Ga naar inhoud


[MVISION MV-9085 USB combo net conax Special Edition] Ervaringen gevraagd.


Penthe

Aanbevolen berichten


Hier zijn de specs.

 

Mvision MV-9085 USB Combo Net Conax (Special Edition) MV9085

 

Product Informatie

Kan zowel Digitenne (DVB-T) als Satelliet (DVB-S) ontvangen!

 

Volledige ondersteuning van MPEG2 en DVB

2 Slots common interface voor Viaccess, Irdeto, Cryptoworks, Nagravision, Conax, Mediaguard enz.

DVB-S en DVB-T Combinatie Ontvanger

Ingebouwde SmartCard Slot

Gebruiksvriendelijke OSD met Quick Navigation (256 Colors)

Meer dan 5000 Channels Memory Space

Eenvoudige Software upgrade d.m.v. RS-232 an USB memory stick

Multi-Channel Electronic Program Guide (EPG), Teletext en ondertitel ondersteuning

Multi-LNB controlled by DiSEqC 1.0, 1.2 en USALS Capable

Full Parental Control / Lock Funcitie

International Language Support (32 Audio Language, Multi-Language OSD and subtitle)

Games

Zoom Function

USB 2.0 Full and low speed

Audio streaming via Ethernet

Upgrade Software & Update Channel Database d.m.v. Ethernet, USB 2.0 en RS232 (serieël)

MP3 File Play by USB 2.0

PVR Ready via USB

Universal Remote Control

 

Uitgebreide informatie (pdf)

 

Aanvullende informatie:

Cardsharing is mogelijk

Single tuners, dus 1 gelijktijdige opname mogelijk.

Beide coderingen zijn niet gelijktijdig te gebruiken.

Zenderlijsten kunnen naar behoefte worden ingedeeld.

Via de usb poort kunnen de zenderlijsten ook overgezet worden.

Er kunnen keys ingebracht worden voor o.a. premier, taquillas en cabo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geen ervaringen met dit nieuwe model van mvision.

Maar wel met het oude model fcis7000 waardoor ik zelf nooit meer een mvision zou kopen.

Erg matige kwaliteit ,veel spontane reboots

worden ook geen updates nu meer uitgebracht voor dit "oude" model

Maar wellicht dat het nieuwe model beter is

 

Heb mijn mvision inmiddels vervangen door een topfield 5000ci met een cam en dat werkt toch echt stukken beter imo.

Lekker stabiel en gebruiks vriendelijk, zapt ook een stuk sneller en het beeld lijkt ook beter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onstabiel als in alternatieve software???? Daar vraag ik niet om ik wil weten hoe het apparaat en zijn voorgangers omgaat met de orinele software, dat het onstabiel wordt met neven soft prima dat klinkt logisch ik wil echter dit apparaat gaan gebruiken met uitsluitend legale kaartjes en weten hoe deze werkt op zijn orginele software voor de rest heb ik nog steeds de kaon staan die het prima doet alternatief echter ben ik toch wel wat ouder aan het worden en neem tegenwoordig maar gewoon abbo altijd beeld! Mijn vraag is dus ervaring met deze ontvanger met zijn eigen software en niets anders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na flink rond gevraagd te hebben hier en er de nodige forms op bezocht te hebben(schijnt al erg populaire hobby doos hier te zijn) naast het google gebeuren kan ik niets fouts aan deze ontvanger ontdekken en heb hem een half uurtje geleden besteld en deze zal maandag uiterlijk dinsdag aan de deur worden afgeleverd. De bedoeling is dat deze mijn kaon uiteindelijk gaat vervangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Interessante ontvanger. Bv ook in Frankrijk heel nuttig, want ook daar gratis TNT.
Kun je ons op de hoogte houden van je bevindingen. Er wodt in het Spaans veel over geschreven maar die taal ben ik helaas niet machtig.

gr
JP


Jahoor ik zal mijn bevindingen wel melden, maar tot nu toe nergens enige klacht gezien en dat vind ik best positief te noemen omdat er normaal gezien overal wel klachten over zijn.

Het is wel geen HDTV ontvanger maar daar mag je mijzelf ook pas over 10 jaar over aanspreken <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie ook de 8085 usb combo. Die heeft geen ethernet aansluiting en geen ci.

Enig idee of de kaartlezer die alleen conax leest ook seca kaarten van C digitaal aan kan. (door bv software uodate) Misschien heb je wat forum links waar dit wordt besproken. Kijk dan wel of ik er iets van kan begrijpen. Gaat dus om de kaartlezer van de 8085.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De conax is meer bedoeld als kaartlezer voor de TDT alhoewel het natuurlijk ook conax met orginele sat kaart open zet, en nee de conax kan geen seca kaart lezen, of er software voor is die wel seca aan kan? waarschijnlijk wel maar daar heb ik nog niet naar gekeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan van de inwendige kaartlezer een multikaartlezer maken. Dit pakt echt alle kaarten ook de in Nederland gebruikte Digitenne kaart voor DVB-T.

 

Met de alternatieve software kan je er nog veel meer leuke dingetjes mee doen. Natuurlijk emu met key mogelijkheden, het sharen tussen dezelfde ontvangers (zowel intern als extern) verloopt bijkans zonder problemen. Ook waren ze na de introductie van het apparaat bezig met radegast ondersteuning voor cardsharing.

 

Daarnaast kan je internetradio beluisteren. In de tijd dat ik veel met het ding aan het spelen was (denk een half jaar geleden) werkte dat overigens nog niet stabiel.

 

Via USB kan je ook een externe HD of grotere USB stick aansluiten op de ontvanger en dan maak je er een single PVR ontvanger van. Firmware en settings inblazen gaat via USB.

 

Hier kan je een test lezen van deze ontvanger.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aller eerst enorm bedankt, en die test is ook zeer positief! Over dit multireader maken stuur ik je nog wel een bericht want heb hem immers nog niet binnen en gaat niet zomaar klooien met een ontvanger wil wel graag weten hoe de software er goed in te zetten, en jij schijnt dat goed te weten <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Het is enorm fijn om te zien dat er iemand is die weet hoe deze ontvanger van nieuwe software te voorzien want ziet toch wel veel fouten ermee op spaanse forms misschien de volgorde verkeerd of eigenwijs, had begrepen dat je altijd eerst de loader moest doen dan de firmware, van de cardreader zelf ziet ik niets eigenlijk dus ben ik daarmee op jou aangewezen anders wordt ik letterlijk uit bed gegooid door de vrouw als dit niet mocht werken <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn bestelde ontvanger kan nog niet geleverd worden melde men mij vandaag keurig via de telefoon de vraag is enorm hoog naar deze ontvangers hier in Spanje en men hoopt er aantal tegen einde deze week te krijgen zodat ik hem tegen het weekend alsnog geleverd krijgt.

 

Tja kan niets anders doen dan nog maar even afwachten.

 

In ieder geval heb ik ontvangers zat dus mis ik niets en geduld is een schone zaak.

 

Zodra ik hem binnen heb en hem eigenlijk per direct in de home testfase gooi zal ik nog wel de nodige details vermelden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ondertussen na wat telefoons heen en weer heb ik vandaag een MVISION MV-9085 USB COMBO NET ontvangen die gelijk is aan de special edition op 2 dingen na, geen extra afstands bediening en kleur front is zilver in plaats van zwart, intern is deze echter wel gelijk aan de special edition.

 

Reden is dat de special edition niet meer geleverd kan worden en ook uit de orginele catalog is.

 

Voor ik er andere firmware insteek moet ik hem eerst eventjes testen natuurlijk met een legale kaart om te zien of het apparaat het naar behoren doet.

 

Natuurlijk blijft mijn vraag staan kwa ervaringen met deze ontvanger want nu begint mijn ervaring pas.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo mijn eerste bevindingen van dit apparaat, beeld kwaliteit en audio uitmuntend.

 

Het zoeken van kanalen gaat super snel en het mooie is als je naast DVB-S ook DVB-T zoekt dit in zelfde kanalen lijst komt en je zo alles in je eigen voorkeur lijsten kunt plaatsen, dus je kunt DVB-T en DVB-S kanalen samenvoegen in 1 of meerdere van je favorieten keurig opgelost vind ik.

 

Swappen gaat heel snel, dit nu nog met de matrix revolution en een CDS kaart. Later met de andere firmware test ik dit weer met de interne kaartlezer die nu enkel nog onder conax werkt.

 

Menus zien er super strak uit in mooi blauw met goed gepaste extra kleuren, ook zie je gelijk wat het volgende programma is in plaats van op next te drukken alles is duidelijk in beeld ook je signaal sterkte en kwaliteit.

 

Het internet gedeelte is zeer makkelijk in te stellen en zo ook heel snel dit apparaat aan je netwerk te hangen, hiermee kun je gewoon online orginele software updates doen via het net. Met alternatieve software is cardsharing via het net mogelijk dit kan ik nog niet testen maar meld het zodra ik het getest heb.

 

USB werkt heerlijk je kan met een memstickje al gewoon opnemen! Deze steek je aan de voorkant onder klepje enige wat je hoeft te doen is record button in te drukken werkelijk great!! Er hangt nu een USB externe 300GB HDD aan kan zat op <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Ook kun je de ontvanger doorlussen op DVB-T net zoals je dat al kon met DVB-S.

 

De menus van de ontvanger zijn zeer duidelijk en overkompleet je kunt werkelijk vanalles instellen als je maar even zoekt want hoop heeft dubbele functies.

 

Belangrijk punt de ontvanger wordt niet al te warm wat ik een zeer positief punt vind want dan hoeft deze niet geheel vrij te staan en kun je hem een leuk plekje geven.

 

Look design is heel erg mooi als je hem aanzet krijg je een heel mooi blauw gestreept licht onder je display en onder de standbye button, ook is de voorkant geheel kompleet met alle nodige buttons om hem zonder afstandds bediening te gebruiken.

 

Enige onstabiele dingen nog niet ontdekt en hij staat al uren aan.

 

Voor de rest van de testjes morgen weer een dag, maar moet nu al toegeven dat dit een top ontvanger is voor laag prijsje!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...