooit met de "extra" €1 settopboxkaarten die vooral bij de Vlamingen gewilt zijn. Kies desnoods voor iets wat lijkt op de splitty, met draad dus. KPN kan doodleuk 3 smartcards uitgeven die over het hele land te verspreiden zijn en heeft geen problemen met rechten. Dan móet CDS een SmartWi kunnen ondersteunen. De V2O is geen oplossing, hier kunnen slechts 2 zenders tegelijk op waarbij de video (relatief onbetrouwbaar) door de muren van het huis moet en je vastzit aan een bepaald merk voor alle ontvangers.

 

Weg met al die MTV zenders. Die zooi schijnt €3 per maand te kosten, terwijl er meer dan zat prima muziekzenders FTA op de sat zitten met in bepaalde gevallen nog betere muziek ook. MTV spendeert sowieso veel te veel tijd aan het niet uitzenden van muziek. Start maar een aparte zender voor die docu's en comedies. Kost allemaal veel teveel geld.

 

De Belgen richting een (iets) goedkoper pakket. KPN is hard bezig met masten bouwen, en iedereen die kotsmisselijk is van UPC gaat zich straks voor Digitenne aanmelden ipv. Canal Digitaal, want bij Digitenne krijg je de VRT erbij.

 

Weg met al die dure onzin uit het familiepakket. Hallmark, antieke films kan ik ook wel op de zenders uit het STB pakket zien. Trace TV, volgens mij zat niemand daar echt op te wachten. Zone club en Zone reality. CDS zwijgt er vast niet voor niets in alle talen over in het tekstje bij familiepakket op hun website. Ik lees er nóóit over in het nieuws, op algemene fora, ik hoor er niets over op andere TV zenders. Ik heb er ook van geen enkele kant reclame met zelfs maar info over gehad om er eens naar te gaan kijken. Ik ben er ooit voorbij gezapt, concludeerde snel "niet boeiend" en kwam nooit meer terug. Stop maar in een of ander obscuur "extra" pakket.

 

En laat die goedgekeurde CAM module nu eens álle kanalen decoderen en in alle ontvangers werken..

 

En laat Technisat een voor Nederland/VL ontworpen 45cm Multytenne maken met diverse opplakmotiefjes en maak er duidelijk reclame voor. Onderschat dit niet.

 

Tot zover mijn snel uitgetikte slecht gefundeerde mening. Velen zullen het op diverse punten niet met mij eens zijn, maar wellicht op andere punten weer wel.

 

Ik zelf zie een wond. Da's geen ramp, die kan helen. Maar KPN hijgt in de nek van CDS met een aanbod dat dichter bij de gemiddelde Nederlander ligt. KPN geeft The Box niet eens door. Hoogstwaarschijnlijk niet alleen uit ruimtegebrek, maar ook omdat het gewoon niemand hard genoeg boeit. Jonge pubers betalen toch zelf niet voor de TV om antieke afleveringen van South Park te kijken. Ze downloaden de nieuwste toch wel. En KPN geeft de VRT wél goedkoop door, wat voor velen een eis is. En 1 van de belangrijkste dingen: bij KPN krijg je 3 smartcards. De settopboxjes van CDS just don't cut it. Om nog maar te zwijgen over de opstartkosten, die bij DVB-T zelfs met extra dure apparatuur veel lager is. De smartcard kost bijna niets (€10 tegen €70), de ontvanger is iets goedkoper, en de antenne is vaak ook goedkoper.

 

KPN heeft andere nadelen, maar ik ben bang dat de consument daar minder hard aan zal tillen. De gemiddelde Nederlander ziet de mindere beeldkwaliteit amper en mist de extra zenders niet.

 

KPN kan die wond heel erg hard gaan openrijten als ze snel masten gaan planten. Ook als ze het langzaam doen trouwens, maar dan duurt het gewoon langer.

 

Begrijp me niet verkeerd, CDS doet ook zeer veel dingen juist héél goed. Maar in de strijd om de consument maken ze imho een aantal cruciale fouten waardoor héél veel mensen het toch maar niet doen. Je kan nooit iedereen tevreden houden. Het voordeel is nu nog de prijs, maar ik kan niet geloven dat als deze pakketten omhoog gaan het basis/familie zo blijft.

 

Begrijp me echt niet verkeerd. We hébben tenminste satelliet TV met Nederlandse zenders. CDS is nog steeds de enige digitale TV provider die een CAM ondersteund, hoe brak hij ook is, hij is er tenminste. We hebben een meer dan redelijk zenderaanbod. Misschien zelfs een te groot zenderaanbod. CDS werkt het gebruik van CAMs niet tegen. Maar als de prijs straks omhoog gaat.. Ik blijf voorlopig nog wel. Maar ik denk/vrees dat veel mensen Digitenne uit gaan proberen.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 91
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Citaat:
. Maar als de prijs straks omhoog gaat.. Ik blijf voorlopig nog wel. Maar ik denk/vrees dat veel mensen Digitenne uit gaan proberen.

Dat is nu al het geval,in mijn vriende/kennissen kring zijn er al 3 overgestapt van Canaaldigitaal/familie/tele2 naar digitenne.
Minder zenders maar wel precies de zenders waar de gemiddelde nederlander naar wil kijken en dat is de twee voetbalkanalen van tele2 + de commercielen en publieken en natuurlijk een sex zender.
Ik heb zo een kastje van hun bij mij thuis geprobeerd maar ik wil het nog niet voor niks hebben de beeld kwaliteit was erg slecht ook wel eens een "hik"tussendoor.
Ik moest het antennetje boven op de klok zetten lelijke draad over de muur, nee dat digitenne vond ik niks.Maar die drie vrienden en vooral hun vrouwen vonden het geweldig op elke kamer hebben ze nu zo een digitenne kastje staan .
Ik ga in iedergeval 1 settopbox pakket opzeggen, die andere houd ik nog aan ,en met de ontvangers die ik heb kan ik gewoon op 1 kaart intern doorsharen.
@O.M. ik zeg: "kan" wil niet zeggen dat ik dat dan ook doe. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

VU+DUO

Dreambox 7000

Dreambox 500

Dreambox 600 PVR

Draaaibare opstelling 30 west tot 28,2 oost

Vaste opstelling Astra1,Astra2,Astra3 en Hotbird[/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Maar als de prijs straks omhoog gaat.. Ik blijf voorlopig nog wel. Maar ik denk/vrees dat veel mensen Digitenne uit gaan proberen.


Mensen die de tv als behang aan hebben staan wel, maar als je echt kijkt dan zie je toch dat de kwaliteit bagger is. Bovendien, het enige dat je er goedkoper krijgt zijn de Belgische zenders. Voor de rest ben je veel meer kwijt nog steeds.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
En laat Technisat een voor Nederland/VL ontworpen 45cm Multytenne maken met diverse opplakmotiefjes en maak er duidelijk reclame voor. Onderschat dit niet.


Die opplakmotiefjes worden natuurlijk een keihard verkoopargument; daar hebben Digitenne en de digitale kabel geen antwoord op!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Digitenne is nog altijd 2 euro duurder tov het basis pakket en nog altijd meer dan 5 euro duurder dan het SetTop pakket, plus slechtere kwaliteit. Dus ik denk niet dat veel mensen overstappen naar Digitenne...

 

Ook de kabel is duurder... Vergelijk het met het Familipakket dan vergelijk ik 13 euro met 15 euro dan is het verschil nog steeds minimaal 2 euro... maar uuuh... je hebt dan wel (digitaal alleen) beter beeld op alleen Nederland 1, 2 en 3(!)

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Littlesat:

Maar wat je niet moet vergeten, is dat je bij Digitenne de apparatuur óf gratis óf voor heel weinig krijgt, het installeren gemakkelijker is, en je niet betaald voor een smartcard. Dan moet je aardig wat jaren kijken voordat je dat weer terugverdient.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Maar als de prijs straks omhoog gaat.. Ik blijf voorlopig nog wel. Maar ik denk/vrees dat veel mensen Digitenne uit gaan proberen.


Mensen die de tv als behang aan hebben staan wel, maar als je echt kijkt dan zie je toch dat de kwaliteit bagger is. Bovendien, het enige dat je er goedkoper krijgt zijn de Belgische zenders. Voor de rest ben je veel meer kwijt nog steeds.

Maar die vinden veel mensen nou net heel belangrijk. En je krijgt ook voor heel weinig een pornozender, die is erg duur bij CDS.
Citaat:
Citaat:
En laat Technisat een voor Nederland/VL ontworpen 45cm Multytenne maken met diverse opplakmotiefjes en maak er duidelijk reclame voor. Onderschat dit niet.


Die opplakmotiefjes worden natuurlijk een keihard verkoopargument; daar hebben Digitenne en de digitale kabel geen antwoord op!

Niet echt nee, maar het zou een schotel voor veel mensen een stuk acceptabeler maken. Qua motiefjes zat ik te denken aan bakstenen enzo, dus geen rood met witte stippen, maar juist een schotel die níet opvalt.
Citaat:
Digitenne is nog altijd 2 euro duurder tov het basis pakket en nog altijd meer dan 5 euro duurder dan het SetTop pakket, plus slechtere kwaliteit. Dus ik denk niet dat veel mensen overstappen naar Digitenne...

Alleen blijven veel mensen helaas weg omdat het €3 goedkoper is dan de VRT bij CDS.

Settop verhogen ze ieder jaar met een tientje. Ik denk dat het volgend jaar eruit gaat.
Citaat:
Ook de kabel is duurder... Vergelijk het met het Familipakket dan vergelijk ik 13 euro met 15 euro dan is het verschil nog steeds minimaal 2 euro... maar uuuh... je hebt dan wel (digitaal alleen) beter beeld op alleen Nederland 1, 2 en 3(!)

Idd, maar goed, over kabel had ik nog niets gezegd.
Citaat:
@ Littlesat:
Maar wat je niet moet vergeten, is dat je bij Digitenne de apparatuur óf gratis óf voor heel weinig krijgt, het installeren gemakkelijker is, en je niet betaald voor een smartcard. Dan moet je aardig wat jaren kijken voordat je dat weer terugverdient.

Sowieso, wel/niet terugverdienen kijkt niet iedereen naar.. Lage instapkosten, dat merken ze direct.

CDS doet het nu best goed maar dit lijkt me niet echt het moment voor een prijsverhoging, ook niet voor basis/familie die over een paar maanden zeer vermoedelijk ook omhoog gaan.

Het voor de meesten enige echte nadeel van Digitenne is de beeldkwaliteit, en veel mensen vallen daar gewoon niet over, terwijl Digitenne wel een aantal voordelen heeft, waaronder lagere instap én abokosten (als je de VRT wilt).

Ik ken iemand die Canal Digitaal heeft (basis) en gewoon de harkantenne blijft aanhouden voor de Belgen. Komt binnenkort een DVB-T kastje voor de Belgen bij. Als hij voor 1-2 euro de VRT bij CDS erbij kon krijgen zou hij dat waarschijnlijk wel doen.. Nu is het gewoon verloren geld eigenlijk. Jammer in mijn ogen.

Digitenne mag dan het FTA voordeel van de sat missen, en de beeldkwaliteit is duidelijk minder, maar als je daar niet over valt heeft Digitenne bijna alleen maar voordelen.

Nogmaals, mij hoef je niet te overtuigen. Maar als CDS zo doorgaat, dan ben ik benieuwd waar dit heengaat. Er zijn nu nog wat gebieden in NL waar simpelweg geen kabel ligt, daar heeft iedereen nu sat. Als daar opeens een Digitenne zender komt te staan, dan vrees ik dat CDS veel klanten kan verliezen. Terwijl CDS juist veel klanten nodig heeft om zoiets als satellietuitzendingen rendabel te houden.

Ik heb eens gelezen dat ongeveer driekwart van de CDS klanten settopbox zou hebben. Dat het er veel zijn twijfel ik niet echt aan, of die hoeveelheid precies klopt weet ik niet. Als CDS STB zou laten vervallen én Digitenne krijgt landelijke dekking, dan ben ik benieuwd.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beeldkwaliteit en bitrate ten spijt, vind ik het nog steeds schandalig dat CD zo stelselmatig de prijs met grote stappen blijft opdrijven. Als je eenkeer zo'n sat-installatie hebt aangeschaft, ga je niet meer zomaar weg zullen ze denken.

 

Nee, ik vind dit niet goed, en misbruik van hun sat-monopolie.

ET10000
DM7020HD

Linux laptop en Linux zelfbouw NAS

Link naar reactie
Delen op andere sites

En ik vind het nog steeds niet netjes dat ze de wet niet volgen en dat je bij een prijsverhoging niet kunt opzeggen. <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Klaas,

 

CD staat niet boven de wet. Als je zo zeker bent van je zaak: Gewoon opzeggen en voor laten komen.

 

Ik persoonlijk heb geen problemen met de voorgestelde verhogingen. Er is de afgelopen tijd veel bij gekomen op de sat, dus... Van mij mogen ze het zelfs nog meer verhogen als dat een hogere bitrate zou betekenen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ik vindt wel stom dat cds weer duurder wordt nu moeten ze ook wat doen voorde klanten zoals zenderuitbereiding , en beginen met hdtv en misschien gratis 2kaart bij aboment. groeten dj


*2e kaart is 1 euro, is ook niet slecht. Wel slechts settop box pakket
*Er izjn het afgelopen jaar best wat zenders bijgekomen en er komt ook nog e.e.a. aan
*HDTV gaat zeker meer kosten. Er kunnen dan max 2 zenders op 1 transponder ipv 8 á 10, dus. Dat zal echt wel doorgerekend worden. En terecht.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...