Ga naar inhoud


Nederlanders massaal voor fusie met Vlaanderen


chukky2

Aanbevolen berichten

Citaat:
Uit onderzoek is gebleken dat Nederlands samen met Duitsers het hoogste IQ van Europa hebben .

 

Inderdaad SAMEN, dus als je IQ van 1 Nederlander en 1 Duitser optelt. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 101
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Ik vind de Belgische keuken ook veel beter dan de Nederlandse.

 

Neem nou bv bloedworst (boudin/beuling) die is in Belgie gewoon 100% lekkerder dan in Holland.

 

En niet te vergeten de biertjes bv Rochefort, Leffe, Chimay, Ciney, Orval, etc.

 

Ik kom er graag!

 

Groetjes,

Tom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, als Nederlandse Vlaming (of is het nou Vlaamse Nederlander) zal ik ook mijn mening en bevindingen geven. Vlaanderen onafhankelijk!!! Graag, maar vergeet dat maar. Wat gaat er met Wallonie gebeuren, niemand wil Wallonië hebben. Denk je dat de Fransen op nog een arme regio zitten te wachten.Nee!! Dus zal er toch economische steun vanuit Vlaanderen moeten blijven komen.

 

De Walen lui, Ja! Zeker. Kijk eens naar een gebied als de Ardennen. Een toeristische groeimarkt, vooral Nederlanders die er komen. Helaas zijn het dan ook allemaal Nederlanders en Vlamingen die er hun geld verdienen (en niet in Wallonië uitgeven!). Campings , activiteitencentra, restaurants, etc etc zijn allemaal in handen van Nederlanders en een handjevol Vlamingen. De Walen hebben een hekel aan de Nederlanders en de meeste verdommen het om Nederlands te spreken. (kunnen het wel). Voor mij hoeft dat ook niet, ik vind dat wel charmant, maar veel Nederlandstaligen willen dat wel. Aan de Zeeuwse kust spreekt ook iedereen Duits, omdat ze van de Duitsers vreten. Zelfs bij een VVV of toeristisch infopunt spreekt men nauwelijks Nederlands. Onbegrijpelijk.

 

De Walen ondernemen niets of weinig. Het is zelfs zo erg dat de Nederlandse en Vlaamse bedrijven in Wallonie liever hun goederen en diensten uit Vlaanderen en Nederland halen omdat de Walen zo log en traag zijn. "Met de Franse slag", vind ik ook een hele toepasselijke uitdrukking voor de Walen. Ongelofelijk hoe star die mensen kunnen zijn.

 

Een hechte samenwerking tussen de "zuidelijke deelstaten" lijkt mij wel iets. Vooral qua infrastructuur, industrie, werkgelegenheid, onderwijs, ziekenzorg. Ik denk dat Zeeuws-Vlaanderen, (zuid)Noord-Limburg en delen van Braband beter bij Vlaanderen passen als bij Nederland. Al zullen vele dat ontkennen.

Een fusie met Nederland is onmogelijk. De vlamingen zullen dit nooit willen. Daar is de Vlaming veel te trots voor en vertrouwd 'den Hollander' voor geen cent.

 

Het koningshuis in België, mag van mij verdwijnen, dit is natuurlijk een lachertje. Hoe krijgen ze het voor elkaar om de reputatie te krijgen in de wereld die ze nu hebben.

 

Mijn conclusie: België bestaat niet. Er is maar 1 Belg en dat is de Koning (als die geen Waal is <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />).De federale regering kost alleen maar onnodig veel geld en is naar mijn mening overbodig. Als zelfs de verkeerregels in Vlaanderen en Wallonie verschillen.

 

Naja, dit is mijn persoonlijke mening.

Groetjes

Sunny Sat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben een groot voorstander van samenvoeging van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg met West- en Oost Vlaanderen, Antwerpen, Belgisch Limburg en Vlaams Brabant.

We zetten Prins Pils aan het hoofd en alles zal goe komen, zunne ! <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Een naam voor dit land : Plezantland. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

You can never solve a problem on the level on which it was created
Groeten, Jos
VU+DUO2-2-S2; 1xT/C; OpenATV 5.1; Logitech 700;Maximum E85 HB,A1,A2,A3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ge hebt gelijk, er is in Wallonië gewoon een fundamenteel mentaliteitsprobleem. Om een voorbeeld te geven, 1 op 9 Waalse kinderen heeft nog nooit zijn vader, grootvaders of overgrootvaders zien werken. 1 op 9!!! Een regelrechte schande, en de Waalse economie bestaat voor 40% uit mensen die voor de overheid werken.

Moesten ze ooit de klauwen lossen, zouden ze direct de dieperik in gaan. En dan zijn wij (de Vlamingen) onze grootste afzetmarkt kwijt.

 

Wat ik zou doen is, laat België bestaan, maar hol het federale niveau helemaal uit. En maak er een confederatie van. Niks te geldstromen, geen kinderachtige regeringsonderhandelingen. En gewoon ÉÉN vertegenwoordiger van de "Belgen" (niet dat er zoiets bestaat) en voor de rest laten we mekaar gerust.

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Reken maar dat Wouter Boslim met z'n roversbende snel een einde zal maken aan het rijke bourgondische leven. Waar moet je dan heen vluchten?

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
voor mijn part mogen die Nederlanders gerust bij Vlaanderen komen.
Lijkt mij een puik idee <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />En dan het Beste van Vlaanderen en
de Noordelijke Nederlanden (Nederland dus <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />) behouden, [color:"red"] B[/color]este van [color:"red"] V[/color]landeren en [color:"red"] N[/color]ederland dus (BVN) <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Maar alle gekheid ik kom heel graag in het Vlaanderen land zoals de Kempen.


Met Vriendelijke Groet <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,


Wil Weten
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
maar hol het federale niveau helemaal uit. En maak er een confederatie van. Niks te geldstromen, geen kinderachtige regeringsonderhandelingen.


Maar DAT willen de Waalen nu juist niet !! Vlaanderen vraagt al jaren om meer bevoegdheden voor de "gewesten" maar de Waalen willen dat niet omdat ze vrezen dat als de Vlamingen te veel macht krijgen zij geen geld meer van ons krijgen !

Voor mijn part mogen ze de "Federale Regering" gewoon afschaffen (zoals je zelf al aangeeft) en 2 regeringen overlaten Vlaamse en Waalse regering. Laat ze ieder voor hun eigen gebied (regeren) en laat ieder gebied zijn eigen regering betalen, want nu betalen we belastingen om die 3 regeringen in leven te houden en dan lopen ze de hele tijd de bekvechten over WIE er nu verantwoordelijk is voor WAT (zo wordt er in dit land helemaal niks beslist of gedaan want ze schuiven het maar af op die andere regering).

We hebben een "staatsgreep" nodig <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> we geven Flip aan de Waalen en wij nemen Laurent of "Prins Clown" <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Een onafhankelijk Vlaanderen of aangesloten bij Nederland zou helemaal niet slecht zijn.

De Walen maken er een zooitje van en doen veel te weinig om iets op te bouwen, daar waar de Vlaming juist innovatief hardwerkend bezig is.

Natuurlijk wil de Vlaming dan niet dat zijn belastingcenten naar het stadje bodemlozeput in Wallonie gaan.

 

De Vlaming past beter bij Nederland en de Vlaamse keuken zou een perfekte aanvulling op onze cultuur zijn. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Een onafhankelijk Vlaanderen of aangesloten bij Nederland zou helemaal niet slecht zijn

 

Beide is denk ik een utopie.

 

Zoals al gezegd is, laat men de de federale regering afschaffen en enkel de Vlaamse en de Waalse regering op eigen houtje werken, elk met eigen middelen. Laat europa maar opdraaien voor achterstandsgebieden, doen ze nou toch ook in zuid en Oost europa. Wel Wallonië past daar ook tussen.

Groetjes

Sunny Sat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...