Ga naar inhoud


Factuur van de tandarts


gerrit B

Aanbevolen berichten

Vorig jaar tijdens de periodieke controle in okt bleek ik tandsteen te hebben dus een nieuwe afspraak gemaakt voor november om dat te laten verwijderen.

Voorafgaande aan de behandeling heb ik de mondhygiëniste de polis van mijn verzekering overhandigd en aangegeven dat er geen behandelingen mochten worden uitgevoerd die niet gedekt werden door mijn verzekering.

Na bestudering was de conclusie dat dat wel mogelijk was is begonnen met de behandeling.

Vervolgens niets gehoord, tot eind januari een factuur van de tandarts op de mat ligt inzake een behandeling die ik op 15 jan zou hebben ondergaan.

Ik dacht foutje toen ben ik er niet geweest, dat zal wel gecorrigeerd worden. maar wat later een aanmaning.

Dus maar eens even gebeld met de vraag wat dat nu is, maar het bleek toch te gaan om de behandeling van nov.

Op mijn vraag hoe dat nu kan omdat ik vooraf had aangegeven dat er geen kosten gemaakt mochten worden welke niet door mijn verzekering werden gedekt kreeg ik als antwoordt dat ze niet keken naar de kosten maar naar de behandeling die noodzakelijk was.

 

Dus maar een brief gestuurd dat ik het er niet mee eens was omdat er toch duidelijke afspraken waren gemaakt.

 

Enige tijd later kreeg ik een brief, met een kopie van de polis die ik had afgeven, waarin aangegeven was dat ik toch niet voor de behandeling verzekerd was en gewoon moest betalen.

Dezelfde dag kreeg ik ook de 2e en 3e aanmaning, maar nu werd wel verwezen naar de behandeling in november.

Dus maar weer een brief gestuurd dat ik het er absoluut niet mee eens was en een credit van het geheel wenste te ontvangen.

Maar vorige week kreeg ik opnieuw een 3e aanmaning (wel om de verkeerde naam) en gelijktijdig een brief dat er voor 7 juni betaald moest worden omdat het anders naar het incassobureau gaat en alle bijkomend kosten voor mijn rekening waren, maar zonder dat er gereageerd werd op mijn laatste brief.

 

Moet ik dit nu zomaar pikken?

Het gaat niet om zo'n groot bedrag, maar ik had toch afspraken met hun gemaakt? En deze erkennen zij ook, maar toch blijven ze stug volhouden en willen ze geld.

 

Wat zou ik nu nog kunnen doen?

 

suc6

 

Gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik krijg altijd een factuur van de tandarts welke je vervolgens dient te declareren bij je zorgverzekeraar. ik vang in mijn geval dan 70% weer terug, tandsteen is gedekt. volgens mij wordt dit altijd gedekt (basis), check het eens in de polis.

ik begrijp hieruit dat je geen AV verzekering hebt ?

 

een mondelinge overeenkomst is heel sterk volgens mij maar zou je het er op aan laten komen ? ik weet natuurlijk het bedrag niet, maar is het je de rompslomp allemaal waard ? okee, zoals ik het beredeneer, dan zou je je gewonnen geven en dat kan natuurlijk jeuken, maar denk goed na als je het er op aan laat komen.

ik zou gewoon eens bij die tandarts binnen lopen en vragen wat er nou precies betaald dient te worden, een goed gesprek levert vaak meer op dan een belletje, mailtje, fax of brief.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

En als je dan alsnog besluit om het erop aan te laten komen..... bedragen onder de 100 euro worden over het algemeen gewoon door incassobureau' s afgeboekt omdat de kosten hierbij hoger zijn dan de baten.

 

greetz...

As'n joe niks te daun hebn, dou dat den nait bie ons.

 

500 + 7000 + 7020 = a lot of fun

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die factuur kreeg ik voorheen ook altijd, maar de tandarts declareerd die sinds vorig jaar zelf bij de verzekeraar en dat wat niet vergoed wordt brengt hij dan alsnog rechtstreeks bij mij in rekening.

Ik had vorig jaar het meest uitgebreide pakket TOP pakket met uitgebreide tandarts verzekering van DSW en die polis heb ik ook overhandigd.

Dit jaar overgestapt naar Amicon met wat ze tandarts 3 noemen dacht ik, omdat daarin de sugestie gewekt werd dat alles 100% vergoed zou worden, maar waar nu blijkt dat die 100% alleen maar geldt voor de codes die ze in de polis noemen codes die de meesten denk ik ook niets zullen zeggen.

Vandaar dat ik dat toen ook heb aangegeven, "hier heb je de polis kijk of je daar mee uit de voeten kunt want die codes zeggen mij niets", "maar je mag niets uitvoeren wat niet 100% gedekt wordt"."

Dit omdat als mijn vrouw hier kwam er ook altijd een factuur volgde en ik dat nu bepaald niet kon gebruiken.

 

Op zich denk ik dan ook van "hoe heb je het lef om dit te gaan berekenen ondanks de gemaakte afspraak" en "je kunt het heen en weer krijgen met je factuur"

 

Aan de ander kant sta ik natuurlijk niet te wachten op torenhoge incassokosten of nog erger juridische kosten.

 

Probleem is dat als ik iets bij een klant uitvoer zonder dat de klant hier opdracht voor heeft gegeven aan mij de keuze is, weer demonteren of de kosten maar voor lief nemen.

Maar bij een tandarts is het zo dat wat hij gedaan heeft niet ongedaan gemaakt kan worden.

En ik kan wel een rechtsbijstand verzekering af gaan sluiten, maar die behandelt geen lopende zaken en de vakbond FNV zal dit denk ik niet willen behandelen.

 

Als ik naar binnen loop dan moet ik het met de telefoniste doen, want de tandarts is druk bezig en de mondhygieniste is er niet.

Ik heb dan ook al verzocht om kontakt met mij op te nemen, maar dat doen ze niet.

 

Vandaar dat ik hoop dat een van jullie dit ook heeft meegemaakt of weet hoe e.e.a in elkaar zit.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

paar dagen tanden niet poetsen en het tandsteen is terug <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Nee is flauw antwoord..Ik heb ook soort gelijk iets.

Mijn tandarts kan niet goed door de deur met de verzekering en daarom moet ik eerst maar betalen.

Ik rook al ruim 3 jaar niet meer, maar er wordt nog steeds rokersaanslag weggehaald soms..Knap hoor.

Doet hij het toch niet goed (elke keer) ..

Gelukkig is het wel verder allemaal gedekt, maar toch..

Lijkt steeds meer op het "ze doen maar wat" ding.

 

Was ook laatst op het nieuws geloof ik..Tandartsen bakken er niet veel meer van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

aparte manier van incasseren. ik "eis" de factuur en declareer deze zelf bij mijn verzekeraar. ik zit mijn helel even al bij dezelfde tandarts, mocht deze hiervan afwijken, dan ben ik weg bij hem. geld is en blijft een raar ding.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt mij dat je gewoon betalen moet je hebt die behandeling laten doen, en het is jou polis dan zou jij moeten weten wat die codes betekenen!!

 

Dus jou tandarts moet van alle verzekeringen de polissen kennen en anders ze allemaal maar uit gaan spitten of die code wel gedekt is, en waarschijnlijk is het een administratief medewerkster van die tandarts of een assistente van de tandarts die je geholpen heeft.

Nu ben je ook nog van verzekering gewisseld nu weet ik ook niet wie dat moet vergoeden de oude of de nieuwe verzekering.

 

Maar volgens mij is het zo jij hebt de behandeling laten doen je krijgt de rekening van de tandarts en die moet je inleveren bij je verzekering als het niet gedekt is heb je pech, overigens mijn tandarts die haalt bij de halfjaarse controle gelijk het tandsteen weg en geen aparte afspraak. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
aparte manier van incasseren. ik "eis" de factuur en declareer deze zelf bij mijn verzekeraar. ik zit mijn helel even al bij dezelfde tandarts, mocht deze hiervan afwijken, dan ben ik weg bij hem. geld is en blijft een raar ding.



merDe


Ik krijg ook wel de factuur hoor, maar moet hem eerst voldoen, en dan kan ik claimen bij de verzekering.
Eerst was dat anders. Liet mijn pasje zien en de rest ging vanzelf.
Nu niet meer want ze moeten te lang wachten op hun geld.
Komt eigenlijk mooi uit, ik moet altijd wachten op mijn behandeling.
Ook al is er niemand in de wachtruimte en hoor ik de tandarts lol maken met de assistente, dan nog zit ik altijd 15 tot 25 minuten langer te wachten in de wachtkamer terwijl er niemand is.
Maar als ik als klant daar 5 minuten te laat aankom dan moet ik eigenlijk een nieuwe afspraak maken.
<img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een gedoe! Je hebt een mondelinge overeenkomst. Die is ook bindend.

 

En inderdaad, moet die tandarts op jouw verzoek in gaan. Dus, hij, als deskundige, moet op jouw verzoek nagaan of het gedekt wordt, als je dat vraagt.

 

Voor laten komen en andere tandarts nemen lijk me dus.

ET10000
DM7020HD

Linux laptop en Linux zelfbouw NAS

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat verwacht ik ook niet van een tandarts, vandaar dat ik de polis mee had genomen (ik heb hun er een kopie van gegeven) en daar staan slechts een stuk of 15 codes in wat betrekking heeft op tandheelkunde.

Mijn stelling is dat zij precies weten wat die codes betekenen immers ik mag er toch vanuit gaan dat zij de specialisten zijn.

En dat lijkt me in deze ook nog niet zo gek.

 

En nee ik heb rechtstreeks met de uitvoerende arts gesproken dus die kon ook precies bepalen wat wel en wat niet uitgevoerd mocht worden.

 

Moet ik nu op hun laatste aanmaning weer reageren of nu gewoon gaan wachten op het incassobureau en daar alles uit leggen?

 

suc6

 

Gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik heb in denk ik twee minuten de polisvoorwaarden als PDF je gevonden van Menzis.

En het volgende staat er bij Tandarts 3:

 

B Preventieve behandelingen

M50 Tandsteenverwijdering gering, tweemaal per

kalenderjaar 100%

of

M55 Tandsteenverwijdering normaal, tweemaal per

kalenderjaar 100%

of

M59 Tandsteenverwijdering uitgebreid, tweemaal per

kalenderjaar 100%

 

Het PDF je kun je hier vinden dus het lijkt me dat je je druk maakt om niets. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou eerst eens de codes op de factuur vergelijken met je polis...

 

De grote vraag blijft natuurlijk, wat hebben ze precies gedaan... <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

De codes zijn vastgelegd, en bij elke tandarts gelijk, dus kan er geen onduidelijkheid bestaan over wat wel of niet bij een code behoord...

 

Als je met de tandarts/mondhygienist(e) overeengekomen bent dat ze alleen zaken mochten doen die 100% gedekt zijn, betekent het dat alles wat daarbuiten valt activiteiten zijn waarvoor geen opdracht gegeven is...

 

Succes! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ging niet om de polis van Menzis, die heb ik nu, deze werkzaamheden werden uitgevoerd in de tijd nov. 2006 dat ik nog bij DSW verzekerd was en dat brengen ze me nu in 2007 pas in rekening.

 

Maar ik zal ze nu eerst eens een brief sturen met het verzoek om de factuur te specificeren.

Ik ben nu toch wel erg benieuwd wat ze in de 20 minuten durende behandeling allemaal in rekening hebben gebracht dat ik zelf nog bij moet betalen.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beetje rare discussie hoor. Het gaat hier om je gebit. Daar moet je je hele leven mee doen. Dan ga je geen behandeling uitstellen die nodig is.

 

De codes zijn, voor zover ik weet, voor alle verzekeringsmaatschappijen gelijk.

 

En voor tandsteen ga je niet naar de tandarts die binnen 20 seconden klaar is maar naar een mondhygiëniste. Dat doe ik 2-3 keer per jaar. Kost me 60 euries per keer en daarmee hoop ik m'n hele leven zonder kunstgebit te blijven!

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...