Ga naar inhoud


ARD en ZDF hebben verslaggeving Tour de France gestopt


Gast

Aanbevolen berichten

Helemaal mee eens je kan zo een groot gebeuren niet laten verpesten door enkele slechterikken.Ik weet zeker dat als het vergrootglas dat bij het wielrennen gebruikt wordt bij andere sporten gebruikt zou worden dat je raar op zou kijken.Het wielrennen is de strengst gecontroleerde sport ter wereld en waarschijnlijk ook de zwaarste sport,vandaar dat hier ook meer doping gevallen boven water komen,en dan nog niet te spreken over de mediahype die er rond om heen hangt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 92
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

als je ergens mee dreigt , moet je wel geloofwaardig overkomen door het dreigement uit te voeren zodra het er op aan komt.

 

wat dat betreft houden ard/zdf zich aan hun woord!!! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De media moeten verslag doen en niet oordelen , ze laten miljoenen kijkers vallen.


Duh ???? Sinds wanneer oordeelt de media NIET op de dag dat de media eindelijk eens niet een eigen oordeel heeft en gewoon puur laat zien wat er gebeurd gaat hier de vlag uit.

En er was van te voren de melding gemaakt, deze is waargemaakt. Dus ze hebben niemand laten vallen dat deden de renners in de tour zelfe, en dit zelfde gebaar zouden ze overal moeten toepassen dan zijn de rotte appels onder de sport zo weg onder het enorme geklaag van het publiek.

Opschonen de handel en vooral minder gaan betalen aan sporters zodat sport weer een sport wordt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Schijnt dat er meerdere kunnen gaan volgen.

 

Citaat:
Adidas overweegt de sponsoring binnen het professionele wielrennen stop te zetten. De Duitse fabrikant van sportartikelen, betrokken bij onder meer de Duitse wielerploeg T-Mobile, laat dat vrijdag een woordvoerder in de Duitse krant Die Welt weten. „We zijn ons aan het beraden”, zegt woordvoerder Jan Ruau in de krant.

 

Adidas is in verlegenheid gebracht door de positieve dopingtest van Patrik Sinkewitz. De renner is al door T-Mobile voorlopig geschorst. Sinkewitz was begin juni positief, maar wacht nog op de uitslag van de contra-expertise. Adidas is sinds 1997 sponsor van eerst Telekom en daarna T-Mobile. Het bedrijf steunt ook de Duitse en Franse wielerbond. Ook die contracten staan nu onder druk.

 

bron

 

JJK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, als de televisie wegloopt. Dan is er ook geen nood aan reclame meer.

 

@penthe Ja, ik vind het belachelijk dat de ARD/ZDF weggelopen is voor een gebeurtenis die NIET met de tour gerelateerd is. En ja, ze moeten niet objectief zijn. Ze moeten de dopinggebruiker aan de schandpaal hangen. En de niet dopinggebruikers promoten. Ga voor mijn part T-mobile blokken van TV ipv zoals nu T Mobile iedere keer groot in beeld te zetten en de jongens die nu in de franse oven aan het jakkeren zijn niet te laten zien <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />. Dat brengt iets op. Nu lopen alle Duitse sponsors weg. Het positieve benadrukken en het negatieve negeren. Zo doen we dat bij kleine kinderen ook. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Groetjes

Sunny Sat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben geen wielrenfan, maar ik vind het wel een statement dat ARD/ZDF gestopt zijn met de uitzending. Als je ergens voor staat moet je ook de consequenties trekken... het is de enige oplossing als je voor "de goede zaak" wil strijden.

Aan de andere kant is het hele doping gebeuren te gek voor woorden. Hij die de beste technologie achter zich heeft staan en een middel ter beschikking heeft wat je niet (of heel moeilijk) kan opsporen, wint de race...

Het wielrennen is ook geen sport meer, maar is business... Als je manager van een bedrijf bent mag je ook slikken en spuiten, áls je maar presteert... nou wat mij betreft spuiten en slikken de wielrenners ook maar wat ze willen... vallen ze de volgende dag dood neer, is dát de consequentie .

Het zal er altijd om gaan wie de beste middelen ter beschikking heeft... Als je een renner die 30 jaar geleden 50e einigde, als enige diezelfde tour laat rijden met een fiets uit 2007 wint hij waarschijnlijk... en dat heeft niets met doping te maken, alleen met geld/technologie. Sportieve prestaties hebben daar zo goed als niets meer mee te maken... (maar dat is dan ook mijn mening)

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is goed dat de ARD/ZDF bereid zijn deze stap te nemen. Dat is een beslissing van die zenders en daar kan je voor of tegen zijn. Maar het is en blijft de beslissing van die zenders.

 

Maar besluit je zoals ARD/ZDF heeft gedaan moet je wel consequent zijn. En dat zijn ze niet. Ze laten nu al weten dat men de verslaggeving van de Olympische Spelen in Peking niet zal stoppen als daar wel een doping geval zal plaatsvinden. Waarom bij wielrennen wel en bij de Olympische Spelen niet ?

 

Antwoord is simpel. De kijkcijfers van de Tour de France staan voor ARD/ZDF sterk onder druk omdat het Duitse publiek de hetze tegen de doping door deze zenders bijkans zat zijn. De meeste mensen waren toch al overgestapt naar Eurosport. De kijkcijfers van de Olympische Spelen zullen echter booming zijn voor deze omroepen. En de kosten voor het verkrijgen van de uitzendrechten is zo groot dat men het gewoon niet kan maken dat men bij het eerste of honderdste doping geval zal stoppen met berichtgeving.

 

Dus niks een statement van ARD/ZDF. Gewoon een centenkwestie. Niets meer of minder.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

het is met de tour de france schandaal op schandaal

 

ze hebben er mee gedreigd om te stoppen bij nog een doping geval , en ja als je gaat dreigen moet je de dreigement ook uitvoeren , anders kom je niet geloofwaardig over.

 

goed gedaan ard zdf , volgende keer staat alles daarin frankrijk nog meer op scherp!! , en de controle gaat waarschijnlijk nog scherper worden zodat alleen de echte sportmensen over blijven.

 

en die willen we toch alleen zien op tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt het over de Tour de France, maar daar had dit dopinggeval niets mee te maken.

 

De wielrenner om wie het gaat had zelfs de tour al verlaten omdat hij ten val was gekomen.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je woorden verdraait wel.

 

Aangezien ik reageer op Marco die stelt dat de Tour de France de volgende keer wel op scherp zal staan en dat er nu schandaal op schandaal gestapeld word zeg ik dat dus niet. Ik geef alleen aan dat het niet in de Tour gebeurd is.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er nu gewoon alle sporten van de TV bannen en die belachelijk hoge prijzen en salarissen eens afschaffen. Dus dat sport weer gewoon een hobby wordt ipv een business. Dan krijg je misschien weer een "echte" sport zonder doping.

 

Hoewel ale je eens wist hoeveel doping die amateurs pakken die tijdens de kermis een aantal "toerkes" rond de kerk rijden dan zou je misschien nog schrikken.

 

 

Maar als je er weer een Hobby van maakt dan krijg je wel enkel mensen die de sport doen omdat ze het leuk vinden en niet omdat ze er grof voor betaald worden (ik weet trouwens helemaal niet hoeveel een wielrenner krijgt maar als je het van sommige voetballers hoort).

 

Dan is er natuurlijk minder reden om doping te pakken (want je krijgt geen hoge premie als je wint) en je hebt ook minder geld dat je kan uitgeven aan doping (je moet dan natuurlijk ook zelf je fiets van meer dan 7.000 euro zelf betalen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />).

 

bottom line :

 

Ze hebben gelijk dat ze gestopt zijn omdat ze het op voorhand hadden aangekondicht, dus om geloofwaardig te blijven moesten ze het wel doen. Maar als ze dan toch dat standpunt willen aannemen dan moeten ze maar ALLE sport van de TV bannen want bij elke topsport zal er wel minstens 1 sporter zijn die doping zal nemen om toch maar iets beter te presteren.

 

Trouwens je moet ook weten waar je de lijn trekt van doping en geen doping want sommige gewone medicijnen (hoestsiroop enzo) die we allemaal wel eens nemen als we een verkoudheid hebben staan op de doping lijst (of tenminste die stoffer die in die siroop zitten).

 

En hoe zit het met Isotone sportdranken en andere supplementen (vitamines, ...) ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...