Ga naar inhoud


Dect met Eco mode


Karlosax

Aanbevolen berichten

De huistelefoon (dect Samsung) heeft het begeven <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Nu wil ik een nieuwe maar dan een met Eco mode, zodat de zender niet aan staat als de telefoon op de lader ligt.

Bij Topcom zijn er betaalbare modellen zoals de Butler 1600/1651 en de luxe 5710 of 5750 met antwoordapp. heeft iemand ervaring met een van deze toestellen, geluidskwaliteit is redelijk belangrijk!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb al een jaar of heel veel een Topcom Butler 2405C. Deze doet het prima.

Prima geluid, makkelijk in gebruik.... En ECO mode (niet zenden als hij op het basis station ligt) is ook op dit oud toestel al aanwezig, alleen was het toen niet zo HOT op dat te vermeleden...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ja voor een Dect vind ik altijd nog de Siemens de beste, die doen het prima. En die ECO mode <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Als mijn set in de lader staat zend hij niet, alleen als ik hem uit de houder trek dan gaat hij zenden/ontvangen.
En met Topcom heb ik niet zo'n ervaring, maar mijn schoonzus had er pas wel één defect, dat zegt natuurlijk niets over de kwaliteit <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Wij hebben ook een Siemens, gekocht in 2000. Die blijft vrolijk zenden als hij inligt. Misschien de latere modellen niet meer?
Hoe lossen ze dat dan op als er meerdere handsets zijn?

VU+ Duo - Triax 88 - Smart TMT43 LNB - Dune Smart D1 mediaplayer

Op een Hitachi 42PD8600 Plasma TV.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een DECT basisstation zendt gedurende 1/24 van de tijd met 100 mW een beacon uit. Het gemiddelde uitgezonden vermogen is dus circa 4 mW. Totaal verwaarloosbaar t.o.v. de verliezen in de gemiddelde netvoeding.

 

Mocht je bang zijn voor radiostraling. Straling neemt af met het kwadraat van de afstand. Van een basisstation op een paar meter van je vandaan pik je dus 10.000 maal minder straling op dat van een telefoon op een paar centimeter van je oor. Een paar minuten bellen met zo'n ding aan je oor levert je dus al een veelvoud van de straling op die je krijgt van een basisstation dat de hele dag op je dressoir staat.

 

In mijn ogen is deze feature een volkomen flauwekul feature waar je absoluut niets aan hebt.

 

M.v.g., Frits

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof dat de ophef die er over was/is niet zozeer om de sterkte van het signaal van dect ging, maar op de manier dat hij straalt, een zogenaamde puls.

De sterkte valt inderdaad mee. Zolang iemand zich er niet lekker bij voelt, laat hem dan zo'n, in mijn ogen niet flauwekul, feature kopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je bang bent voor radiostraling moet je dus zo'n ding vooral niet aan je oor houden. Ook de handset aan je oor zend pulserend uit. Omdat hij vlak bij je oor is, is het signaal wel 10.000 keer sterker.

 

Al die hype over straling is pure bangmakerij. Ouderwetse mobilofoons, zoals in gebruik bij politie, leger, taxi, etc. zenden heel heel veel meer straling uit dan dat moderne consumentenspul. Ook daar heeft nog nooit iemand wat van gekregen. De straling die uit een magnetron weg lekt is ook veel meer.

 

Pulserende straling is ook heel gewoon. Kijk maar eens naar de straling die van een TL-buis af komt. Die schakelt 100 keer (2x50Hz) aan een uit. Op ieder schakelmoment wordt er door de hele frequentieband een stoorpuls gegenereerd.

 

Vroeger geloofden mensen in aardstralen, en lieten ze een wichelroedeloper bepalen waar ze hun bed in de kamer moesten zetten. Nu gelooft men in straling van telefoons.

 

M.v.g., Frits

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sjaak,

 

De reden van al die onderzoeken is dat aktiegroepen er om vragen. Dan worden ze tevreden gesteld met een onderzoek. En vervolgens roept men, als het onderzocht wordt dan zal er vast wel wat aan de hand zijn. En als mensen denken dat ze ergens ziek van worden, dan worden ze het vaak ook nog. Net zoals mensen van nep medicijnen beter worden, omdat ze denken dat ze beter zullen worden. Dat heet het placebo effect.

 

De wereld heeft al bijna 100 jaar ervaring met radiostraling. Het enige wat tot nu toe is aangetoond is dat je bij hoge vermogens gekookt wordt (de kip in de magnetron). Ik kan mij prima voorstellen dat je met radiozenders die een redelijk vermogen uit zenden voorzichtig bent. Dat je je druk maakt over de milliwatts van DECT op een paar meter afstand kan ik mij totaal niet voorstellen.

 

Dat UMTS zo veel meer gepulseerd zou zijn dan GSM is trouwens ook een mythe. Het nieuwe aan UMTS t.o.v. GSM is dat twee mobieltjes die tegelijk op de zelfde frequentie zenden toch nog (met heel veel rekenwerk) uit elkaar gehaald kunnen worden. Bij GSM kan dat niet. Een UMTS zender zend helemaal niet meer gepulseerd uit dan een GSM zender. Toch wordt dit argument gebruikt door aktiegroepen als renden waarom juist UMTS schadelijk zou zijn.

 

Storing van TL-buizen is beslist geen mooie laagfrequent sinus. Dat zijn behoorlijk smerige schakelpulzen. Bij elke halve sinus wordt een keer de doorslagspanning van het gas in de buis overschreden en op dat moment krijg je een hele korte hoogfrequent stoorpuls. Net zo als bliksemontladingen radiostoring veroorzaken.

 

Als jij denkt dat het echt gevaarlijk is moet dus vooral geen mobieltje aan je oor houden. Maar het is nu eenmaal hipper om te klagen over de mast van een ander, dan je eigen mobieltje de deur uit doen.

 

M.v.g., Frits

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat men bang is voor toekomstige Amerikaanse rechtzaak praktijken.

 

HG CC

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: modem/router Fritzbox en TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc i7 met W10, Gigabyte Brix met Home Assistant, 17 Shelly's en 2 ESP-tjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ja, en zo'n wit spoor achter een vliegtuig is het gif waarmee de overheid ons besproeit om ons dom en rustig te houden.

Bijlangniet, dat is een LIJNvliegtuig <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

VU+ Duo - Triax 88 - Smart TMT43 LNB - Dune Smart D1 mediaplayer

Op een Hitachi 42PD8600 Plasma TV.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof ook niet in de onschuld van die dingen, alhoewel we zelf denken er niets van te merken.

Een collega van m'n vrouw kan absoluut niet met een GSM bellen, maar wel met haar oude analoge draadloze telefoon. Toen die stuk ging kwam er een nieuwe, een DECT natuurlijk, want je vindt gewoon geen andere, en daar kreeg ze hetzelfde probleem mee, zij het minder sterk. Dus heeft ze de oude laten herstellen, voor de prijs van 3 DECT toestellen. En zij weet ansoluut niet wat DECT is.

Dat sommige mensen er last van hebben is voor mij bewezen.

Dat het geen kwaad kan voor wie er geen last van heeft durf ik niet zeggen.

VU+ Duo - Triax 88 - Smart TMT43 LNB - Dune Smart D1 mediaplayer

Op een Hitachi 42PD8600 Plasma TV.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij een Motorola portofoon staat duidelijk in de handleiding dat e het toestel een eind van je hoofd met houden, en liefst de handmikrofoon erbij verkrijgbaar moet gebruiken...

 

Bij geen enkele zaktelefoon heb ik dergelijke beschrijving gelezen!

Wordt je in een kliniek "doorgelicht", dan zal de volgende "doorlichting" wel enkele tijd erna gebeuren omdat dit gezonde cellen doodt!!!

 

Echter bedenk het impacht op de economie moest blijken dat dit soort straling schadelijk is!!!

Vergelijk deze straling met roken en bekijk de geschiedenis eraan verbonden, en je zal "fundiger werden"!

 

Ik geloof dat er dect portofoons zijn die alleen "stralen" als er een oproep binnenkomt, dat is ecomode!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sjaark, Jan,

 

Dat jij met je 30 W amateurradio voorzichtig bent is niet meer dan terecht. Dat is ook 7.500 maal meer dan de 4 mW van DECT. Ik heb ook gesteld dat het vermogen het enige probleem is:

Citaat:
Post van fwiarda

Het enige wat tot nu toe is aangetoond is dat je bij hoge vermogens gekookt wordt (de kip in de magnetron). Ik kan mij prima voorstellen dat je met radiozenders die een redelijk vermogen uit zenden voorzichtig bent. Dat je je druk maakt over de milliwatts van DECT op een paar meter afstand kan ik mij totaal niet voorstellen.

Radars zijn ook dingen waar je maar beter uit de buurt blijft. En iedereen weet dat het gevaarlijk is om een 500 W magnetron met open deurtje aan te zetten (met een stokje in het deurcontact). En ook onze militairen hebben de instructie om zelf in hun afgeschermde voertuig te blijven zitten als ze een kortegolf radioverbinding op zetten. Hier spreken we ook over tientallen watts.

 

UMTS cellen zijn inderdaad heel erg klein. In tegenstelling tot wat jij beweert is het vermogen van kleine cellen juist lager dan van grote cellen. Hoe dichter mobieltje en basisstation bij elkaar zitten hoe lager vermogen ze nodig hebben. Zowel mobieltje als basisstation schroeven in zo'n geval het vermogen terug. Zowel UMTS als GSM beschikken over deze power control (DECT overigens niet). De cellen worden klein gemaakt om de datacapaciteit op te voeren. In elke cel kan je het beschikbare spectrum namelijk weer op nieuw gebruiken.

 

De vergelijking tussen radioactieve straling en radio straling klopt ook niet. Radioactieve straling heeft door de hoge energie per deeltje een ioniserende werking. Dat betekend dat atomen en moleculen kapot worden geslagen bij een botsing met een radioactief deeltje. Zichtbaar licht dat een veel lagere energie per deeltje heeft is onschadelijk. Radio straling zit nog veel lager in het frequentiespectrum dan zichtbaar licht.

 

En als je nu echt met DECT, GSM en UMTS het zekere voor het onzekere wil nemen, blijf dan uit de buurt van het mobieltje. Dat straling met het kwadraat van de afstand tot de bron afneemt is een natuurwet. Je loopt dus veel meer straling op door het mobieltje aan je oor dan door het basisstation op afstand.

 

Ik ben zelf geen zendamateur, maar het ontwerp van mobiele communicatiesystemen is wel mijn beroep. Ik ben b.v. zelf een van de vele mede auteurs van de DECT standaard.

 

Bij ons op het appartementencomplex staat ook zo'n GSM/UMTS mast. Levert ons als vereniging van eigenaren mooi EUR 4000 per jaar op.

 

M.v.g., Frits

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK, dus, even samenvattend:

* Radio-actieve straling met hoge energie slaat (bij lange(re) blootstelling) veel cellen kapot, en kan kanker veroorzaken...

* UV licht (ook straling, maar alleen met een andere naam, 'licht') met middelmatige energie slaat (bij lange(re) blootstelling) een behoorlijk aantal cellen kapot, en kan kanker veroorzaken...

* UMTS straling met lage energie slaat geen cellen kapot, en is onschadelijk?...

 

Hmmmmzzzzz... Logica ontgaat me... <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Citaat:
Ik ben b.v. zelf een van de vele mede auteurs van de DECT standaard.

Citaat:
Bij ons op het appartementencomplex staat ook zo'n GSM/UMTS mast. Levert ons als vereniging van eigenaren mooi EUR 4000 per jaar op.

 

OK... Nu is de logica me duidelijk!... <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als een zender een vermogen P in alle richtingen gelijkmatig uit straalt is de stralingsflux (de hoeveelheid energie per oppervlakte) op een afstand d van de zender gelijk aan P/4*pi*d^2.

 

Hieronder een indicatie van stralingsniveaus die je van de verschillende systemen kan verwachten. Volgorde is van veel straling naar weinig straling.

 

Een 500 W magnetronbuis op 10 cm afstand van een kip levert 4000 W/m2. Niet gezond!

 

Een 50 W amateurzender op 10 cm afstand van je oor levert 400 W/m2. Ook niet echt aan te bevelen!

 

De zelfde 50 W amateurzender op 1 m afstand levert 4 W/m2.

 

Een GSM zendt op vol vermogen 2 W gedurende 1/8 van de tijd. Dit komt voor wanneer de dekking op het randje is. Dit levert je op 10 cm van je oor 2 W/m2 op. Dit niveau wordt als nog net acceptabel beschouwd.

 

DECT zendt 100 mW gedurende 1/24 van de tijd. Dit levert je op 10 cm van je oor dus 0.03 W/m2.

 

Een GSM kan zijn power terugregelen tot 20 mW gedurende 1/8 van de tijd. Dit gebeurt bij sterk signaal. Bij maximaal power control op 10 cm van je oor levert je GSM dus 0.02 W/m2.

 

Een GSM (of UMTS) basisstation dat met 25 W continue zend levert op 10 m afstand ook 0.02 W/m2. Als ze op woningen zijn geplaatst stralen ze juist weg van de woning i.p.v. er naartoe. En in de woning zit ook nog het nodige betonijzer dat stevig dempt. Dat ook het GSM (of UMTS) basisstation zijn power terug regelt bij een goede verbinding laat ik hier ook even buiten beschouwing. Die 0.02 W/m2 is dus een extreem worst case schatting. In de praktijk zal het veel lager zijn. Het Vodafone basisstation op mijn dak levert binnen zelfs een zwakker signaal dan KPN die 100 meter verderop staat.

 

Een GSM (of UMTS) basisstation dat met 25 W continue zend levert op 100 m afstand 0.0002 W/m2.

 

Een DECT basisstation om 3 m afstand zend net als de handset 100 mW gedurende 1/24 van de tijd. Dit levert dus 0.00003 W/m2. Daar hoef je je dus echt niet druk over te maken.

 

M.v.g., Frits

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...